03-11-2014, 20:49 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-11-2014, 20:50 PM ja muutjaks oli phyl.)
(03-11-2014, 00:41 AM)viplala Kirjutas: Mina kasutaksin nelinurkset materjali aga sinna ette keevitaksin kiilu. Hoidma jääks materjal kogu oma ilus ja kiilu võiks kasvõi plekitükkidest ette keevitada. Selle variandi puhul kaotaks ainult halu pikkuses natukene.
Kõige õigem ongi kokku keevitada "kolmnurkne" tera, enda soovitud kujuga nii 6 mm leht rauast. Asi jääb tugev ja kerge.
Ega puulõhkuja kirves ole, millel lõhkumis pea täisrauast peab olema, et asi oleks raske ja kompaktne.
Keevitad kaks ühepika küljega lehtrauda otsapidi kokku ja teise otsa paned soovitava kiilu laiuse mõõtudega kolmanda lehtraua jupi vahele. Keevitad kokku ja voilaa. Vajadusel paned alla ja peale ka kolmnurgad peale, keevitad kokku ja taha teed siis jala, mis toetab kogu kremplit.
Natike peab mõõtma, relakaga vaeva nägema ja keevitama ka, aga ometigi ei pea 40 mm rauda õhemaks taguma hakkama . Ja mis kõige tähtsam. Asi jääb kergem kui täisrauast ja saad kiilu laiust natike suuremaks ajada, kui 4cm. Mina ajaks nii 8-10cm peale kiilu tagumise osa. Lükkab pakku rohkem laiali. Kui vintsket juurikat pooleks ajad, siis peenikese"saelehega" vannud ennast maapõhja, kui pakk kiilu ümber kinni võtab ja katki minna ei taha.
Ega liha raiumise kirvega puid ei lõhuta, sama kehtib ka masinaga lõhkudes.
Come to the dark side, we have cookies!