Tundmatu jalgratas.

Käisin ühe tuttava juures ja leidsin tema albumist pildi, mis tekutab mõningaid kahtlusi. Foto peaks olema tehtud Mäetaguse mõisa aias kohe varsti peale sõda. ;is jalgratas see võiks olla? Mul on mõningaid kahtlusi, et see foto peab olema hilisem?    
Üsna spetsiifiline raam selle aja kohta. Hilisem daatum on aga kahtlane, foto omanik väidab kaljukindlalt, et peab olema tehtud enne 1950-aastat ja kindlasti Eestis
Vasta

Embleemi kuju ja kirja järgi raamil pakuks Dürkopp?

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

Kiri on tõenäoliselt Dürkopp. Raami ees otsas torude vahel on võtmekott. Pilt on kehvake ja ratas ei ole otse, raske on aru saada, aga kuidagi väga kitsas tundub see võtmekott. Dürkopil oleks justkui suurem vahe raamitorudel?
Vasta

Õhtust!
See on wäga Dürkopp, kahtlust pole, kuigi ma tõtt - öelda ei ole eriline spetsialist kottide laiuse ja munade suuruse hindamisel, aga ka ketiratta lapergused "munad" on näha, kahvlikrooni kuju ja kroom "teravik on suunatud alla" dekoratiivelement, kahtlusi ja kõhklusi pole....
Vasta

Ma jalgratastest ei tea midagi aga loen raamitorult välja "DÜRKOPP". Muidugi mine tea võibolla oli tollelgi ajal kunstiandega inseneere kes panid "RIGA" rattale Dürkopi embleemi ja maalisid torule nime.
Eino
Vasta

Dürkopp on ta jah, selle kirja (ja ka võtmekoti) järgi dateeriks ratta hilisemasse aega. Selles ongi küsimus.
Vasta

(23-12-2024, 12:52 PM)Raudpats Kirjutas:  Dürkopp on ta jah, selle kirja (ja ka võtmekoti) järgi dateeriks ratta hilisemasse aega. Selles ongi küsimus.

Hommik!
Mina oma juhmuses ei saa sellest dateerimise küsimusest aru, aga jalgratas on enam vähem 1930-ndate keskelt ja edasi kuni 1940, vb ka tsipa enne 1935-ndat mõni aasta... Mul on ka selline dürkopp kodus ja ma võin teile pilti ka teha mõne mõisa juures, näiteks Lokuta oma ees, mõni mõis!
Muide, lenksus ripub veel üks teine, suurem kott ja ma kahtlustan, et seal ei ole torx - võtmete komplekt ja tungraud, vaid tädi on värskelt konsumist tulnud ...  Rolleyes
Vasta

Õhtust!
Nonii, Sander, kuidas siis on arengud selle "äratundmata jalgratta" teemaga? Ma tean, et Sa napsu ei võta ja konsumit teil ei ole, kas on viimased ( no mitte üleüldse viimased, vaid mõned möödunud päevad) veedetud pensopilaasid käivitades või kirikus meie Lunastajat, Jeesus Kristust (kes muide on minu hea semu ja töökaaslane) kiites, või milles on asi?  Rolleyes
Kas on Dürkopp või on lihtsalt Tür..., voorumlased on veidi segaduses  ...  Sad ?
Vasta

Ei ole enam õhtu ja Sander ka ei ole, kuid võtan vaevaks panustada. Sai siin vanaisa telefonis sobratud. Aparaat on küll vana, veel eelmise aastasaja kuue-seitsmekümnendatest, kuid tehniline innovatsioon ei olnud siis midagi uut, nagu tõendab antud ülesvõte.

Kasutusvõimalused antud leiutisel on piiramatud. Näituseks, kui on sõbraga kauemaks konsumeerima jäädud, ühistransport enam ei käi, kuid jalad veel ei kanna ja elate mõlemad teine teisel pool asulat, on mugav pool ratast sõbrale laenata ja saate turvaliselt koju sõita.

Ja siis, kui veelgi rohkem on konsumeeritud ning jalad enam üldse ei kanna,võib kaaskodanikele väikese vingerpussy mängida näiteks liiklusõnnetuse lavastamisega.

Kujutad sa ette toredat pilti, kus ratas on pooleks rebitud, ksf! hingetuna teeäärse puu kõrval maas, hallollus puha välja voolanud, ümberringi veri ja kärbesed. Siin on muidugi kainemat sõpra vaja, kes pehmeks keedetud kapsapea ja Säästu ketsupiga grimeerida aitaks ning usinalt hädakisa tõstaks, mis rahva kohale meelitaks. Ei ole siis väikekodanluse nördimusel piire, kes üksteisevõidu fee-bee tarbeks viraalseid ülesvõtteid teinud ja end juba minema asutavad, kui korraga kadunuks peetu liigutama asub ja mörinal lauluõli nõuab. Sulli ja feimi nii et tapab.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne