(06-10-2015, 22:31 PM)näkisepp Kirjutas: tere,üks kuradima hea asi on see LUX tolmuimeja sai sellele 6.meetrine alumiinium toru otsa pandud,tunniga oli pesa puhtaks imetud.
Väga kahtlane. Veinikärbse imeb tolmuimejaga kenasti londist sisse, kuid tavalise kärbsega läheb juba raskeks. See raisk ei allu kohe kuidagi putsunutsutaja poolt tekitavale õhuvoolule, ning seda kõike tolmuimeja pehme toruga. Nu selle lõõtsaga ja ilma toruta osaga. Isegi kui proovida läheneda kärbsele piisavalt ligidale, et kärbes plehku ei saaks panna, paneb ta ikka päkad. Proovitud korduvalt ja ei ühtegi kärbest. Viimane kord oli mul eile kui ma veinijoodikuid püüdsin. Ka siis proovisin mõnda suuremat elukat püüda, kuid ei õnnestunud. Lihtlabaselt, ilma mingisuguse pingutuseta, lendasid nad lihtsalt minema. Proovi seda painduvat toru ükskõik kui kiiresti, või kui täpselt, kärbsele suunata, jääd lõpuks ikka tühjade pihkudega, või siis... tühja tolmukotiga.
Pannes imeja otsa veel 6 meetrise toru, mis tavaliselt ületab isegi toa pikkuse, on üsna raske saada kärbsele pihta. Hea kui laes särav tutikas LED latern ja äsja paigaldatud plastaken terveks jäävad. Liites sinna valemisse juurde herilaste, mesilaste, vaablaste või vapsikute või mis iganes taoliste aparaatide muskulatuurist tekkivad hobujõud, ning sellest tuleneva tiibade tõstejõu võimsuse ülekaalu võrreldes kärbsega, on seda kahtlasem, et nad alluvad tolmuimeja õhuvoolule veelgi lihtsamalt kui kärbsed, keda (nagu ma ka enne mainisin) on ikka sitaks raske läbi toru sisse imeda. Ja seda kõike teha tund aega, pesa läheduses, põriseva tolmuimejaga, püüdes õhust lendavaid ja vihaseid satikaid, nu mina küll sellega hakkama ei saa. Ehk peaks rohkem harjutama
Teine asi on muidugi see, kui toru pista otse kuradite ukselävele. Siis peaks tõesti, kõik uksest väljuvad üürilised, kenasti tolmukoti poole suunduma. Jama on aga selles, et kui käsi kipub vääratama, imeb putsunutsutaja pesa lõhki. Katsu sa siis neid selle hiiglama pika emmiga lae alt taga ajada. Selle vea vältimiseks on muidugi 6 meetrine torustik pinnuks silmas. Sellisel juhul oleks ehk juba parem kasutada kaevurakkeid peene ja pika toru asemel. Nood on piisava läbimõõduga, et sealt mahuks läbi parasjagu terve lendav ja ebameeldivalt torkiv perekond koos sugulastega.
Mulle endale meeldib rohkem asju õhku lasta. Käesoleva teemaga haakub minu silmis kohe kindlasti muttide elimineerimise alateema, kus keegi tõi näite propaani ja hapniku segu kohta, mille ma mutikäikudes ka koheselt ära katsetasin. Tegi ikka kõva pauku küll. Peale esimesi pauke hakkas mutte lendama. Kõigepealt lendasid mullast välja mullamutid, soolikad kõhust rippumas, ning poolikuna näritud porgand hammaste vahel. Järgmiseks hakkas hakkas välja lendama naabrimutte, rullid peas ja keeksipuru ümber pudrumulgu. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid sellest, et sama tehnoloogiat saaks kasutada ka aparaatide pesade juures. Ma hea meelega võiks katsetada, kuid pole nagu ühtegi sobivat pesa kus katset läbi viia. Enda katusealusest hakkab ka natuke kahju ju...