Elektrimootorite remonditeenus

Mul seisab garaažis juba aastaid jalus üks suur kompressor umbes 4kW mootoriga, millel on mähise otste vahel lühis. Otsustasin, et on aeg see lõpuks korda teha, aga kuna selle teemaga pole varem kokkupuudet olnud, siis tekkis küsimus, et kuhu see remonti viia?

Esimese hooga jäi sõelale see asutus: https://motoserv.ee/elektrimootorite-remont/ , kas kellelgi on kogemust, on seal normaalne töö ja teenindus? Või on kuskil mõni teine koht, millega on hea kogemus?

Otseselt väga tuld takus ei ole, seega ei pea käitis tingimata Tallinnas olema, aga samas neli otsa näiteks Viljandi vahet sõita tundub töö eeldatavat hinda arvestades päris suure aja- ja rahakuluna, seega tore oleks, kui siin oleks vähemalt mingi vastuvõtupunkt vms, kuhu viia ja tuua.
Vasta

Teenus on igati kvaliteetne, olen lasknud seal mähkida näiteks tavalisi kui ka kahekiiruselist mootorit. Härra teab, mida teeb, puhastab ja teeb korralikult, seni parim, kelle juures mina olen mootoreid mähkinud. Ainuke asi, et suhtlus käib vene keeles.

Üks eesti mees siin Nõmmel mähkis ka, noja ja pani mootori tööle küll, aga kui oli vaja hiljem mootor lahti võtta, siis see, mis vastu vaatas, mulle erinevatel põhjustel ei meeldinud. Vot selline vahe.
Vasta

Rahalises mõttes võib soodsam tulla järelturult teine mootor.
Vasta

Jah, kui õnnestuks leida see õige, siis kindlasti tulekski. A paraku keegi ju normaalset kuulutust teha ei viitsi, kus oleks ka võlli läbimõõt ja väljaulatuva osa pikkus - eeskujulik sooritus on juba andmesilti pildistada, enamus on stiilis "müüa mootor, suur ja raske" ja mingi udune suva nurga alt pilt seal kõrval Smile Lisaks kui mootor ei istu täpselt sama koha peale, on vaja uut kiilrihma või mingit muud aretamist. Lisaks on need ka üle vabariigi laiali ja ringi kaarutamine on ka kulu... tahaks juba õhku puhuda, ei jaksa kõigega nii süvitsi minna.

Katsun täna seal Motoservis ära käia, eelarvereale panin numbri 300€, kui õnnestub selle piiresse jääda, siis ma olen rahul.
Vasta

(04-06-2025, 09:14 AM)Jesper Kirjutas:  Lisaks kui mootor ei istu täpselt sama koha peale, on vaja uut kiilrihma või mingit muud aretamist. 

4kW mootor peaks olema raami suurusega 112, millel on võlli läbimõõt 28mm ja pikkus 60mm, jalgadega ehk B3 kinnitus.
Vasta

Jesper, ära mingil juhul mootori vajalikke parameetreid avalda. Umbes 4 kw ei ole parameeter...
Siis jätkub hala ja nuttu pikemaks...
Parameetrid leiad vana mootori sildilt. Kui seda ei ole siis mis kompressoriga on tegu ja sealt saab
edasi vaadata mis mootorit seal tarvitati. 
Kui tegu on CO-7 kompressoriga siis on seal 4kW/2p mootor originaalis. Telje kõrgus 100

Matemaatika ja mehaanika, see on puhas rassism, diskrimineerimine ja valgete ülemvõim
Vasta

Nojah, ma ei osanud ausalt arvata, et remondifirma valikul on need parameetrid nii olulised... Aga mis seal ikka, võlli läbimõõt on 28mm, ulatub välja 60mm, kinnituspoltide vahe piki telge on 140mm, ristipidi 160mm, võlli kaugus kinnituspinnast 120mm, värv punane, elektrilised parameetrid ja üldvaade on pildil:

Kompressori marki ei oska kuskilt välja lugeda, CO-7 kindlasti ei ole, kuna silindrivalem on V2.
Vasta

(04-06-2025, 11:35 AM)Jesper Kirjutas:  Nojah, ma ei osanud ausalt arvata, et remondifirma valikul on need parameetrid nii olulised... Aga mis seal ikka, võlli läbimõõt on 28mm, ulatub välja 70mm, kinnituspoltide vahe piki telge on 140mm (ristipidi on hetkel raske mõõta), elektrilised parameetrid ja üldvaade on pildil:

Kompressori marki ei oska kuskilt välja lugeda, CO-7 kindlasti ei ole, kuna silindrivalem on V2.
Hoopis sellest oleks tulnud alustada, et sul on punane mootor üldse  Big Grin
EDIT: Et ei oleks päris loba, siis tööjuures oleme mootorite renoveerimiseks kasutanud ABB teenuseid, aga meil on "natuke" suuremad mootorid kah.
Vasta

Okei, pärast Mart Laanelepa antud võtmesõnadega tutvumist saan nüüd aru, miks ma idikas olen. Ma siiralt ei olnud kursis, et need mootorid nii hästi ära standardiseeritud on.

A samas väga ei oska ikka midagi teistmoodi teha, sest ainuke (minu otsinguga leitud) poes olev mootor, mille hind planeeritut kordades ei ületa, on Tööriistamarketis: https://tooriistamarket.ee/et/elektrimoo...500rpm-b35 . Tõenäoliselt on kallid asjad põhjusega kallid, kas mul on sellest hiinakast rohkem tolku kui taastatud originaalist? Või on äkki kuskil mingi bossim mootoripood, mis end ilmavõrgus ei reklaami?
Vasta

Omastarust eile kribasin aga näe pole postitust.
Hetkel enam pikka kirja ei viitsi teha

Ise olen käinud kümneid ja kümneid kordi.
Kaanon-tech. Pilliroo 24 Tallinn.
Teevad kõike.

Aga jah uus asendus on sellise tavalise standart 1 kiiruselise puhul ehk mõttekam.
Vasta

Uut küsi siit näiteks.

https://www.elektriajamid.ee/kontakt/
Vasta

(04-06-2025, 14:23 PM)MeelisV Kirjutas:  Omastarust eile kribasin aga näe pole postitust.
Hetkel enam pikka kirja ei viitsi teha

Konspiratsiooniteoreetikud siit ainest ei saa: foorumisse ei ole eile MeelisV poolt postitust tehtud.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Peaks olema bolt-on lahendus. Natuke teevad laagrid häält.
Laagreid ei vaheta 150.- Laagrid vahetan 200.-

Matemaatika ja mehaanika, see on puhas rassism, diskrimineerimine ja valgete ülemvõim
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne