Postitused: 365
Teemad: 81
Liitus: Jan 2012
Maine:
9
Tere! Oskab mind keegi aidata vea otsingul, gaz 53mel sai tehtud ämblikutihendi vahetus ja jagaja sai maha võetud. peale kokku panemist enam korralikku sädet küünlasse ei tule. säde on nõrk ja uitab küünla elektroodi vahel. otse pooli ja jagaja vahelisest juhtmest tuleb korralik säde. proovisin rootorit vahetada, abi ei olnud, vahetasin ka jagajakaane uue vastu, ka sellest abi ei olnud. Proovisin ka lada pooli ja konensaatoriga sädet, küünlasse säde tuleb kuid seegi on kollakat võitu, käivitades paar korda lubas ainult. Variaatori kolmel klemmil on vool olemas ja variaatori spiraalid tundusid ka korras olevat. Kas võib olla mingi lühise moodi asi jagajas,või mida targemad pakuvad?
Omaette nokitseja.
Maine:
9
12-06-2021, 08:26 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-06-2021, 08:29 AM ja muutjaks oli
Tsistern.)
0Kaas korralik koos söepulgaga ja küünlajuhtmed piibud ka korralikud. Ilutulestikku märgata polnud. Järjekord peaks olema 15426378 selle järgi ka panin.
Omaette nokitseja.
Postitused: 211
Teemad: 10
Liitus: May 2006
Maine:
1
See 53-me transistorsüütega süsteem on väga tundlik kontaktide puhutuse suhtes. Tee kontaktid puhtaks ja proovi siis.
Kui ei anna tulemust, võib proovida ka nii, et jätad transistorploki ära ja lisad kontaktidele kondensaatori ja vahetad süütepooli kontaktsüütega pooli vastu. Kui siis on ok, siis tuleb vahetada (remontida?) transistorplokk.
Maine:
9
12-06-2021, 13:35 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-06-2021, 13:39 PM ja muutjaks oli
Tsistern.)
Mul on mitut sorti gazi jagajaid, kuid need ei sobi mu 53mele Kas gazil oli erineva pikkusega jagaja jalgasi ka? Kontaktid said viilitud ziguli komplektis oleva kontaktiviiliga, Ja on puhtad...
Omaette nokitseja.
Postitused: 5,368
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
75
Ma ei tea 53 tuhkagi, aga osade mootorite puhul on võimalik panna jagaja pisut valesti peale. Ehk siis kõik on nagu korras, aga sel ajal, kui säde tuleb, on rootor vales kohas. Kontaktid avanevad just siis, kui rootori ots kahevahel. Sai pisut vanamoodne kirjeldus, ehk arusaadav siiski.
Postitused: 1,316
Teemad: 24
Liitus: Jul 2009
Maine:
43
Sellel on jagaja rootoris takisti raadiohäirete maha surumiseks? Kui jah, siis silda ära või pane teine rootor ja vaata, kas midagi muutub.