automoto.ee foorumid

Täisversioon: kas oleks võimalik ehitada või utoopia?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

skorpion3

nimelt (peas on lihtsalt mõlkunud sellised mõtted) ehitada selline elektrigeneraator, mis käivitub hmn nu näiteks mõne disla,bena mootoriga, kuid hiljem, kui toodab elektrit paneb tööle elektrimootori, mis hakkab siis genekat käitama. et tekkiks nagu sulgematu ring? Kui geneka tootlikus on mitu mitu mitu korda suurem, kui moto tarbib siis vist on võimalik või ei ole? ? ? ?
Ärge kohe maha kah tehke, inimestel ikka ideed ja mõttet möllavad Big Grin

bronec

skorpion3

nu seletake mulle siis lihtsalt ära miks see võimalik pole? panna genekas tööle diisliga, siis hakkab tootma voolu, lülitad vhese osa voolust mootorisse ja mootor hakkab vedama, seejärel lülid disla välja ja genekas käib!

skorpion3

nu jah tegelt miks me siis ikka veel põlevkivi kaevandame, teeme aga ühe suure mootori ja genekas käima. aga ootaksin ikkagi põhjendusi, miks see võimatu
Kuna elektri mootori kasutegur on 98-99% siis ei ole ju ka generaator võimeline talle seda voolu tagasi andma mida mootoril vaja läheb.Loogiline?Kui nüüd panna sinna mingi aku või kondekas vahele, siis käiks ta ikkagi nii kaua kuni nendes salvestites voolu jätkub.Lisaks sellele on nimetatud el. seadmetes veel voolu kadu nii et seda vaja minevat 100% voolu mootor tagasi ei saa.
Kas füüsikatunnid on täiesti vahele jäänud? Vanuse põhjal eeldaks et sellest on sulle juba koolis räägitud küll.

See asi on täiesti võimatu, ei ole mõtet oma pead vaevata selliste asjadega. Samal põhjusel, miks vesi ei voola mäest üles, ei hakka ka see seade sul tööle. Energia hulk Universumis on jääv, seda ei saa mitte ühegi seadmega juurde toota. Ükski generaator ei tooda rohkem elektrienergiat, kui tema ringi ajamiseks mehaanilist energiat kulutatakse. Ükski elektrimootor ei anna rohkem mehaanilist energiat, kui oma tööks elektrienergiat kulutab. Ükski diiselmootor ei anna rohkem energiat, kui tema kütuses sisaldub keemilist energiat. Ükski puu küljest lahti pääsenud õun ei kuku taevasse. Punkt.

Tegelikult on kogu küsimus muidugi keerulisem, aga ma juba andsin sulle lingi, kust sa saad selle kohta juurde lugeda.

Edit: Täpsustuseks pean mainima, et suure hasardiga jõgesid ja õunu näidetena tuues ajasin omavahel sassi termodünaamika esimese ja teise printsiibi, aga kuna need on siiski üsna ilmekad näited, siis ärgu teadjamad pahandagu Smile
skorpion3 Kirjutas:nimelt (peas on lihtsalt mõlkunud sellised mõtted) ehitada selline elektrigeneraator, mis käivitub hmn nu näiteks mõne disla,bena mootoriga, kuid hiljem, kui toodab elektrit paneb tööle elektrimootori, mis hakkab siis genekat käitama. et tekkiks nagu sulgematu ring? Kui geneka tootlikus on mitu mitu mitu korda suurem, kui moto tarbib siis vist on võimalik või ei ole? ? ? ?

Nagu juba eelmainitud, siis selline igiliikur on võimatu. Kõige puhtam energia jäävuse seadus ehk siis selle piirangud.

Küll aga saab natuke \"matti võtta\" seal, kus loodus meile ka veidike kaasa aitab mingite eripärade/erinevustega, näiteks temperatuuri omadega. Ja saada osa kasulikust energiast mujalt kui elektrist/vedelküttest. Üheks kujukaks näiteks on soojuspump, mis võimaldab saada maja kütmiseks minevat soojusenergiat rohkem kui kulub seda kremplit \"ringiajava\" kompressori käitamiseks elektrienergiat.

Kes teab...äkki keegi kunagi aretab mingil sarnasel efektil põhineva imeasja ka liikurite peale?
Nali naljaks aga minul käis sama idee peast läbi siis kui ma teises klassis käisin Big Grin .nädala jagu päevi mõtlesin ja fantaseerisin kuidas ma sama süsteemi kasutades kardi liikuma panen,ainult et siis juba oli niipalju oidu peas , et lisasin süsteemi aku, mille pealt siis oleks pidanud toimuma kiirendus ja süsteemi käivitamine. Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin loo moraal - juba sellises vanuses tuleks elementaar füüsika endale selgeks teha.
r.i.h.o Kirjutas:Nali naljaks aga minul käis sama idee peast läbi siis kui ma teises klassis käisin Big Grin .nädala jagu päevi mõtlesin ja fantaseerisin kuidas ma sama süsteemi kasutades kardi liikuma panen,ainult et siis juba oli niipalju oidu peas , et lisasin süsteemi aku, mille pealt siis oleks pidanud toimuma kiirendus ja süsteemi käivitamine. Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin loo moraal - juba sellises vanuses tuleks elementaar füüsika endale selgeks teha.
Kah samasugune idee peas olnud aga proovima ei hakanud kunagi, samas kui olin 13 siis mõtlesin välja kuidas ise ehitada autole sõltumatuvedrustusega esisild, jupidki olid kõik olemas aga kuna öeldi et asi jääb nõrk või siis kui teha tugevam-liiga raske. Loobusin sellest mõttest ja jätkasin vanaviisi. Praegugi jupid kõik alles aga idee ammu mahamaetud.