05-12-2023, 23:47 PM
Pealkiri ERR uudistest :
Simson ei poolda Eestisse taastuvenergia toeks tuumajaama rajamist
Simson ei poolda Eestisse taastuvenergia toeks tuumajaama rajamist
(05-12-2023, 23:31 PM)olevtoom Kirjutas: ....Aga millegipärast keegi päikese ja tuule sõpradest ei räägi sõnagi sellest, et samasugune võime on igat sorti elektrijaamadel. Nii võib ka tuumajaam, kui tema täit võimsust ei vajata, hakata sama rõõmsalt vesinikku hõõruma nagu tuuleveski...Venelastel täitsa oli see idee käegakatsutav kui nad veel läänega sõbrad olid ning ühise tuleviku vesinikumajanduse poole vaatasid aastal 2021: Artikkel
(05-12-2023, 23:51 PM)marz Kirjutas: ... Tuumakestest toodetud energiahinnad oleks ka muidugi üsna vajalik välja tuua, et inimesed saaks ka asjast paremini selgust.
(05-12-2023, 21:05 PM)DevilDeVille Kirjutas: Siin julgen küll eriarvamusele jääda, märksõnadeks Saksamaa ja Prantsusmaa:Loe kenasti jutt läbi, sh pealkirjast sõna "back" ja saab asi selgeks. Või kui leidub päriselt mu väidet kummutav jutt, siis see on teretulnud - see muudab siis muuhulgas kogu Fermi plaani. Kus kütustega tegeleb praktik
https://www.rfi.fr/en/europe/20210618-fr...to-germany
(05-12-2023, 18:54 PM)13piisab Kirjutas: Nii repliigiks - Aspelund ja v6sa ületavad oma mõtetega jäätmete piiriülese ladustamise osas oma kompetentsi piire. Tuumajäätmed ei ületa praktikas riigipiire ja pole ka Eestisse plaanitava jaama puhul sellist plaani. Punkt.
(06-12-2023, 01:09 AM)13piisab Kirjutas:Ma pidasin silmas seda osa tekstist, mis puudutas tuumajäätmete piiride mitteületamist. Jäi ennist täpsustamata.(05-12-2023, 21:05 PM)DevilDeVille Kirjutas: Siin julgen küll eriarvamusele jääda, märksõnadeks Saksamaa ja Prantsusmaa:Loe kenasti jutt läbi, sh pealkirjast sõna "back" ja saab asi selgeks. Või kui leidub päriselt mu väidet kummutav jutt, siis see on teretulnud - see muudab siis muuhulgas kogu Fermi plaani. Kus kütustega tegeleb praktik
v6sa pikk, aga taas lahmiv ja demagoogiapõhine postitus on kustutatud.
(06-12-2023, 00:46 AM)robvill Kirjutas: Soome teeb endale veel mõnituhat võimsust tuuleparke juurde, saab oma uusima tuumajaama korralikult tööle, pikendab vanemate tuumajaamade eluiga, ehitab eestiga kolmanda põhivõrgu ühenduse ja hoppaa olemegi sisuliselt osa soome elektriturust sest nad suudavad katta kogu meie elektri tipunõudluse. Eestisse saab siis uut elektritootmist ehitada vaid maksumaksja rahaga, pole isegi mõtet rääkida mingitest pikaajalistest elektrimüügilepingutest vms hinnariskide maandamise instrumentidest. See on kusjuures päris realistlik stsenaarium, et eestist ei saa mitte arendaja vaid free-rider. Ei oska öelda on see hea või halb, kellele kuidas.Kas see on mingi peen huumor või mõtledki niiviisi, et meil ei ole oma elektritootmist vaja?
(06-12-2023, 01:09 AM)13piisab Kirjutas:(05-12-2023, 21:05 PM)DevilDeVille Kirjutas: Siin julgen küll eriarvamusele jääda, märksõnadeks Saksamaa ja Prantsusmaa:Loe kenasti jutt läbi, sh pealkirjast sõna "back" ja saab asi selgeks. Või kui leidub päriselt mu väidet kummutav jutt, siis see on teretulnud - see muudab siis muuhulgas kogu Fermi plaani. Kus kütustega tegeleb praktik
v6sa pikk, aga taas lahmiv ja demagoogiapõhine postitus on kustutatud.
(06-12-2023, 11:54 AM)Peeter2 Kirjutas: ...Hurraa!!!
Ma usun, et kui 2030. aasta on käes, siis põletatakse rahulikult põlevkivi edasi, sest alternatiivi sellele ei ole. Olenemata sellest, mida praegu meie roheajupestud valitsejad räägivad.
(05-12-2023, 18:54 PM)13piisab Kirjutas: Aspelund ja v6sa ületavad oma mõtetega jäätmete piiriülese ladustamise osas oma kompetentsi piire. Tuumajäätmed ei ületa praktikas riigipiire