11-03-2022, 11:32 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-03-2022, 11:32 AM ja muutjaks oli v6sa.)
(11-03-2022, 03:12 AM)mlsluik Kirjutas: Tekkis arutelu et mis temperatuurist alates võib junni jahedaks nimetada?
Ja siit kohe edasi minnes, mis reaktsiooni tulemusena see sama asi keema võib minna?
Väidetavalt erinevad inimesed tajuvad jahedana 5-10 kraadi madalama temperatuuriga asju. Seega sõltuvalt inimese tundlikkusest 31-27 kraadi võiks olla jahe junn.
Keemiseks nimetatakse vedeliku faasisiiret vedelast gaasiliselt temperatuuri tõusu tõttu. Kui eeldada, et keeb junnis olev vesi, siis 100 kraadi pealt merepinnal. Mägedes madalamal temperatuuril.
Erinevad vedelad happed ja alused keevad erinevatel temperatuuridel ja neid oskab keegi teine paremini selgitada.