Küsimused Liiklusseaduse kohta

Küsimus liikuse kohta.
Samaliigiliste teede ristumise ala.
Mis on samaliigiline tee ?
Konkreetne teema. 
On tee millel on oma nimi (keda huvitab siis nt. Jõelähtme vald Liivamäe küla ja Erma tee.) ja sellega risti väikesed jupid u. 100m mis lõpevad eramute väravatega. Nendel juppide ei ole oma nimetusi aafressid seal taga on ikka Erma tee. On ühised sissesõidud hoovi 2...3 le majale (nt. Majadele 20, 22, 24, 26 üks ühine ja 12, 14, 16, 18 teine ühine jne.. Kas see on samaliigiliste teede rist. 
Sama tee ääres ridaelamu mille eest väljasõit samuti teele kas see on samaliigiliste teede ristmik. Nt. Erma tee 3 ja või 5. Sealt samuti elanikud sõidavad hoovist välja ja enne kui satuvad päris teele on laiem tee maa osa.  Küsimus on, et esimesed kirjeldatud ristmikud on määratud samaliigilisteks teisel juhul mitte.
Vasta

On tee ja on teega külgnev ala. Hoov, õueala, parkla jms. Neilt teele sööstes pead teed andma.
Muud on märkide puudumisel ikka parem käsi kõik.
Vaata kuskilt katastrikaardilt.
Vasta

Siin peaks märksõnaks olema  "juurdesõidutee"

68) ristmik on samatasandiliste sõiduteedega teede lõikumisel moodustunud ala. Ristmikuks ei loeta parkla, õueala, puhkekoha ega teega külgneva ala teega piirnemise kohta, samuti parkla, õueala, puhkekoha ega teega külgneva ala juurdesõiduteed, üherajalise tee ning põllu- või metsatee teega lõikumise kohta ja selliste teede omavahelisi lõikumisi. Ristmik on reguleeritav, kui liiklejate liikumise järjekorra määravad foorituled või reguleerija märguanded. Muul juhul on ristmik reguleerimata;
82) teega külgnev ala on teeäärne piirkond, kus asuv rajatis on juhile teelt näha ja kuhu võib viia juurdesõidutee;

§ 17(3) Parklast, õuealalt, puhkekohast, teega külgnevalt alalt või nende juurdesõiduteelt teele sõites peab juht andma teed igale teel liiklejale, kui teeandmise kohustus pole liikluskorraldusvahenditega reguleeritud teisiti.
Vasta

Aitäh virks hea viite eest. Vaja uurida aga tundub küll et need teeotsad on juurdesõidu teed nendele kinnistutele sest seal pole eraldi tänavaid nimetatud.
Vasta

Samaliigiliste teede defineerimisega tuli meelde see uudis:
Linn ja kindlustusfirmad kemplevad liiklusõnnetuse põhjustaja üle [
06.04.2017 00:00 , Eesti Päevaleht , Pages : 18, 19 , Rivo Veski , Liikluskindlustus, If P&C Insurance AS, Eesti Liikluskindlustuse Fond
Miks otsustasid kindlustusfirmad teha süüdlaseks liikleja, kellele kohalik omavalitsus annaks õiguse?
https://pastebin.com/5Lrr9S4N
arileht.delfi.ee/artikkel/77785086/linn-ja-kindlustusfirmad-kemplevad-liiklusonnetuse-pohjustaja-ule
Vasta

Ehk akf Indrek Sirk leidis siis ja leiaks ka tõenaoloselt ? sellel juhul, et juurdesõidu tee lõikumine teega pole muidu ristmik aga kui on pandud eelnevalt märk samaliigiliste teede ristumise ala siis see juurdesõidu tee muutub äkki selliseks teeks mille lõikumine teega moodustab ristmiku.
Pagan see paragraaf on painduv  Big Grin
Vasta

Aga seesama liikluse küsimus. 
Tallinn, Tondi tn. Ringilt pööre Marsi tänavale.
Peale ringi on kohe seesama samaliigiliste teede ristumise ala märk ja peale seda marki on "teeots" paremal pool.
Teeots mis oleks nagu juurdepääsutee Tondi 55 majale aga samas on see parkla. 
Kas seal on siis selle viimase käsitluse järgi samaliigiline ristmik või seal on see erinev ja ei ole ristmik?
Vasta

Parkla märk ju?
Vasta

See on mingi hall ala tundub. Mul kodus Püünsi teelt sissesõit minu ja veel kahele kinnistule. Aadressid ikka kõik Püünsi tee omad seal. See sissesõidu tee on mul eraldi kinnistu reaalselt.
Bolt tõi süüa koju ja välja sõites järgis paremakäe reeglit. Tulemuseks kerge plekimõlkimine. Sissesõit on kurvi peal ja vasakult lähenejad tulevad sealt hooga. Ja nii ta bolti kullerile pihta ka sai. Süüdi jäi Bolti kuller kohal käinud politsei arvamuse kohaselt kuna sõitis välja nii öelda hoovi alalt. Ma tõsi ise olen seal kogu aeg lähtunud sellest,et ma ju tulen välja nii öelda hoovist ja lasen teised enne läbi.

UA abikonto tehnika ning varustuse soetamiseks: Raivo Roosioks  EE152200221091526071
Vasta

(03-09-2025, 11:41 AM)ZIL 131 Kirjutas:  Parkla märk ju?

Jah on parkla märk aga tulles ringilt mööda väljasõitu "nurga tagant"  Marsi tn.le näed seda märki alles siis kui oled juba selle sebra peal vahetult enne "teeotsa" oled hoo juba maha lasknud k.a sebra pärast ja, et äkki sealt vaja ette lasta keegi selle X märgi mõjuala tõttu ning siis saad aru, et parkla ja tekib olukord kus parklast hakatakse välja trügima.  
Aga lihtsalt oli huvitav küsimus kas selles kohas ka annab tõlgendada kuidagi muudmoodi juurdesõidu teeks vms. Või see parkla märk lõpetab kõik arutelud.
Vasta

olen seda Tondi-Marsi ristis olevat X -ala märki vaadanud ja mõtlesin miks ta siis sinna üldse pandi ?
miks ta siis ei pandud u. 10m edasi peale seda parka sissesõitu ? Kui ta sellele parkla sissesõidule ei rakendu.
Vasta

ksutame ka seda teemat ära. Mismoodi seda märkide komplekti peaks autojuht tõlgendama? schrödingeri kassina? Smile

https://maps.app.goo.gl/4eXf31UAVaqYQS5Q7
Vasta

(11-09-2025, 19:43 PM)taavi Kirjutas:  ksutame ka seda teemat ära. Mismoodi seda märkide komplekti peaks autojuht tõlgendama? schrödingeri kassina? Smile

https://maps.app.goo.gl/4eXf31UAVaqYQS5Q7

Mina saan aru nii et seal on sissesõidu keeld nendele, kellel on vallavalitsuse luba. Lisaks ei kehti sissesõidu keeld juhul, kui sa transpordid kaupa. Ma ei oska päris täpselt arvata mida teha siis, kui sa transpordid küll kaupa, aga sul juhtub olema ka vallavalitsuse luba...
Vasta

nojah, üsna pusle jah, sissesõidukeeld neile kel on vallavalitsuse luba (ehk kui luba pole, siis keeldu sisse sõita pole) ja kui vallavalitsuse loaga on keelatud sisse sõita, siis see ei kehti kauba transpordile Smile

ehk kui kuressaares randa sõita tahad, siis ära vallavalitsusest seda luba võta, sest see luba keelab sul randa sõita Big Grin
Vasta

See on saare huumor.

Teisele poole võiksid nad panna samasuguse punase lataka ilma lisatahvliteta, siis oleks asi täiuslik.
Vasta

Mis krdi huumor!? See on kõige ehtsam küündimatus omavalitsuse tasandil. Ja neid näiteid on kahjuks liigagi palju alates bussimajanduse korrald(amat)usest 
Kuressaare kesklinna kobarkäkini, mille üle veel vist kohtus vaieldakse.

Viimasel ajal on eriliseks ''huumoriks'' saanud ülekäiguradadega manipuleerimine. Üks värske juhtum, teine varasemast ajast
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne