11-04-2020, 08:21 AM
Kui kellelgi on mõistliku hinna eest müüa enam-vähem korralik Wandereri jalgratta raami esimärk, siis pakkuge. Ebay hindadest võiks odavam olla - muidu pole mõtet.
(12-04-2020, 17:20 PM)omenaossi Kirjutas: Mõistlik hind on see, mille eest sa raatsid sellest loobuda ja samas mina nõustun ostma. Et ma ei tea, mis hinna eest sa sellest loobuda raatsid, siis on võimatu küsimusele vastata.
(12-04-2020, 17:44 PM)honkomees Kirjutas: ...raami vanarauahunnikust väljakiskumise ja sildi eemaldamise vaeva ja ajakulu hinna.Sellise peene ja ajaahuka käsitöö nagu needitud sildi eemaldamine ilma viimast kahjustamata jätaks mina küll ostjale. Ise lõikaks antud sildiga raamiosa lihtsalt postipakki mahtuvaks, relakaga ühe minuti töö.
(13-04-2020, 08:33 AM)omenaossi Kirjutas: Arvestan hetke majanduslikku olukorda ja seda, et silt on Eestis. Üksjagu kallimalt saaksin ta ka mujalt.Olen täheldanud huvitavat seaduspära, et ostjate arvates peaks Eestist ostetav kaup olema kindlasti odavam kui välismaalt ostes. Nii olemegi jõudnud ajastusse, kus juuksekumm ja pastakas lennutatakse kohale Aasiast ning kohapeal enam ei saadagi selliste asjade tootmisega hakkama. lüpsja tuleb ka tuua Ukrainast ning meie töötule maksta kodus istumise eest. Teisalt muidugi on müüjate hinnasoovid mingil põhjusel kohalikul turul oluliselt kõrgemad kui meie seni veel avatud olnud maailmas mujal pakutavad samaväärsetel kaupadel. Kui minul on valida sellises olukorras raha kulutamisel Eestis või välismaal, siis eelistaksin sama raha jätta oma inimeste tarbeks.
(13-04-2020, 14:00 PM)indreksirk Kirjutas: Minu üks kihvtimaid selliseid tehinguid oli aastaid tagasi ksf! janek555 pojaga (kes oli sel ajal ca 10-aastane ja peaks nüüd olema juba täismees). Noorel mehehakatisel oli soov taastada jalgratas ning ta otsis juppe. Minul oli midagi vajalikku olemas koos enam-vähem komplektse terve jalgrattaga. Ei viitsinud minagi seda lahti võtta ja andsin kogu täiega. Kuna minul asja vaja ei olnud ning noormehe entusiasm oli toetamist väärt, siis oli hinnaks aitäh ja soe käepigistus. Jalgrattale järgi tulles oli noormehel kaasas plaadikook, mille ta oli ise koos emaga teinud tänutäheks. Mul oli ausalt öeldes piinlik, kas tegime ikka ausa kauba (kas minu panus oli piisav), kuid minule meeldisid selle noore väärtushinnangud.
Sa ei pea olema kasvult suur ega paksu rahakotiga, et leida lahendus mistahes olukorrale. Kõike ei saa siin ilmas ümber arvestada rahasse. Hobitegevuses on emotsioon sageli palju olulisem.
Eelnev ei olnud mõeldud kriitikana mitte kellelegi eelnevale. Olemegi kõik erilised ja austustväärivad just seetõttu, et oleme erinevad. Ka vaadetelt elule.
(13-04-2020, 08:33 AM)omenaossi Kirjutas: Tere
Kuna ma ei tea kui palju sinu töötund maksab ja kaua kulub sul sildi kätte saamiseks-pakkimiseks-saatmiseks/käest kätte üleandmiseks, siis pakun 10.- ...
Tsitaat:Tööna ei viitsiks enamus meist 10 euro eest vanarauahunnikust midagi välja kaevata, seda töödelda ning kuhugi postiga saata. Hobikaaslase toetamist aga eurodesse ümber arvestada on ka imelik.Nagu Indrek kirjutas, siis ajakulu see ei kata aga missioonitundest (sic!) olen valmis selle vanarauahunniku õue peale laiali laotama ja uuesti kokku kandma.
Tsitaat:Minuarust see on ikka väga suur töö see raam sealt hunnikust välja sikutada ja saatmiseks ette valmistada. Inimese jaoks kes asjaga tegelenud pole, võtab see kindlasti ilmatuma aja. Nädal läheb kindlasti.Toomasel on täitsa õigus , kuna seal asjad parajalt sõlmes, näituseks läbi sakslaste kokkukäivate voodite raamide põimunud. Tegelikult kõikse rohkem võtab aega hunniku uuesti kokkuladumine, sest õue peale laiali seda kah jätta ei saa ...
(24-04-2020, 08:02 AM)omenaossi Kirjutas: ...Just mõni aeg tagasi võisin kogeda, kuidas pakkudes oksjonil ebayga võrdset hinda ühe aksessuaari eest, pakkus muuseumiomanik ikka üle. Ei ole midagi, et Eestis hinnad odavamad kui ebays! Makskem rohkem, kui rahakott puuga seljas. Küll siis teised ka maksma hakkavad!Muidugi, siinsed asjad on eestlase jaoks ikka Eesti ajaloo ja emotsionaalse väärtsusega võrreldes "hingetu" ja "ajalootu" välismaalt pärit vanavaraga. Kuidas muidu seletada asjaolu, et kui mujalt endistest liidumaadest võib leida NIA (nõukogude inimese auto, vene tehnika ja mitmekordsete remontidega originaalist lootusetult kaugele viidud ennesõjaaegne auto) müügikuulutusi vanaraua lähedasega hinnaga, siis meil on samaväärsed 2-3000 eurot miinimum.
(24-04-2020, 08:02 AM)omenaossi Kirjutas: Tänan kõiki teema-arendajaid...kõrvaltvaatajale tundub tegu olema põhjendamatu kibestumisega.