Postitused: 139
Teemad: 0
Liitus: Oct 2006
Maine:
0
Miks ta peaks oma küsimuse esitama vene keeles. Kui inimese emakeel on vene keel siis ennem kirjutagu natuke vigasese eesti keeles, kui vene keeles. Keegi vähemalt üritab. Muidu on kogu aeg häda, et venelased eesti keelt ei räägi.
Postitused: 621
Teemad: 9
Liitus: Nov 2005
Maine:
2
Kas peale koolonit, mille märgiks on ,,),, ei käigi tühikut? Ja kas ,,pole,, ei ole mitte liialt lihtlabane? Ikka ,,ei ole,,.Kas ei tundu, et asi hakkab farsiks kätte ära minema?
Postitused: 2,137
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
14
Kadund Lia Laats öelnud kord kooliajal miski irisemise pääle Voldemar Pansole veatus emakeeles:
"Seltsimees Panso, palun minge persesse!"
Miskeid repressioone õppejõu poolt ei järgnenud, kuivõrd emakeele kaunidus olnud grammatilisse absoluuti pakitud.
loll on loll olla.
Postitused: 1,838
Teemad: 30
Liitus: Apr 2003
Maine:
25
OT, aga mis mind tegelikult veel väga häirib, on kahe samas tehases toodetud üldtuntud mootorrattamargi väänamine: "Voshod" asemel "Vashod" ja "Kovrovets" asemel "Kavrovets". Millegipärast esineb seda viga siin foorumis kummaliselt tihti ja mulle on mõistetamatu, mis võib selle põhjuseks. Vabandust, et sellega teemat risustan, aga selle väljaütlemiseks uut teemat teha pidasin ka mõttetuks.
Mis aga puudutab asja farsiks minemist, siis siin võib põhjus olla selles, et rollfix vabandamise asemel püüab jätta muljet, justkui oleks teatud asjaoludel (mure foorumi keelekasutuse pärast jne.) sellise solvava alatooniga postituse tegemine isegi õigustatud. Võrdlus Oskar Lutsu "Kevadega" oli muidugi eriti jabur... Tegelikult häirib ka mind, kui ei viitsita suurt algustähte kasutada ning lause lõppu punkti (või olukorrast olenevalt mõnda muud kirjavahemärki) panna, aga selliste mõnitava alatooniga postituste tegemist see ei õigusta.
Postitused: 734
Teemad: 29
Liitus: Apr 2002
Kas seda saab üldse veaks nimetada. Kirillitsast ladina tähestikule üleminekul nimi paratamatult "eestistub" hääldamise järgi.
On ju üldlevind Tula ->Tuula, Pskov -> Pihkva, Berlin -> Berliin, Riga -> Riia, Helsinki -> Helsingi jne
Sillu Kirjutas:OT, aga mis mind tegelikult veel väga häirib, on kahe samas tehases toodetud üldtuntud mootorrattamargi väänamine: "Voshod" asemel "Vashod" ja "Kovrovets" asemel "Kavrovets". Millegipärast esineb seda viga siin foorumis kummaliselt tihti ja mulle on mõistetamatu, mis võib selle põhjuseks. Vabandust, et sellega teemat risustan, aga selle väljaütlemiseks uut teemat teha pidasin ka mõttetuks.
Postitused: 621
Teemad: 9
Liitus: Nov 2005
Maine:
2
Krokodillil tuleb saba maha lõigata. Ja hästi kaela lähedalt.
Postitused: 1,025
Teemad: 15
Liitus: Jan 2007
Maine:
7
19-11-2007, 02:42 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-11-2007, 20:13 PM ja muutjaks oli
miniest.)
Vabandust Düsgraafik olen!
Postitused: 141
Teemad: 65
Liitus: Aug 2004
Maine:
0
Tegelikult transkribeerub vene "О" ka eesti keelde ikka O-na, mitte A-na.
Et mida tähendab sõna transkribeerub maakeeli.
Igatahes hääldavad venelased isegi sõnas Moskva o- a- ks.
Ja reeglina hääldataksegi o- a- ks.Nii õpetati mulle 40 aastat tagasi.
Eestlane tõlgib nime täht-tähelt,venelane keerab aga kirjapildi peapeale.
Peter.
PS.Ma kah ei tea,kus nood susinate katused klaveril on.
Müün valget nahka paksus 1,4-1,6
http://www.wix.com/Peterx01/R35
Postitused: 788
Teemad: 74
Liitus: Jun 2003
Maine:
2
Lõpetaks selle jabura teema ära ja otsustaks, kas me oleme emakeeleselts või tehnikahuviliste foorum. Esimesel juhul saan aru kõikvõimalike keeleliste vääratuste lubamatusest, teisel juhul lõpetagem tühi irisemine juhuslike kirjavigade kallal ning räägime asjast- s.o. tehnikast. Loomulikult ei pea ma silmas sihilikku läbustamise (kirjavahemärkideta ja suure algustäheta plurinad- rate keel) tolereerimist. Viimasel ajal on hakanud minema liiga palju auru kolmes suunas:
1. kasuta googelit (otsingut vms)
2. kuidas sa nii loll oled ja nii lihtsaid küsimusi esitad
3. ilmaütleva käände lõpp on "ta" mitte "tta" (vms)
Esimese kahe punkti juures esitan retoorilise küsimuse: aga milleks siis foorum olemas on? Kolmandale punktile kommentaariks ei oska lisada muud, kui tõdemuse- kirjavead ei muuda inimest halvemaks spetsialistiks, samas avalikult kirjavigadele viitamine võib tunduda mõnitamisena ja sundida nii mõndagi head spetsialisti piirduma foorumi lugemisega oskuste jagamise asemel.
Loomulikult jääb musta ja valge vahele ka hall tsoon. Jaburad küsimused stiilis "kuidas tuunida säärekas nii, et see 100 välja võtaks" võiksid saada vastuseks "ei saagi" ja ilma pikema ilkumiseta lukustatud...
Postitused: 3,282
Teemad: 19
Liitus: Jan 2006
Maine:
21
Arvamust toetab vast kõige paremini teema immobilisaatori kohta. Keegi vinguma ei hakanud ja küsija sai lisaks oodatud konkreetsele vastusele kuulda ka erinevate inimeste arvamusi/kogemusi. See ongi foorumi võlu.
Postitused: 244
Teemad: 19
Liitus: Sep 2003
Maine:
1
Mina vaatan pealkirja ja saan nii sellest aru, et kui on ikka fekaal tuju siis tuled siia teemasse ning irised mingi asja kallal ja võid rahulikult edasi juba tehnikaga tegeleda.
Tom.