RE: Akude tark laadimine -
honkomees - 02-02-2026
(02-02-2026, 20:44 PM)isandpauk Kirjutas: (02-02-2026, 19:34 PM)MeelisV Kirjutas: Ma ei tea. Mul roheline defa juhe küll kange ei ole.
+1. Rohelise defa kablaga ei ole tõesti muret.
Mul just roheline defa juhe kange nagu piisoni sarv. Calixil aga must pehme kummikaabel, keri ümber käelaba.
pannkook - 03-02-2026
on ka need defa juhtmed jäigad, aga saab lihtsalt veel kangem olla.
Kummikaablid on tootmises täitsa olemas, ei tea miks neid ei kasutata, kus vaja oleks,
v6sa - 03-02-2026
Härrased, see on akude laadimise teema, mitte suvaliste juhtmete jäikuse teema.
Polari juhtmed hakkasid jäigenema nii -10 juurest. Aga ei murdunud ka -27 juures, külmemaga pole proovinud. Odavlaadija omad +5 juurest. Sellest ka küsimus... Poes toatemperatuuril näppides on kõik juhtmed viisakad.
Victroni juhe murdus eile termomeetrinäidult -28 teisest kohast
Märkus küsitu niiskuskindluse puudumise kohta on omal kohal. Eriti Hiina odavelektroonikale ei meeldi sissepritsiv vesi...
v6sa - 25-02-2026
(01-02-2026, 11:48 AM)v6sa Kirjutas: On keegi kasutanud handimanni odavtoodet:
https://handymann.ee/toode/akulaadija-onroad-taisautomaatne-12v-20a-24v-10a/
...
Kas ekraan miinuskraadidel on loetav?
Kas kaablid taluvad miinustkraadidel painutamist? ...
Olles teinud nädalajagu loomkatseid, siis:
- ekraan on loetav;
- juhtmed lähevad nii -10 juures erimarukuradi jäigaks, aga veel pole murdunud. Ikka nii jäigaks, et laadija raskusest ei piisa juhtme sirgutõmbamiseks...
Muidu täitsa laadib ja raporteerib. Seni pole lubatud 20 A veel ükski aku vastu võtta suutnud, aga 16 A on ära nähtud auto diagnostika ajal (süüde sees, mootor ei tööta).
Soovitada veel ei julge, aga täitsa töötab. Mina olen rahul. Ämmamoorile sai viisaka laadija.
Oli Automaailmas 3 € odavam (pluss tasuta saatmine) kui Handimanni sooduspakkumine. Korralik tugev pappkarp tuli kauba peale.