RE: Garaazi kütmine -
ak75 - 29-12-2022
(27-12-2022, 08:59 AM)huvi5 Kirjutas: ...võta oma vähemalt hektariline maatükk prias arvele, täida põlluraamatut ja osta kütust. Saad toetust ka veel küsida. Kui sul maad ei ole, mis eriotstarbelist kütet sul vaja on?
Tanklad samuti lõpetavad sellega. Suurte jaoks on tankla hind alati kallis olnud ja ostetakse hulgi.
Kõlavamate nimedega müüjad alla 3000L ei müü (võin eksida koguse osas). Pisematel 500L minimaalne kogus, mida müüakse. Ehk siis potipõllundusega tegelejale lisandub hulgiostu soovi korral veel millegi tankimisseadme laadse ja reservuaari omamise vajadus.
Maatükk vist võis minimaalselt 0,3ha olla?
klemm - 29-12-2022
(29-12-2022, 00:00 AM)ak75 Kirjutas: (27-12-2022, 08:59 AM)huvi5 Kirjutas: ...võta oma vähemalt hektariline maatükk prias arvele, täida põlluraamatut ja osta kütust. Saad toetust ka veel küsida. Kui sul maad ei ole, mis eriotstarbelist kütet sul vaja on?
Tanklad samuti lõpetavad sellega. Suurte jaoks on tankla hind alati kallis olnud ja ostetakse hulgi.
Kõlavamate nimedega müüjad alla 3000L ei müü (võin eksida koguse osas). Pisematel 500L minimaalne kogus, mida müüakse. Ehk siis potipõllundusega tegelejale lisandub hulgiostu soovi korral veel millegi tankimisseadme laadse ja reservuaari omamise vajadus.
Maatükk vist võis minimaalselt 0,3ha olla?
Pole üldse oluline kui suur maa on.
400 m2 ja mitte üht traktorit. Mingit sinist ega muud värvi kütet pole taotlenud. A ometi on luba olemas osta erimärgistatud kütust.
Miks ja kuidas saab igaüks ise teada, kellel vaja teada
PlyVal64 - 29-12-2022
Jälle: me kulutame merel hooajaga tõesti väga paljudes tonnides (kõik veesõidukid kokku üle 100 tonni hooajaga) kütet ja siis tõesti mängib IGA kümme senti ka rolli. Me käinud selleks eraldi ka Helsinkis tankimas sest Soomes saavad ka ERAlaevad (ehk Laevaregistris olevad töövahendid) tankida laevakütust. Sama on ka siis suurtel põllumajandusettevõtetel, kus tõesti kulud on ka kümnetes ja sadades tonnides aastas. Aga olematu kütusekuluga värkstubadel HOBIKS??? Ma JUST vaatasin oma 2022 Aspeni kulu üle: 40 liitrit on kulunud. Kulu on olnud 130€, tankla mürgiga olnuks 70. Absoluutselt mõtetu jutt vahest!
Praegu näitab Terminal tavadiislile 1,7 ja erile 1,36 liitrihinnaks. Ütleme aasta kulu 120 000 liitrit. Tavadiisliga tanklasse jäetav raha, kuskoahst saab ju käibeka tagasi, oleks 204 000 eurot. Eridiisliga 163 200 €, vahe 40800€ mis on juba väga arvestatav vahe. See oleks nüüd realistlik näide realistlikest kuludest ja "bandet" võite ise aimata
Ühe 1000-liitrise "pläsku" hinnavahe on aga 340 eurot, mis ei ole minu arust lollimängimist ja riski väärt!!! Soomes käisime minimaalselt 5-6 tonni järel ja kuna maksuseadustest tulenevalt oli hinnavahe veel palju suurem, siis vahe oli tuhandetes eurodes. Aga vaid seetõttu, et mastidega vana raudtraal kannatab tekil "pläskusid" vedada ja ise kulutab tunnis vähe. Ja merelkäik on alati puhas rõõm ja puhkus. Kusjuures sealt tuleb ju värvimata kütus, Teboili tankurautost.
Aga kuna jutt on ju KÜTMISEST, siis millesk
müüakse õiget kütteõli 1.35€/liiter??? Hind on sama aga lolli ei pea mängima ja trahviohtu ka pole.
alfredo - 14-01-2023
Uus asi on tore kindlasti. Aga siinjuhul on oluline ka küttekolde maksumus. Vaatan pildi peal on üksteise otsa laotud salvestavad kivid, mis tavalises ehituspoes maksavad mitukümmend eurot tükk, spetsialist teab arvatavasti mõnda vähe odavamat kohta ka, aga kokku läheb vaid materjaliraha seesuguse "tulikivi" peale ilmselt tuhandetes. Sügisel üks tuttav naesterahvas uuendas oma vana pliiti ja ma ei valeta, materjal oli pealt paari tuhande, töö vaid mõnisada, läbi tutvuste. Ilus on vaadata küll, sooja annab ka, aga kas oli mõtet, selle küsimuse peale tekkis meil kohmetunud vaikus. Seega, garaazi kütmiseks uusmaterjalist ahi kindlasti sobib, aga kes maksta jõuab ja kui garaaz on ka uus, läheb 90% juhtudel kütmiseks läbi soojapumba vms. ühise nimega elekter.
Vana garaazi puhul ja materjali kättesaadavuse korral pakuks hoopis sarnase mõtteleiu välja. Tõesti, lihtsamaks enam ei kuidagi. Teoorias annaks siit edasi näiteks kondensatsioonkatla lahenduse poole liikuda.
A.V.S.K - 15-11-2023
Pikk Teema, aga küsin siiski.
47 ruudune garaaž.
Kahe seina taga ja lae peal on teised ruumid.
Värava ja vasaku seina taga on õu.
Seinad ca 80-90cm. Vene tellis ja krohv.
Soojustanud ma midagi pole.
Vajadusel saan.
Küsimus: millist küttelahendust kasutada, et temperatuur oleks ruumis 15 plusskraadi miinimum?
Sauna ei ole vaja. Vaja on, et oleks "tuppa" astudes ja seal olles soe töötada.
Külmaga, 5+ kraadi jne ei taha seal ollagi.
Mul ruumis talvel ongi stabiilne 5+ kraadi.
Mõttes oli katel ja 3 radikat. Kolme seina, ehk siis vasak, otsasein ja parem sein.
Garaažis viibin enamasti nädalavahetusel.
Koguaeg ei pea hoidma seal sooja.
Lihtsalt kui tulen, tahan et soojeneb üles ja saab töötada.
Ilma seal mitmeid tunde ootamata.
Mida valida ?
Bullerjan
Katel?
Mis veel
v6sa - 15-11-2023
(15-11-2023, 10:11 AM)A.V.S.K Kirjutas: ...
Garaažis viibin enamasti nädalavahetusel.
Koguaeg ei pea hoidma seal sooja.
Lihtsalt kui tulen, tahan et soojeneb üles ja saab töötada.
Ilma seal mitmeid tunde ootamata.
...
Kas küttematerjal on tasuta käes? Kui jah, siis katel pluss radikad on toimiv asi. Ootamise ajaks diiselpuhur või paremate võialuste korral gaasikiirgur.
Bullerjan eeldab head õhuringlust ja ega põlemine selles puhas ei ole, kui pidevalt ei reguleeri.
Kui küttematerjal ei ole tasuta, siis säärase kasutuse korral kaaluks õhk-õhk soojuspumpa. Selle saab programmeerida ette soojenema või peenemal juhul teölefoniga sooja panna. Pluss pole kiusatust kütta vanade rehvide jms kättejuhtuvaga
Soojustamisele kuluvat raha pelgalt küttekuludelt kokkuhoiuga tagasi ei saa. Seda võiks teha soovi korral hiljem. Esteetika ja hea enesetunne paremast tööümbrusest muidugi on ka väärtus, mille pead ise tasuvusse sisse rehkendama.
Necro - 15-11-2023
Mul oli garaaž algselt 20 ruutu. Talvel kiskus külmaks ja viskasin 8kw hiina diiselpuhuri seinapeale, leidsin miskise toiteploki, mis kaotas aku vajaduse ära. Juhe seina ja puhur töötab. Kui puhur toimetas, oli mõnusalt soe(kui just kanalisse ei roninud).
Paar aastat hiljem tekkis kõrvale vaba ruumi, tõmbasin seina sisse augu ja tegin töökoja suuremaks. Kuna nüüd tekkis kaks ruumi, siis puhurist jäi väheks. Leidsin miskise vana saunaahju, mille viskasin teise ruumi. Võtsin torumaterjali, milledest tekitasin korstna ja panin ahju käima. Kui väga külmaks kisub, siis käib diiselpuhur käima, ahju alla tuli ja siis viskab kenasti ruumid soojaks. Puidukraam on töölt tasuta saada, vanade aluste ja transpordiraamide näol, ole ainult mees ja lõigu. Maja vanast küttesüsteemist veel turbabriketti ka alles, seega küttematerjaliga pole probleemi ja saab elamise soojaks, sedasi et kannatab peaaegu särgiväel tegutseda. Idee oli ka vanaõli gravitatsiooniga tilkuma panna ahju, aga pole viitsinud sellega tegeleda.
Ainuke probleem, mis vaevab saunaahjuga, on see, et kui tuul on lõunast, siis ajab suitsu sisse. Teine probleem tekib siis, kui ahju esialgne tuli teha, viskab suitsu sisse. Aga sellele sain niipalju kinnitust, et kui ahi soojaks köeb, siis suitsu väga sisse ei aja, ehk siis tahab soojaks kütmist. Kohati kahtlustan ka seda, et suitsutoru on lühike. Sai võetud vana tünnisauna korstnatoru(2m pikk). Tahaksin korra proovida sinna vahele miskise paarimeetrise jupi visata, et vaadata, kuidas ta siis käitub. Ahjul õhuvõtt ukse alt osast, lõõride kaudu. Olen ka proovinud ukse kergelt praokile jätta, aga see ei anna erilist tulemust. Peab veel katsetama.
PlyVal64 - 15-11-2023
(15-11-2023, 10:11 AM)A.V.S.K Kirjutas: Küsimus: millist küttelahendust kasutada, et temperatuur oleks ruumis 15 plusskraadi miinimum?
Mis veel
Kõik algab sellest, et palju ollakse nõus oma hobile ja MUGAVUSELE kulutama! Kõige odavam on elekter. Odavam sest on odavaim ehitada ja kõige odavam ka täppisreguleerida. Ja üldiselt ei võta ruumi. Ehk täna tasub esimese asjana mõelda infrapunale. See soojendab objekte, mis siis soojendavad õhku. Mina ise ristaks selle IR-soojendi gaasikiirguriga, millega siis vajadusel tsipa juurde uhada kui ikka on päriset väga külm. Lahtine tuli ikkagi vaid ise kohal olles!
Kui kulutada kütmisele iga tund 1 kW ja täna on ära makstav hind jäme 25 senti, siis 0,25*24*31=186€. See oleks siis kilovatine ja wifiga IR paneel hinnaklassis 300-400 eurot huugab öödpäevad jutti! Ostad veel hübriidse ka kus on konvektsioon lisaks ja vilistad!
Variant 2 on odav õhksoojuspump aga nende kasutamine nõuab kahjuks ju "luba" ja masin ise maksab ka täna koos paigaldusega midagi. 600-euroste aeg on kahjuks läbi.
Konkurentsitult odavaim soetusmaksumus on aga
ventikaga tavalisel elektriradikal. Kui see uhab 4 kuud 24/7 täisvõimsusel, siis kulutad ära koos radika soetusmaksumsuega 380 eurot iga kuu. Siis on selle 2 kilovatisega garage kui saun soe.
Siit hakkad nüüd tagasi arvutama, et kui vaene ja ihne oled ehk kui vähe raatsid kulutada ja kui palju ise vaeveldes lolli mängida. Kõik taandub sinna, et kas Sa tahad hobi nautida või on hobiks enesepiinamine. Mina olen ihne enesepiinaja ja kütan kogu maja ahjudega, mis on aastaringne vaev ja viletsus
aga jube tore
hobi!!! Mõistus ütleb, et saada ahjud kuupeale ja pane radikas seina või üldse mine soojuspumbale üle... Kui nüüd elektrit toetada lahtise tulega, peaks tulemus parim saama, töökojas kasutaks siis gaasi. "Punase" ballooni "täitmine" maksab ikka seesama ~60 senti liiter
ja
kiirgur sinna otsa on ka üliodav.
Edit: kuna vist on vee võimalus ehk siis radikaküte on optsioon, sisi vanasti oli vabalt saada odavaid nn.
"torukatlaid". Täna on elektrikatelde pakkumisi väheks jäänud aga mul Hea Tuttav ostis just korteri, kus küte ja vent on kõik elekter ja mingi 100-ruuduse kulu on väga väike. Arvutasime läbi et soojuspump-katlale üleminek ei tasu rahaliselt ära, lisaks kortermajal, küll 1.korrus ja oma terrass, möödapääsmatu loamajandus jms. Ja tegelikult peame me lähtuma alati ikkagi ka
legaalsusest ja mistahes muu kütte kui elektriradika seinale paigaldamine ja liigutatavad gaasi/diislikiirgurid, on kõik loapõhised tegevused! Ka selle torukatla ja radikate panemine, kuigi see, erinevalt korstnast või katuseakendest, väljast näha pole. Meeldib see meile või mitte aga ei ole meil enam iseendal oma varaga ümberkäimisel suurt otsustusõigust jäetud...
xa88 - 15-11-2023
aga kas kellelgi siit mõne sellisega (odavad hiina diisel kütteseadmed) on kogemusi?
https://www.ebay.com/itm/354982569612?_trkparms=ni_actn%3Anav%7Cni_nt%3AWATCHITM_GTC%7Cni_apos%3A1%7Cni_sg%3A1%7Cni_pos%3A1%7Cni_st%3ANEW%7Cni_wh%3A1%7Cni_nid%3A613682056303%7Cni_nsid%3A354982569612%7Cni_bn%3A1&_trksid=p2380424.m570.l5997
85EUR koos postiga, tundub nagu ebaraalselt odav.
Samas Youtubeist vaatasin taoliste kohta videosid ja justkui üldiselt töötavad, kõva juurdehindlusega müüvad mõned spekulandid neid ka osta.ee jt kohalikes kuulutuslehtedes.
Või on siin mingi konks, mis mul kahesilma vahele jääb?
mul garaažikooperatiivis pole enda elektrilepingut ja elektri muuks kui valgustuseks kasutamine tekitab pingeid kulude jagamisel..
A.V.S.K - 15-11-2023
OK, alustan siis viimasest vastusest.
Tänan seni kõiki vastajaid.
Elekter ja gaas.
Elektriga saaks ka.
Mul 3 faasi ja mingi 25A.
Elekter on tundunud viimasel ajal megakallis lõbu
Kui lugeda neid uudised ja muid tekste.
Või on see fake news ?
Pean küsima omanikult, mis elektripakett tal on.
Tegu endise suure tööstusega.
Gaasiga jällegi see teema, et see ju sööb hapniku ära.
Ehk siis pean hoidma uksed pärani ja samas gaasiga kütma õhku ja õuet ka veel.
Uksed lahti, et värske õhk peale tuleks.
Või infrapuna kiirguritega pole seda probleemi ?
Lisaks olen näinud, et gaasi taara on esimesel ostmisel megakallis.
Noh jutumärkides.
Kas see gaas siis tasub ära?
Ma eeldan, et see airoki kiirgur minu garaaži ära ei soojenda, vaja kahte või rohkem?
Necro - 15-11-2023
(15-11-2023, 14:49 PM)xa88 Kirjutas: aga kas kellelgi siit mõne sellisega (odavad hiina diisel kütteseadmed) on kogemusi?
https://www.ebay.com/itm/354982569612?_trkparms=ni_actn%3Anav%7Cni_nt%3AWATCHITM_GTC%7Cni_apos%3A1%7Cni_sg%3A1%7Cni_pos%3A1%7Cni_st%3ANEW%7Cni_wh%3A1%7Cni_nid%3A613682056303%7Cni_nsid%3A354982569612%7Cni_bn%3A1&_trksid=p2380424.m570.l5997
85EUR koos postiga, tundub nagu ebaraalselt odav.
Samas Youtubeist vaatasin taoliste kohta videosid ja justkui üldiselt töötavad, kõva juurdehindlusega müüvad mõned spekulandid neid ka osta.ee jt kohalikes kuulutuslehtedes.
Või on siin mingi konks, mis mul kahesilma vahele jääb?
mul garaažikooperatiivis pole enda elektrilepingut ja elektri muuks kui valgustuseks kasutamine tekitab pingeid kulude jagamisel..
Mul on taoline hiinakas küdemas juba 3ndat hooaega. Mitte vevori oma, aga suhteliselt samasse auku, peenema, punase korpusega 8kw elukas. Toimetab küll. Vooluallikaks on pandud 230V-12V(30A) toiteplokk. Ehk siis, saba seina ning kütab. Õhku võtab ruumist, kuuma tossu viskab läbi garaaziseina pistetud toru välja ning kütab nagu loom. Päevas luristab enam-vähem paagi tühjaks, kui miskine 10 tundi jaurab täistuuride. Aga pisemasse ühe auto garaazi käib kenasti. Vahest olen ta pannud paar tundi ennem tegutsemist kütma, siis lükkab toa kenasti muhedaks küll. Tellisin vist aastaid tagasi ebayst, maksis miskine 110 raha koos toomisega.
Minu oma näeb välja selline.
12V-24V 8KW Air Diesel Heizung Integration LCD Standheizung Luftheizung LKW LGV | eBay
spark - 15-11-2023
Infrapuna küttepaneeli saad ka
lakke panna (töölaua kohale / ukse ette)
olli - 15-11-2023
Ärge siis unustage, et iga põletiga küttekeha (aga eriti just sellise odava Hiina seadme) juurde võiks paigaldada vingugaasi anduri. Seda olulisem kui põlemiseks vajaminev õhk toast võetakse.
PlyVal64 - 15-11-2023
Mis on veel elektriga HEA: paned mõõtja vahele ja kilovatid on selged! Arvesti maksab
mittemidagi! Neid võib lausa
stiilipuhtuse pärast igale masinale ette panna
Vaatad, palju puurpink kulutas aastaga...
Mis tekitas tunde, et elekter on kallis - AHNUS börsiga mängides ratsarikkaks saada
Suhteliselt jõuliselt tehti asi selgeks, õnneks! Püsihinnaga tegelastel oli pohh, mina panin majale iluvalgust juurdegi
Miks ma hoian püsihinda - ma saan ETTE planeerida kulusid! Ma TEAN, mis mul üks või teine asi maksma läheb. Veel aasta on see ~22 senti ja mis 2024 novembrist hind saab olema, ma praegu veel ei mõtle. Kuna kulu pole suur, siis mingit hinnavõitu ei tuleks börispaketist, ainult peavalu. Vahe on maksimaalselt suurusjärk üks õlu kõrtus kuus.
Kiire vaade
hetkeolukorrale andis sellise, mis on sarnane mul praegu olevaga, mille sõlmisin just sel hullul ajal: 220 Energia OÜ, Tähtajaline fikseeritud, Tootmisviis tavaline, Lepingu kestus 84 kuud, Päeva hind 12.000 senti/kWh, Öö hind 10.000 senti/kWh, Keskmine ühikuhind
11.00 senti/kWh käibekaga. See teebki arvepõhiseks äramakstavaks lõpuks 22 senti.
Isand Kaasik ka küsis just näoraamatu kaudu sama nõu ja minu arust on selline parim lahendus! Ise ka hetkel ei põe ette vaadates...650-700 €/aasta kogu maja elektrikulu on ok.
Fixad ära SEITSMEKS aastaks elektrihinna, ülekandetasude tõusuga peab aga arvestama, seda ei saa fixata. Nüüd mõtledki, palju oled nõus aastas hobile kulutama ja kui suure osa kulust annad talvisele küttele. Raisad tõstavad muidugi kohe käibekat ka aga nii üldjoontes on suurusjärgud ikka samad ehk mu esimene ümardamine 25 senti äramakstav kW on õige.
Järgmine arvutus on sellesama 7-aastases perioodis kalkulatsioon soojustamise mõtekusest! See pole ka ju tasuta tegevus. 7 aastat on tegelikult päris hea periood mistahes tasuvuste jaoks! Ma ei tea, palju kõnealune garaaž ise elektrit kulutaks, mul kogu maja kuni 300 kuus ehk 10 ööpäevas ehk praegu 65€. Seda siis 3kW boileriga ja kahe külmikuga. See teeb 84 kuu peale kulu 5,5tuhat. Kui ma kulutaks praegu selle raha maja soojustamisele, et kas mu kulu läheks nulli?
Kuskohast tekkis arusaam, et elekter on kallis - arutu laiskus ja MUGAVUS! Kokku teeb see RAISKAMISE ja sealt suured arved sest kõik on elektri peal. Arutu tubade temperatuur sest ega riideid ja sokke ju kanda ei osata, lõputu kuuma veega lödistamine sest eitedel on vastupandamatu vajadus pidevalt märg olla (ja on veel kari sellsieid igas vanuses...), arutult niisama põlevaid tulesid sest tited on ju kätetud jne. Tegelik elu. See kõik langeb töökojas ära! Seal ei tohi olla palav ja tööriided ning tööjalanõud on obligatoorne, seal põlevad tuled asjapärast ja üldse elektrit kulutatakse vaid asjaks, Mehed pesevad harva ja kiiresti
milleks sobib ideaalselt 10-liitrine boilerikene, õllekülmikuks sobib aastas mõnisada vatti kulutav asi etc. Ma ei näe põhjust, miks peaks töökoda arutult elektrit kulutama? Tööriistad ise ka kulutavad omajagu ja keevitada ilma vooluta ju ei saa
Ehk kui palju me siis lisaks oma mõnule ehk soojale ruumile kulutaksime mõistlike kubatuuride juures? 500-ruudust kõrget viilhalli küttes on üks asi, 50-ruudust madalat hobitöökojakest teine. Mul purjetamnisSõber ehitab sellist
400-ruudust aga 8 meetrit kõrget sändvitshalli. HOBIKS et oma 16-meetrist purjekat DIY edasi ehitada
! Seal on tõesti omajagu mõtlemist küttega, tuleb põrandaküte peamiselt oma maalt tuleva puiduga aga kindlasti ka solar-võimekus juurde. Seal köetakse soojaks sajad tonnid betooni.
MeelisV - 15-11-2023
Enne kui hakkate midagi kupeldama (võta see ja pane teine) võiks teada saada mis on selle ruumi vajadus.
Saab teada nt. testides kasvõi rendist võetud el puhuriga vms.
Gaasipuhureid on ka selliseid mis põlemisega seotud õhud vahetab õuest ja õue tagasi. Seega ei võta ruumist ja ei puhu niisket ruumi tagasi.
Lisaks märkus, et suured massiivsed külmad piirded ei soojene nipsust. Ja lastes ruumi 5 päeva jahtuda ei ole 6. päeva hommikul nt. tunniga mugav seal olla.
Kindlasti mitte passivse radikaga.
Seega oleneb asi ikka vajadusest ja eeldustest.
PlyVal64 - 15-11-2023
(15-11-2023, 16:11 PM)MeelisV Kirjutas: Enne kui hakkate midagi kupeldama (võta see ja pane teine) võiks teada saada mis on selle ruumi vajadus.
Saab teada nt. testides kasvõi rendist võetud el puhuriga vms.
Gaasipuhureid on ka selliseid mis põlemisega seotud õhud vahetab õuest ja õue tagasi. Seega ei võta ruumist ja ei puhu niisket ruumi tagasi.
Lisaks märkus, et suured massiivsed külmad piirded ei soojene nipsust. Ja lastes ruumi 5 päeva jahtuda ei ole 6. päeva hommikul nt. tunniga mugav seal olla.
Kindlasti mitte passivse radikaga.
Seega oleneb asi ikka vajadusest ja eeldustest.
Kõik õige, sestap ma toon alati sisse arvutustes 24/7 pideva kulu! Vajaduseks märgiti 15 kraadi. Tellisseinad ja muud jutud tähendavadki massiivseid piirdeid, mida on lihtsam soojana hoida kui soojaks kütta. Soojana hoidmisel on mitu võimalust ja kõik kulutavad ikkagi energiat. Midugi on efektiivseim soojuspump ja selle energia talletamine suure energia"mahukusega" materjali aka tellis ja betoon. Kahjuks ei ole tihtipeale muundamine ega ka talletamine võimalikud, siis järgmine ongi infrapunakiirgusega neid soojas hoida ja lasta neil endil õhku tagasi soojendada. Puhas elektriradikas ka, see on kolmas oma efektiivsuselt sest ei vaja mingit välisõhku. Umbse ruumi küttekulu ehk soojashoidmise kulu on otseelektriga üliväike. Niipea kui tekib õhuvahetus, lähevad kulud üles ja efektiivsus langeb kuni kõige raiskavama saunaahjuni. Nii ongi töökoja puhul "umbsus" hea. Õhuvahetuse tekitad tarbimise ajaks sest üldjoontes seal mingit niiskust ei ole. Aga
soojustagastusega rekuperaator pole ka suur kulu ei osta ega jooksutada. 2W kulutab aastas 4.40€ eest elektrit
giordanobruno - 15-11-2023
Külmade seinte puhul aitab ehk teadmine, et operatiivne temperatuur, ehk see mida inimene tunneb, koosneb kahest komponendist: õhu temperatuurist ja piirete temperatuurist.
Piltlikult: Näiteks +6°C sinte ja +24°C õhu puhul on operatiivne temperatuur
+15°C, ehk inimene tunneb end nagu 15 kraadises soojuses.
PlyVal64 - 15-11-2023
(15-11-2023, 17:44 PM)giordanobruno Kirjutas: Külmade seinte puhul aitab ehk teadmine, et operatiivne temperatuur, ehk see mida inimene tunneb, koosneb kahest komponendist: õhu temperatuurist ja piirete temperatuurist.
Piltlikult: Näiteks +6°C sinte ja +24°C õhu puhul on operatiivne temperatuur +15°C, ehk inimene tunneb end nagu 15 kraadises soojuses.
Thrumbs up!
Seda efekti kasutasin Tulbi uulitsa tänase pesula ruumide ehitusel ehk paekiviseintele ette distantsiga villa-kipsi ekraan! Külmuskiirgus jäi sinna taha ja niiskus ventileerus lae alla. KOHE sai hoopis teine sisekliima kuigi ruumi õhu temperatuur oli sama sest kütet ikak ei olnud. See tuli hiljem koos uue põrandaga.
Sama efekt on isegi toas värvitud külm kips vs tapeeditud kips! On olemas "soojad" ja "külmad" materjalid ja lõpuks oleme me ikkagi suhtelislelt lollid loomariigi esindajad
See on asi, mida mõistusega ei saa reguleerida, see mingi "tunne". Eelkõige määramatu elik tõlgendamatu heaolutunne, mis sooja ruumi sisenedes tekib. See on asi, mille peale IRi puhul ka rõhutakse
Kas ja kui lõpuni see ka teaduslik fakt on aga mingi tõde on peaagu igas reklaamis sees, ka selles sest ka Päike saadab meile sama lainepikkust kõige muu kõrval:
Tsitaat:Infrapuna küttepaneel eraldab soojust lainepikkusel, mida meie keha loomulikult vastu võtab ja salvestab.
See laiendab meie kapillaare
Parandab keha hapnikuga varustamist ja punaste vereliblede taastumist
Soojusmugavus saavutatakse madalama õhutemperatuuriga ja see on tervislikum kogu organismile
Suurendab valgete vereliblede arvu tugevdades immuunsussüsteemi.
IR kütte puhul on küsimus lõpuks ikkagi ära kulutatud elektri hulgas ja selle maksumuses. Kusjuures õhutemperatuur ja asjade-tarindite temperatuur ja nende soojuskirigus on tegelikult kaks täiesti erinevat mõistet ja "soojust" Inimese jaoks. Klassikaline lõke külmal talvel, kes ei küta mitte õhku soojaks vaid kiirgab meile tuntavat meeldivat lainepikkust ja kütab meid ümbritsevad materjalid soojaks.
A.V.S.K - 16-11-2023
Mis siis teie pakkumised on?
Elektriga kütta?
Tööstuslik soojapuhurit mingi 4-8kW?
Ramirendist näiteks.
Konvektor vist väga ei tee midagi sellises ruumis.
Kui siis, et panna igasse seina 1
wax - 16-11-2023
Vaese säästliku rotina ostsin aasta tagasi selle väikse Vevori 8kW diislika. Väga rahul. Väikse garageboksi kütab kenast töösoojaks ja vaikne on ka. Boonusena saab ajastada, et hakkab tund enne garaaži minekut kütma. Töölaua kohal on elektriga kiirgur, mida vajadusel sisse lülitada kui vaid laual midagi teha vaja. Odavamalt saaks vist vaid puudega, kuid mul mingi kiiks, et lahtist tuld garaaži üldse ei tahaks..