Postitused: 424
Teemad: 62
Liitus: Nov 2004
Maine:
2
16-08-2017, 20:59 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-08-2017, 21:00 PM ja muutjaks oli
Illimar.)
Kuna viimastel aastatel on neljataktiliste NL raskemootorrattad ühe enam populaarsust kogunud ning asjaarmastajatel ja taastajatel tekkinud mitmesuguseid küsimusi, siis otsustasin teha üldise teema "emmiliste" (M, K, Dnepr, Ural) kohta, mis puudutab nende detaile ja originaalset komplektsust täpsemalt. Kindlasti on foorumirahva seas restauraatoreid jt, kes oskavad valgust heita siia tekkivatele küsimustele.
Mind ennast huvitanud ja mulle laekunud küsimused on olnud midagi sarnast:
1. Millisel aastakäigul milline detail?
2. Originaalsust puudutavad arutelud.
3. Värvitud detailid - kerevärvi või mustad?
4. Pinnakatted - kroomitud, tsingitud (hall, kollane), oksiiditud detailid.
Teen peatselt ühe näitliku postituse.
Postitused: 5,047
Teemad: 210
Liitus: Mar 2005
Maine:
161
17-08-2017, 22:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-08-2017, 22:37 PM ja muutjaks oli
kass.)
Raffas on veidi passiivne, või ütleme otse, see ei huvita neid eriti. Raffast huvitab vabateema, küsimused, mis küsimist ei vääri ja traktorid!
Aga viimase küsimuse kohalt hakkaksime ehk sellest pihta, et kas need jubinad on alumiiniumisulamist (nagu Sa Vanatehnika.ee-s väitsid) või tsingisulamist? Mina ise muidugi asjast midagi ei jaga ja pläkutan ning kekutan niisama komplekside piires, aga sellest tuleks peale hakata....minu, kui haige inimese seisukohast!
Muide, veel tuli meelde - Sa oled antud projektiga läinud väga sügavuti, raisanud hulga raha, tekkis küsimus seoses viimaste A-M foorumis avaldatud teadustöödega - kas on antud juhul tegu mingisuguse endise ehk tulevase klassikuga või on see ikkagi ainult mingisugune peldik nagu siindsed klassikud asja formuleerivad?
Postitused: 699
Teemad: 26
Liitus: May 2004
Maine:
10
See oleks küll vägev värk,võtab keegi ette ja teeb koju keemia kombinaadi?
Postitused: 424
Teemad: 62
Liitus: Nov 2004
Maine:
2
08-07-2018, 22:41 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-07-2018, 22:44 PM ja muutjaks oli
Illimar.)
Njah, kaadium ja selle ühenditega katmine on meite liidus põlu all, maru "paha" asi pidi teine olema.
Aga nüüd asja juurde - on kellelgi olemas juhised 1963. a K-750-le triipute tõmbamiseks? Vaja on triipude laiust, täpset asukohta ja ulatust. Endal pole piisavalt vanadel detailidel triipe säilinud, et eeskujuks võtta. Värvus vast triipudel valge, vähemalt nii tundus.
Maine:
10
Olen näinud ka hõbedasi triipe,aga vist ainult ühe korra .Oli mingi originaal tükk.Aga muidu käivad need nii nagu käivad,ei ole seal mingit raketi teadust.Vene värk ikkagi oli.Laius 5mm tuuris,või veidi laiem.
Maine:
10
Triibud ilmselt läigivad sellepärast et on laki all.Arvatakse et on äkki parem aga selleks pole vajadust.Triip peab ajapikku ära kuluma.Ja kulub kah.
Maine:
10
Kõik ei tea.Võin ära teha need triibud kui viitsid,kohale vedada.