Mootorispordimuuseum suleb uksed

Võiks olla ka mingi üldine tehnika/teaduse osakond juures. Nagu Praha Tehnikamuuseum  ntx seal saalisid koolilaste grupid sisse-välja nagu laulupeol.
Vetu Kirjutas: 
.....Asukoht,Asukoht, Asukoht. Tund Tallinnast pole küll palju aga piisavalt,et juhuslikku, autota turisti sinna ei satu.

Eelmistest vastustest saime juba teada, et isegi autot-tsiklit omav
foorumi lugeja ei ole MOMU külastanud.. Ehk asukoht, kui selline ei ole määrav..
Kesklinnas palun kikkendiköök+ lennusadam (Meremuuseum) jne jne..
Trammisõidu kaugusel kõik külastatavad.. Kumu, Loodusmuuseum..Vabaõhumuuseum.
Kui tihti ja millal viimati külastasite? Asukoht ei ole määrav siiski.. Pikem reis? (olenevalt alguskohast sõidu alguses) Eesti Lennundusmuuseum? Maanteemuuseum? Cool

Ps! Huvitavad tähelepanekud ja mõtted, mida loen.. Wink  Nagu laulupeol Cool
Vasta

(28-08-2025, 19:05 PM)krossipart Kirjutas:  Eelmistest vastustest saime juba teada, et isegi autot-tsiklit omav
foorumi lugeja ei ole MOMU külastanud.. Ehk asukoht, kui selline ei ole määrav..
Kui tihti ja millal viimati külastasite?

Kui tihti?
Kikkendiköök+ lennusadam (Meremuuseum) - 4x, viimati kaks aastat tagasi.
Kumu- ei ole käinud.
Loodusmuuseum- ise veel ei ole käinud. Plaan on...
Vabaõhumuuseum -keeruline vastata. 4+ korda, viimati sel aastal.
Eesti Lennundusmuuseum 2x, viimati 3 aastat tagasi.
Maanteemuuseum 4x, viimati eelmine suvi.
ERM 1x see suvi.
Lähtekoht Järvamaa, nii et enamus neid kohti ikka kaugemal kui tund sõitu.

Ja et enda erilist saamatust rõhutada siis 30 km raadiuses asuvad Ringhäälingumuuseum ja Jalgrattamuuseum olid plaanis aastaid. Sel suvel sai lõpuks külastatud.
Nüüd siis Momu ja täna Pommiauk ka...

Eks ta ole selline kompromisside küsimus.
Kas lähed üksi/sõprade/elukaaslase/perega? Lastega reeglina jäävad külastused lühemaks(meie näitel välja arvatud Maanteemuuseum mis minu poistele seni alati oodatud/hinnatud on olnud)... 
Siis on ajastuse/seltskonna sobitamise küsimus. Küll ei sobi sel päeval jne...
Ja no ei ole seda vaba aega ka piisavalt... Elutempo on nii kiireks läinud et lausa imelik et mitte öelda piinlik hakkab.

Nimekiri soovitud Eesti siseste sihtkohtadega täieneb pidevalt. No ei jõua...

Aga ennast paneb eriti imestama see kui palju tegelasi väidetavalt pole paljudest sellistest kohtadest kuulnudki... Täna näiteks mitu aastat Jõgeval elanud pere ei olnud kuulnudki et neil seal militaarmuuseum on.
Vasta

Ma käin üldse Eestis mõned korrad aastas ja siis max 2 nädalat korraga. Ja sellest alati mõned päevad sõidan mööda riiki ringi ja külastan kohti mis kusagilt silma-kõrva jäänud.  Ülejäänud aja puhkan nii,  et ei peaks ega ka tohigi liikluses osaleda.
 Aga ma teen oma ringreise alati üksi sest sõbrad kõik nädala sees tööl ja ma nv keeldun rahvamassides olemast.
 Niisamuti avastan erinevaid kohti riikides kus ülejäänud aja veedan. Seega ma julgen väita küll,et Eesti suuruses riigis on asukoha roll väga suur. Nagu keegi ütles juba,MoMu on Tallinn-Haapsalu "kiirtee" ääres aga kuna see tee on nii lühike siis inimesed lihtsalt ei raatsi seal pausiks peatuda.
Vasta

(28-08-2025, 22:03 PM)Vetu Kirjutas:  Ma käin üldse Eestis mõned korrad aastas ja siis max 2 nädalat korraga. Ja sellest alati mõned päevad sõidan mööda riiki ringi ja külastan kohti mis kusagilt silma-kõrva jäänud.  Ülejäänud aja puhkan nii,  et ei peaks ega ka tohigi liikluses osaleda.
 Aga ma teen oma ringreise alati üksi sest sõbrad kõik nädala sees tööl ja ma nv keeldun rahvamassides olemast.
 Niisamuti avastan erinevaid kohti riikides kus ülejäänud aja veedan. Seega ma julgen väita küll,et Eesti suuruses riigis on asukoha roll väga suur. Nagu keegi ütles juba,MoMu on Tallinn-Haapsalu "kiirtee" ääres aga kuna see tee on nii lühike siis inimesed lihtsalt ei raatsi seal pausiks peatuda.

Tere!
Ma ka käin Eestis harva, peamiselt ikka ainult Türil Näljakülas siia sinna.  Ja ma muidugi ka ei tohi liikluses osaleda, ainult jalgrattaga kodu - töö -konsum - ?/kuidas kujuneb.
Olen ka veidi Eesti Jalgrattamuuseumi tegemistega kursis, jah, asukoht on tõesti täiesti vale, peaks olema Balti jaama ja Tallinna  Lennuvälja territooriumil. MOMU-s ma käinud ei ole ja tundub, et ka ei saagi käima, TÜRAMU-s samal ajal siiski vahel käin, ilmselt lihtsalt valikute küsimus. Sel aastal on üldse kõigis muuseumites külastatavus langenud, milles asi, kas ilmastik, sõda Euroopas või midagi muud, mina ei tea, aga nii on!
Kui muuseumihoone on mingit pidi rendis, kui hoone on nii suur ja võimas - kindlasti püsikulud kujunevad suureks, midagi teha ei ole. Olen kuulnud, et algselt oli lauas ka antud muuseumi loomine Türile Raudteejaama ühte kõrvalhoonesse, mis oleks jällegi olnud nagu R-kiosk Konsumiga (praeguse hoonega) võrreldes. 
Muidugi on tore, et ka siin voorumis arutletakse antud teemal antud uudisenupu tulemusel, asukoht, kas kõik on ikka käinud, nii ja naa ja mina tegelikult tean, kuidas peaks ja kuidas on - väga hea, tehke endale või omale ka muusjeum, õigesse kohta õigete asjadega ja vb tulen ka kunagi vaatan silma nurgast ja kirtsutan nina ja kõlgutan jalga!
Lahkus meist  igaveseks või vähemalt väga pikaks ajaks ksf! Armeks/ Arno Jõemaa  Sad , väga soliidse vanatehnika, eriti vanatsikli kollektsiooni koguja ja omanik. Ka temal oli soov ja mõte luua oma vanatehnikamuuseum, hoone, eksponaadid ja tahe olid ammu olemas, aga läks nii nagu läks, st ei läinud selle asjaga nii nagu plaanis oli!  Sad Sad 
Meenub veel mõni vanatsikli muuseumi peaaegu loomine, näiteks endise ksf! Tsiklimeistri poolt - muuseum vist isegi toimis mõne päeva, enne, kui reaalsus kohale jõudis.
Ja võime või võite siin analüüsida ja arutleda seda asja nii ja naa, kui me ei tea konkreetseid numbreid, tagamaid jms, siis see ongi tore teema arutleda ja oma tarkust näidata - asukoht vale, kas sina juba oled käinud jms. No on koht vale ja olen käinud, kas järgmisel aastal jälle küsitakse, kas olen käinud, või peaks iga kuu käima, kui näiteks oleks Balti jaama turul see muuseum?
Eelnevalt on palju tarka juttu siia teemasse kirjutatud, ei hakka enam lugema ja sellele oponeerima, igal juhul on kahju, kui asi ära lõpetatakse, hoone ja inerjöör olid kahtlemata juba rohkem, kui poolt asja väärt, kindlasti ka ekspositsioon, kuigi ma tehnikast ja spordist midagi ei jaga ega arva, aga siiski oleks olnud huvitav.
Ei ole kursis telgitagustega ja algset artiklit ka ei lugenud ja ei loegi, siiski kellele kuulub hoone, millistel tingimustel on muuseumil kasutusel, millised on näitajad - siin voorumis on täiesti pädevad kommentaatorid, kes võiksid need andmed siia lisada, oleks huvitav lugeda, kulud - tulud, keegi juba mainis, et on neid vaadanud.
Kui nüüd oleks nii, et ma läheksin ka sinna muuseumi  ja vb lausa koos kaaslasega - kas siis midagi muutuks ja kõik oleks jälle tore ja elu läheks normaalselt edasi?
Vasta

Soovitan kuulata, keda muuseumi ja Arno Sillati lugu huvitab
 https://youtu.be/Am_-QMsh7iQ?si=ZYSdw9gZ8sr2eo0M
Vasta

(02-09-2025, 22:40 PM)Olle Kirjutas:  Soovitan kuulata, keda muuseumi ja Arno Sillati lugu huvitab
 https://youtu.be/Am_-QMsh7iQ?si=ZYSdw9gZ8sr2eo0M

Ligi 2 tundi kuulasin huviga. Lõpu eel selgus, et üksikkülastajaid ei oodata aga gruppe veel võetakse vastu sept-okt. Siis läheb küte säästurežiimile, et niiskus liiga ei teeks talvel ja külastamine on ebamugav külmas. Eks kevad näitab kas ja kuidas üldse, nii ta arvas. Jutus olnud teema Jekaterinburgi autode, lennukite ja muu muuseumist lisan asukoha pildi. Kiitis seda muuseumi laia haarde pärast ja ilmselt oli kade ka. See sõda ei lase sinna vaatama minna.    

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne