08-06-2021, 00:40 AM
Sellist toru on lihtsam eemaldada ja paigaldada.
(10-06-2021, 17:41 PM)kass Kirjutas: Hallooo!Sellel pildil köidab minu tähelepanu sadula vedrustus, mis minu arusaamist mööda on ikka täitsa mööda. Lenksu kinnitus ka on niinimetatud jalgratta tüüpi. Sellist kinnitust üldiselt kasutati mootor-jalgratastel, st. pedaalidega võrridel. Kuid on nähtud ka selliseid K17 mudeli pilte, kus lenksu kinnitus on nagu mudelil K21. Pedaalidega võrridel sai ka sadula kõrgust reguleerida vastavat väntaja kasvule, seetõttu K17 mudeli sadul kinnitub nii nagu jalgrattal, aga K21 nagu mootorrattal
..... Panin neile ka ühe seibitäpsusega Poolas taastatud K21 pildi, panen ka siia, Sander on seda ilmselt põhjalikult uurinud ja analüüsinud, teised mitutuhat foorumlast ilmselt mitte. Jällegi 1939 ja esihark nagu K17 mudelil ja Venemaa Esweco K21-l, millele eelnevalt olen viidanud.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/unika...99543.html
(10-06-2021, 20:13 PM)Raudpats Kirjutas: Suure saladuse katte all ma ütlen, et teie mototsüklett ei käivitu, kuna sellel puudub mootor.
(11-06-2021, 11:45 AM)kass Kirjutas:Kõigepealt suured tänud minu kompetentsi hindamise eest! Üritasin siin mõtiskleda teemal : Kuidas käivitada mootorit, mida olemas ei ole? Olen oma elu jooksul ka mõned mootorid käima pannud, aga eelnimetatud kunsti ma ei valda. Seda tahaks kohe oma silmaga näha. Priit, ostan Sulle Kalevi tänava Konsumist 2-liitrise Bocki õlle, kui Sa mulle näitad, kuidas läheb käima mootor, mida olemas ei ole.(10-06-2021, 20:13 PM)Raudpats Kirjutas: Suure saladuse katte all ma ütlen, et teie mototsüklett ei käivitu, kuna sellel puudub mootor.
Hallooo!
Täiesti avalikult vastan, et mees, kes restoreerib antiikmootorratta valede õhukummide ja esilaterna klaasiga, ei ole meile mingi autoriteet ja me tema oletusi tõsiselt ei võta! Katsume ikkagi kusagilt laenu peale saada originaalse pensukraani ja jalatoe kummid asendada võimalikult originaalilähedastega ning pildi järgi sadulakalde nurga õigeks ajada, vb viimase asjana siis kontrollime seda mootori olemasolu värki... tegelikult, kui visuaalselt võrrelda meie võistlusratast reklaambukleti pildiga, siis tundub meie omal paagialune tõesti kuidagi õhulisem olevat.
(11-06-2021, 11:45 AM)kass Kirjutas:Seda et, .....seoses nende riistakastidega, tuli esmalt meelde, et keegi klassik siin mõni leht varem soovitas - Ja kui ei tea, kus või kas on tõde, siis usu mind, mina usun Jumalat.(10-06-2021, 20:13 PM)Raudpats Kirjutas: Suure saladuse katte all ma ütlen, et teie mototsüklett ei käivitu, kuna sellel puudub mootor.
Hallooo!
Järjest rohkem tuleb välja K21 isendeid, milledel on sama esihark nagu K17 mudelil.
Riistakastide kohalt on mind hakanud vaevama küsimus, et kuidas nad pakiraami vahel "Püsti püsivad"? Kohusetundest tahtejõu abiga? Mingisuguseid klambreid/kinnitusi piltidelt pole näha? Keevitatud pakiraamitorude külge, imelik?
(20-05-2021, 21:41 PM)Raudpats Kirjutas: Õigete osade otsimise protsessis sai hangitud ka paar vidinat, mis praegu ei ole külge pandud.Selgunud on , et sellised porilauakaunistused tõesti käisid Meistri külge. Aga alles aastal 1951 ja Jlo mootoriga mudelile M55J. Ja see peaks vist olema 125ccm mootor.
See siis porilauale kinnitatav kaunistus. Jalgratastel neid kasutati, kuid kas ka võrridel? Mingil taastatud Meistril ma nägin küll sellist vigurit porilaual, kuid pigem käib sinna number. Minu võrri esimesel poriplekil ei ole igatahes seal mingeid auke. Vist ei ole seal siis midagi olnud. Äkki ei ole ka poriplekid õiged?
(20-06-2021, 17:24 PM)Raudpats Kirjutas:.. Kõigepealt, täna viisin oma võrri Vanaautode Suursõitu vaatama, ajasin garaažist välja tee äärde ja seal me siis vaatasime. Suured tänud korraldajatele ja osalejatele, väga ilus ja inspireeriv vaatepilt oli.
(22-06-2021, 10:49 AM)CHRhmm Kirjutas: Iisaku kandis sai seda meistrit silmanurgast nähtud - keegi härra istus masina kõrval toolil ning kamp lehvitajaid ümber. Sai isegi törtsu signaaliga kostitatud, kui jaffiga mööda vurasime.Jah, Iisakus see võrr tõesti teisi veterane vaatas, see on õige. Aga ühtegi härrat seal läheduses küll ei olnud, see ka täiesti kindel, ilmselt oli tegu kuumast ilmast tingitud miraaži või hallutsinatsiooniga. Kahju ainult et suur osa sõidukeid Iisakust mööda sõitsid ja sisse ei pööranud.