automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vana Japp on hädas!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Külaline

Probleem siis järgmine. Peale käigukasti remonti panin mootori kokku, kõik ilus, aga süüdet ei saa paika enam, polegi nagu enam võimalik, reguleerimis maa ülatuses seda süüdet paika ei saa. Kas kellelgi on sellist jama olnud, kuidas lahendasite ja kas on üldse võimalik lahendada? Ise arvan, et ega midagi valesti ju ka kokku ei anna panna. Väikesest vihjest ära ei ütleks. Tegu oli siis vana jawaga(360).
Oled Sa kindel, et Sa ikka kõik süüte reguleerimise etapid õieti teed? Kontaktivahe on õige muidu?
Võiksid täpsemalt kirjeldada, mis Sul konkreetselt seal paika ei lähe, praegusest jutust on natuke raske aru saada.

Külaline

Ma arvan küll, et õieti. Alguses panen kontaktivahe paika, ja siis parem silinder enne ja 3mm enne ÜSS ja siis vasak silinder ja siis ikka nii, et see 3 mm enne ÜSS hakkavad kontaktid avanema. Minuarust peaks see nii käima, aga ei tule välja, sest ma ei saa kuidagi sinna 3mm lähedale. Kui ma keeranplaadi ääreni välja, nii et rohkm ei lähe, siis saan mingi 3,5 mm enne ÜSS. See on max, kolme mitte kuidagi.
Ega väntvõlli võlli kael juhuslikult kõver ei ole??? Võta rootor küljest ära ja las keegi lööb vänta, samal ajal jälgi ise võlli kaela.
mul oli 638ga sama jama. ma võtsin ganaka otsast kontakte liigutava punni ära ja koputasin seda punni õiges kohas hoidvat naga väljapoole, et saaks punni teise asendisse keerata. nii sain süüte täpselt paika.
Kui vänt oleks kover, siis käiks geneka rootor vastu staatorit....

Vota geneka rootor maha ja vaata kas seda väntvolli otsas oiges asendis fikseeriv tihvt on olemas - see kipub tihti lihtsalt kaduma voi ununema.
Kontrolli ka rootori otsas olevat väikest keelekest, mis fikseerib kontakte avavat ja sulgevat nukki.
Soovitan panna eelsyyteks kuskil 3,25 - 3,5 mm enne YSS, 3 mm jääb vast liiga hiliseks (tehas pakub 3,5-4,0 mm).
Tehas pakub Jawa 350/360 eelsüüteks siiski 3,0-3,5 mm. 3,5-4,0 mm käib Jawa 250 kõigi mudelite kohta.
strechil on oigus, vaatasin originaal-kasutusjuhendist järgi: 3,0-3,5 mm enne YSS. Kuskilt raamatust oli aga 3,5-4,0 meelde jäänud, hetkel pole kahjuks kodus, et järgi vaadata (kas valeandmed voi valesti meelde jäänud).