18-08-2020, 14:04 PM
(17-08-2020, 00:50 AM)indrek1000 Kirjutas: Jõudu!
Huvitab ka, mis lõikepea tuleb? Ja kas hypertermil on HF vaba syytamine? Omal kogemus see, et HF teeb PC juhitavale seadmele väga palju liiga - perifeeriaseadmed tagant jne.
Lõikepea sügavuse hoidmine tuleb ka? Kui jah, siis kuidas tuvastatakse materjali kaugus peast iga lõike alguses?
Olen ise selle asja läbi teinud - ebayst jupid jne. Tagantjärgi soovitus see, et väldi HF süüdet ja soeta okei lõikepea. Hiinlaste ainus pluss on hind - muud midagi.
Esialgu proovin käsipõletiga läbi ajada.
High frequency asja korra kiirelt uurisin ja tundub, et käsipõleti ei ole HF vaba, aga kui eksin, siis korrigeeriga seda infot - ma ausalt ei tea. Plasmalõikuriks on Hypertherm Powermax 45XP käsipõletiga. Küll aga on kõik komponendid hetkel korralikult varjestatud - varjestusega kaablid kaablikettides kuni elektrikilbini, power source ja kontroller sisseehitatud kasutajaliidesega (ei vaja eraldi PC-d, ainult monitori) terasest elektrikilbis. Tuleb korralik ainult plasmapingile mõeldud maandus - vardad ostetud ja vaja nüüd läbi betoonpõranda maa sisse rammida, siis saab kõik pingi küljes oleva maandust vajava sellega ühendada.
Materjali kauguse tuvastamine käib floating-head/ujuva Z-telje ja lõpulülitiga. Kõrguse kontrolli jaoks tuleb Proma SD THC, mille jaoks tuleb praegune kontroller eraldiseisvate draiveritega versiooni vastu väljavahetada, et see saaks Z-telge normaalselt juhtida.
Eks ma annan teada, kui masin on normaalselt tööle saadud. Hetkel olen plasmaruumi ehitusega ametis olnud.