Postitused: 3,173
Teemad: 37
Liitus: Sep 2006
Maine:
148
See kompressor on seal tõesti saatanast.
Iga kord kui kompressori kolb üle ülemise surnud seisu läheb pöörab õhurõhk silindris teda nõksu edasi ja nõnda ta loksutab ühendusnuute ja hammasrattaid kuni lõtk on piisavalt suur, et juba mootori häälest on kuulda et ühes silindris oleks nagu pritsehetk vale.
Muidugi kui ta niisama tühjalt käib ilma õhku surumata pole seda probleemi.
Postitused: 1,346
Teemad: 21
Liitus: Jun 2005
Maine:
3
Kusagil oli siin kirjas, et käigukasti õli lastakse välja tagant, aiste juurest punnist.
Kus see täpsemalt on?
Ämbritäis tuli mul välja eest hoopis.
Kas külgülekannetel kui alt punnid lahti keerata ja tühjaks lasta, siis asemele läheb õli kabiinist valades ühisest punnist?
Postitused: 135
Teemad: 8
Liitus: Apr 2013
Maine:
0
27-10-2015, 11:50 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 27-10-2015, 11:53 AM ja muutjaks oli
Veiko Varik.)
Välja laske punn on parema aisa sees pool. Peal on nelikant mutripea. Kui on nelivedune siis tule lasta ka esisilla reduktori alt punnist.Kasti juurde valad kasti pealt kangi juurest Kontroll avad on vasakul pool umbes selle kohapealt kust kabiini ronid. Seal on kaks ühesugust korki. Valad niikaua kui alumisest hakkab tulema ja ülemisest veel ei tule.
Ratta reduktorisse paned välja laskmis punni vastas olevast punnist koguse järgi. Vist oli 1.7 L.
Veiko
MTJ.EE
Postitused: 349
Teemad: 0
Liitus: Apr 2014
Maine:
4
Alumine kork tavalise,ülemine kork käiguaeglustiga traktori jaoks.
Postitused: 1,346
Teemad: 21
Liitus: Jun 2005
Maine:
3
sellest reduktori õli värgist ei saanud hästi aru.
Kuda ma aru saan, kas mul on aeglustiga või mitte?
Üks käik on küll, nigu tigu muidu.
Postitused: 135
Teemad: 8
Liitus: Apr 2013
Maine:
0
Võta ikka midagi multiviskooset. Talvel on see jube paks.
Mul on 40-s sees Castroli 75w-90 kõigis asjades peale mootori. Veereb hästi ja ei leki ka kuskilt. Käigud lülituvad ka hästi iga ilmaga.
Veiko
MTJ.EE
Postitused: 837
Teemad: 17
Liitus: May 2012
Maine:
3
Ilmselt pead silmas ikka metall torusid. (pilti ei näe)
Mina olen need asendanud tavalise hüdro voolikuga. Lasin endale pressida sobivad otsad, kuid üleminekud pidin laskma treialil teha. (ei mäleta enam, mis mõõdust mis mõõtu, kuid poes sobivaid polnud).
Kui keegi nüüd ohutusest räägib, siis jah voolik salongis pole ohutu, kuid jah
.
Variant on jahtida jah, mõne varuosadeks tõmmatava traktori küljest torud.
Come to the dark side, we have cookies!
Postitused: 846
Teemad: 16
Liitus: Apr 2006
Maine:
17
Olemasolevad kannataks vasega üle ka joota äkki?
Postitused: 1,192
Teemad: 105
Liitus: Nov 2004
Maine:
8
(26-11-2015, 22:05 PM)huvi5 Kirjutas: Olemasolevad kannataks vasega üle ka joota äkki?
Tahad sa seda tööd ette võtta. - Vasega jootmist.
Saage aru vene aeg on möödas. Nüüdseks vasejootjad kõik mulla toidul või siis tööl firmades, kuhu "harju keskmine traktorist" löögile ei saa.
Lipetski tehasest ei tule enam pikalt enam varuosi. Kõik on poola, hiina kraam juba ammu. Esmalt vaata põllumehe kaubamajast ehk seal müüa.
https://www.pmkaubamaja.ee/index.php?pag...20&lang=et
Arvatavasti tuleb nendega kontakteeruda ja ehk saavad nad vastava toru sisse tellida poolast.
Võid uurida ka valgast. Seal mehed võtavad iga kvartal ühe masina juppeks.
http://www.kuldnebors.ee/22716028
Muidu torude painutuse ja otstega tegeleb selline firma.
http://www.dunlophiflex.ee/kontakt.php
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Postitused: 1,192
Teemad: 105
Liitus: Nov 2004
Maine:
8
(27-11-2015, 17:58 PM)ahtos Kirjutas: Ma olen küll omateada veel elus ja vasega jootmine pole küll mingi küsimus ja tean veel vähemalt kümmet meest kes selle tööga hakkama saavad.Kui aga viis pöialt on ühel käel,siis tuleb muidugi mööda poode kapata .
Selge. Siis soovitan teenuste alla Teil kuulutuse panna, et tegelete selliste töödega. Soovitavalt koos asukohaga ja tööaja hindadega.
Samas ei tasu ära ehmatada, kui mõned tegelased "parima kraami auru all" Teile uksetaha tulevad ja pakuvad päeva palgaks kahese bocki.
Tean ise ka mitmeid, kes tegelevad veel vasega jootmiega. Kuid kas see ära tasub, kui kohati uue tegemine/poest ostmine on kümneid kordasid odavam, kui vana lappimine. Kellegi aeg pole tasuta ja eestlase parim leib on teine eestlane.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.