automoto.ee foorumid

Täisversioon: GAZ-53 laadimine ebaühtlane
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ei oska oma peaga kuskilt isegi vea otsimist kuskilt alustada, ehk on kellelegi varem kokkupuuteid olnud.

Nimelt laadimine tühikäigul on OK, pöörete tõstmisel hakkab ampermeeter jõnksutama - maksimumi ja väikese miinuse vahel. Sarnaselt muutuvad tuled erksamaks ja tuhmimaks. Mootor töötab ühtlaselt ilma probleemideta.

Mis võiks sellise anomaalia põhjustada?
1)Generaatori harjad võivad olla väga lühikeseks kulunud (vedru surub seetõttu väga nõrgalt), suurematel pööretel hakkab hari pesas "hüppama" ja korralikku laadimist ei ole.
2) Generaatori dioodsild on omadega pea-aegu õhtal, kuidagi veel töötab, aga kauaks seda enam ei ole.
3) Kui relee-regulaator on mehhaaniline ja viga peitub selles , siis võib-olla on võimalik reguleerimise teel asja parandada.
4) Kui relee-regulaator on elektrooniline ("präänik" generaatori küljes) ja viga peitub selles, siis tuleb uus relee panna.
esiteks kõige lihtsam, vaata rihmade pingsust, nii geneka kui ka selle, mis veepumpa ringi ajab
(28-09-2009, 11:34 AM)kris Kirjutas: [ -> ]Mis võiks sellise anomaalia põhjustada?
Selline viga esineb vahel "tablett"generaatoritel. Vaja lihtsalt tablett vahetada.
Kusjuures aku saab korralikult laetud sellise impulsiivse käitumise juures.
Kui nüüd ikka küsimusele püüda vastata...
...Relee annab genekale käsu laadida. Gene on aga vähe juhmard ja annab käsu peale täie rauaga. Relee jagab selle kohe ära ja annab uue käsu - mitte laadida. Ka selle käsu täidab gene korralikult. Nii see laadimine käibki. Asi käib aga tavaliselt niiiiiiiiiiii kähku, et meie seda tsüklilisust üldse ei adu. Kris'i 53 relee on aga ilmselt väheke "handicapped". Tukastab nati ja siis alles mõõdab tulemust. Uue käsu andmine on ka uimase peaga. Nii seal tööpostil uimerdades hakkab see meid väheke häirima. Ampermeetri noole kõikumine polekski suurem häda, kui need tuled ei vilguks.
Üks Kavz buss sõitis sellise haige releega mitu aastat. Tol ajal lihtsalt polnud veel saada selliseid tablette järelturult. Kui lõpuks lattu selline asi ilmus oli bussijuhil õnnepäev.
Rolleyes
Ega jah,midagi see ära ei riku,aga lihtsalt häirib see vilkumine.Mul Volga teeb ka vahest seda jama,aga ainult siis kui vähe pikemalt seisnud on(2-3 päeva).
Tänud heade nõuannete eest! Kuna õhtu tuleb koos hämarusega järjest varem, ronin kapoti alla nädalavahetusel. Eks annan teada, mis leidsin.
Viga tänu headele nõuannetele leitud ja likvideeritud - viga oli relee-regulaatoris, mis on eraldiseisev. Volga poest 135 kroonise väljamineku järel soetatud uus ja paremgi - uus on kahe pesaga, kus saab valida kõrgema ja madalama vooluga laadimise vahel (nn suvine ja talvine reþiim). 125 krooni eest saanuks ka täpselt samasuguse.

Tänud veelkord neti teel õpetajatele, teema võib lukku panna