Õunamahl, kes teeb ja kus teeb
#61

(21-12-2017, 23:44 PM)pontu6 Kirjutas:   kust saada söögi kõlblikku co2 `te mõistliku hinnaga?

Kusagil siinsamas foorumis on selleteemaline arutelu. Seal spets väitis, et toidugaasil oli ainuke erinevus pudelite tõhusam kontroll, puhtuse teemal muidugi. Mingi filter ehk roostepuru jaux ja tavaline keevitusballoon või kustuti rajale?

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta
#62

(19-09-2017, 20:48 PM)pontu6 Kirjutas:  
(19-07-2017, 21:01 PM)pontu6 Kirjutas:  Peagi käes on õunaaeg  Big Grin
Kas keegi ka naturaalset mahla gaseerituna säilitanud on? Väidetavalt 7 bar juures mahl käärima ei lähe ja säilib pikalt. On kellelgi kogemusi?

Nii, algus on tehtud.
Milline tuleb lõpp, on veel teadmata.
[Pilt: 10f8088.jpg]

Lõpp siis tuli nüüd. Pea kaks aastat hiljem tegin vinku tühjaks. Miks nii kaua? Eks ikka laiskusest ja mahlajoojate puudusest. Aga tegelt ikka huvist - kas säilib? Säilis küll. Kogu see aeg oli umb 7 bar´i sees ja mahlaga ei juhtunud mitte midagi. Viimased 2 liitrid olid sama maitsega mis alguseski. Ehk siis - eksperimendi võib õnnestunuks lugeda.

  [Pilt: 9kuwkh.jpg]
Vasta
#63

Õhtust!

Õunad muudkui kukuvad puude otsast,ole aga mees ja korja üles. Tuletan aga vahepeal meelde,et kreekidel on üsna viimane vint ja päevade küsimus kunas riknevad. Ma täna juba kolmandat korda tegin portsu(9l) kreegi mahla.

[Pilt: 1]





Seda küll elektrilise aurutajaga aga  ikkagi tegin. Oli mõtteid ka õunaga segada aga mine tea kuidas säilib. Olen teinud vanasti õuna-pihlakamahla ja ka õuna-arooniamahla.  Tänavu aga ronis mäe otsast alla naaber ja soovis purustajast läbi lasta kotitäie kurke. Big Grin  Oi jeerum kui roheline see mass oli. Lasin kohe sortsu klaasi ja sai ka ära mekitud. Ristisin selle kohe " Roheliseks märaks". Big Grin  Jube. Jätsin mahlariided õhtul pesemata ja hommikul oli jube kurgi lõhn üleval. Sai survekaga ka pestud mitmeid kordi aga sellest hapust kurgi lõhnast ei saanud kuidagi lahti. Keetsin kõik pajas üle,läinud see oligi. Katseid on küll kena teha aga see ilus roheline mass muutub pikapeale hapukurgiks.... Mis sellest joogist edasi sai,pole hetkel teada. Eks näen-kuulen edaspidi.
Õunamahla sai ka juba 40 l. tuuris purkidesse,need sai tehtud varasematest õuntest. Nüüd aga tuleb juba paremaid õunu puuotsast alla,tuleb varuda sest alles sai viimane kolmeliitrine vanat paariaastatagust mahla ära joodud. Mine tea kuidas järgmisel aastal õuntega üldse lood on.
Ksf. Basilio saadetud kaaned pole ka veel päris otsa saanud....

T.

Üleliigne kraam vahetusteks ja realiseerimiseks...... http://nagi.ee/photos/TALUPOEG/sets/298633/

Pakkuda erinevaid veneaegseid kiilrihmasid. Uuri asja!

Üleliigsed veljed ja kummid:
http://nagi.ee/photos/TALUPOEG/sets/407007/
Vasta
#64

Õunamahlast tee siidrit kui vaba vinku nurgas - hea ka naisperel mekkida. Või lase destillaatorist läbi, saab hea napsu kerge õuna mekiga.

Otsin infot Brennabor väikemootorrataste kohta.
Vasta
#65

(16-09-2019, 22:30 PM)Walter Kirjutas:  Õunamahlast tee siidrit kui vaba vinku nurgas - hea ka naisperel mekkida. Või lase destillaatorist läbi, saab hea napsu kerge õuna mekiga.
kuda siidrit teed?vinkusi jagub.
Vasta
#66

(17-09-2019, 21:44 PM)muska71 Kirjutas:  
(16-09-2019, 22:30 PM)Walter Kirjutas:  Õunamahlast tee siidrit kui vaba vinku nurgas - hea ka naisperel mekkida. Või lase destillaatorist läbi, saab hea napsu kerge õuna mekiga.
kuda siidrit teed?vinkusi jagub.
Mina olen siidrit teinud siidripärmiga. Lasen ~14päeva mulksu all käia, siis lisan natuke suhkrut ja vinku kinni ning keldrisse hoiule vähemalt 6-ks kuuks. Et pikemalt jaguks, siis sai see sügis 1 vinku juurde ostetud.
Vasta




Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne