29-07-2010, 18:10 PM
Kuna kuumal ajal ei tulnud pähe midagi targemat teha, sai kuuriall putitamiseks muretsetud omale võrr Riga 7. Õigemini on tegemist siiski vaid raami, esihargi, sadula, esitule ja mõlema porilauaga, ehk alustatud pea-aegu et nullist. Varem olen ma juba niiviisi ühe Gauja taastanud, isegi veelgi hullemast olukorrast, nüüd siis aga mõtlesin käed külge panna Riga-7-le, sest selle keredisain ei erine varasemast palju, kuid samas on uuenduslik ja mitte väga "kandiline", nagu uuematel võrridel. Proovin selle riistapuu korda teha, ei tea, kas just 100 % originaaliks, aga vähemalt ilusaks ja tehnilise poole pealt selliseks, et teda oleks võimalik tuleval kevadel seoses uue liiklusseadusega arvele võtta. Viimasega kaasneb muidugi ilmselt väike lisakulutus, sest esikahvli toru küljes olnud tehaseplaat on ajahamba poolt kaasa viidud ja mingit teist kerenumbrit ma ei leidnud. Aga loodan, et selle asemele saab koos avaldusega taodelda uue. 
Aga nüüd siis asja kallale.
Täna tõin paki bussijaamast ära (cargoga saadeti, mis oli odavam, kui ise järgi minna) ja alustasin värvieemaldiga vanast värvist puhastamist. Raamiosa peale kulus mitu tundi ja päris puhtaks ma teda ei saanud. Sama juhtus ka eelmisega ja tulemuseks olid mullid pulbervärvil. Ilmselt pean sama ämbri vältimiseks pöörduma liivapritsiteenust osutavate isikute poole. Ühest kohast vajab raam veel keevitust, kuid see ei tohiks olla probleemiks. Pigem tahaksin enne jätkamist küsida hoopiski paagi kohta. Olen kuulnud, et Riga 5 ja 7 omavad ühesugust paaki, ainult ühelt käib kork ära "pumpsuga", teisel on ikka keermega, nagu õige kunagi. Küsimus on, et kummal? Kuna nad on väga sarnased, valiksin ikkagi keermega variandi.
Nüüd aga pildid, millisena projekt algsena välja näeb: http://fotoalbum.ee/photos/Vapperhiir/se...e=lastpage

Aga nüüd siis asja kallale.
Täna tõin paki bussijaamast ära (cargoga saadeti, mis oli odavam, kui ise järgi minna) ja alustasin värvieemaldiga vanast värvist puhastamist. Raamiosa peale kulus mitu tundi ja päris puhtaks ma teda ei saanud. Sama juhtus ka eelmisega ja tulemuseks olid mullid pulbervärvil. Ilmselt pean sama ämbri vältimiseks pöörduma liivapritsiteenust osutavate isikute poole. Ühest kohast vajab raam veel keevitust, kuid see ei tohiks olla probleemiks. Pigem tahaksin enne jätkamist küsida hoopiski paagi kohta. Olen kuulnud, et Riga 5 ja 7 omavad ühesugust paaki, ainult ühelt käib kork ära "pumpsuga", teisel on ikka keermega, nagu õige kunagi. Küsimus on, et kummal? Kuna nad on väga sarnased, valiksin ikkagi keermega variandi.
Nüüd aga pildid, millisena projekt algsena välja näeb: http://fotoalbum.ee/photos/Vapperhiir/se...e=lastpage