automoto.ee foorumid

Täisversioon: Väga huvitav väike traktor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Selel projekti baasiks on siiski TZ-4K-14 (mootor, käigukast haakeseade jne), samas sillad on ise ringi ehitatud. Velgedeks MTZ-82 veljed ja vastavad rehvid (T-40AM omad). Muud põhjust sellisel ringitegemisel ei näe, kui vaid seda, et kliirens on kõrgem. Samas tundub, et need sillad on üsna nõrgad, kuigi võin eksida.
Tegu siiski Talleksis 80ndate teisel poolel väikeseeriana toodetud väiketraktoriga MA-6210, millel TZ-4K-14 mootor (ja ilmselt siis ka muud ksf! saarrand`i mainitud jupid), samuti MTZ-52/82 esirattad, on peal/all juba originaalina, seega ei ole fakt, et selle traktori juures midagi ringi tehtud üldse on. Tõsi, vähemalt piltidel puudub peale porilaudade ka kapott.

http://www.talleks.pri.ee/?action=text&cat=3&ID=235

Seega ehe Eestis tehtud asi, suht haruldane peale selle.
Väga huvitav, ma ei olnudki kursis, et selline niisugune analoog väikesest Tsehhi traktorist tehtud on ning, et niipalju nn originaalosi on sellel küljes. Tänan täiendamast! Smile
(15-06-2012, 13:05 PM)saarrand Kirjutas: [ -> ][...] Tänan täiendamast! Smile

Palun-palunRolleyes

Pakun, et ehk seetõttu selle seeriatootmisest ei saanudki asja, et Nõukogude korra tingimustes ei olnud võimalik garanteerida vajalikus koguses Tšehhoslovakkiast imporditud juppide olemasolu. Teiseks põhjuseks muidugi see, et ka riigikord ise, mille viljastavates tingimustes see projekt sündis, sai ühel hetkel lihtsalt otsa.

Sarnasele TZ pani üks Halliste mees pooleks lõigatud sõiduato diiselmootori 2R vahele ja töötab teine edukalt, etem kui õige mootoriga, sest need olid 2 taktilised diislid.
Ma olen näinud seda pooleks lõigatud Fordi mootoriga isendit. Tohutu töö tehtud, aga mina kui aastakümneid selle masina originaalkasutajana ei näe sellel tööl väga suurt jumet. Jõudu minuarust küll piisavalt (kui mootor kohviks ei ole aetud). Aga eks maitse asi ja kui huvi ja võimalusi on, siis miks mitte!
Ei tundnud piltidelt traktorit ilma porilaudadeta ära. Paar aastat tagasi omas naabrimees samasugust põkat. Tema omale oli peale pandud t-25'e mootor. Ta arvas ise, et juba tehasest tulid need t-25'e mootoritega, aga selgub et nii see ei ole.
Kussjuures, mõned eksemplarid tehti ka T-25 mootoriga, aga väidetavalt need ei õigustanud ennast....