Aku kruvikeeraja

Kuluks ära üks aku kruvikas,mõni kiidab aliexpressi/temu omasi,valik kole kirju seal.olen akudrelliga siiani hakkama saanud/harjunud.Keegi omab kindlasti ja saab soovitada?

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

Tuttavale kingiks võtsin sellise (pole kõikse odavam), headusest ja vastupidavusest ei tea miskit.
On odavamaid ja suurema vidinate hulgaga, aga sellel on 2AH aku (enamasti 0,5).
Vasta

Aku mahutavus ei olegi väga määrav ,alist leidsin 20 euroseid ka ,just aku väiksem,vidinad ka ei määra.Pigem määrab vastupidavus,et ta ikka mõnda aega töötaks.

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

Lidl Parkside hulgas olen ka näinud erinevaid akuga kruvikeerajaid. Ilmselt toimivad ka mõnda aega. 
Mingi hetk oli vist see korra meil ka saadaval: https://www.youtube.com/watch?v=9HGbuKp5ewk Aga kui mul vaja oli siis muidugi enam ei olnud ja sain ühe Boschi edasimüüjalt hea hinnaga: https://www.bosch-professional.com/ee/et...-06019H210 Suurim miinus sellel Boschil on vana USB laadimise ots. Enamus asju kõik USB C peal ja siis otsi seda vana laadimiskaablit.

Edit: praegu on Lidlis saada 9 euro eest mingi 4-voldine väike akukeeraja.
Vasta

Ma läksin paar aastat tagasi Tallmaci ostma akukruvikeerajat kindla plaaniga soetada tööriistaparki järgmine Makita.
Ja lasin poodnikul ennast ümber veenda soetamaks DeWalti riista.
Ütleks, et Väga Hea Ost. Esimesed paar kruvi tuli natuke harjuda, aga kokkuvõttes on see güroskoop täiesti geniaalne leiutis.
EDIT: Täiendan, on jah kallis ja võibolla ei ole vajagi. Mul oli konkreetne töö, kus tuli kaks korda nädalas ca 200 torx 10 pisikest kruvi lahti ja kinni keerata.
Vasta

Paluti täpsustust, täpsustan:

Kruvika käivitab väike randmenõks kinni- või lahtisuunal. Keeramise ajal samal ajal kätt ja aparaadi korpust keeramise suunas keerates suureneb kiirus.

Seletada pisut keeruline, aga see muutub väga kiiresti väga intuitiivseks ja loomulikuks liigutuseks ja kinni-lahti nupu kasutamine ebamugavaks.

Reklaamvideo
Vasta

Augustist kasutusel selline.
Töötas väga hästi, kuni paar nädalat tagasi jäi poole töö pealt seisma ja keeldus igasugusest koostööst. Selgus, et aku vajab vahel laadimist kah.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Soovitused kõik head kindlasti,proovin viimati viidatud makitalt või siis selle analoog, vahet pole.Alist hea osta ka ,üks klõps ja kõik. Smile

Vasta

Isandpaugule tänud, ma olin pikka aega mõelnud, et iga on juba selline, kus pole enam kohane randmega vehkides kruvisid keerata, aga tegudepool jättis seni soovida. Kuid nüüd on see "Makita" kodus ja ma olen ülirahul, kodus said kümned pikalt homsevarnas olnud kruvid esimese õhtuga kinni, lahti, ja mõni ka igaks juhuks uuesti kinnilahti suristatud.

Aga siis mõtlesin, et garaažis võiks ka selline tööriist olla ning süvenesin natuke - selgub et lisaks "ausõna originaalmakitale" pakutakse Alis ka Hiina omamaise brändi Worx analoogi, mis on mõnes suhtes parem:
* Sisse-välja lüliti on konkreetne eraldi lüliti, mitte "päästik" pole ainuke - maitseasi, a mulle nii meeldib, et asjad saab kotti pakkides "inertseks" teha.
* Kruvikaots on padrunisse lukustatav ja selle ümber on teise käega suunamiseks vabalt pöörlev krae
* Kuigi ka "Makital" saab võimsust reguleerida, siis Worx töötab muarust loogilisemalt, mootor pöörleb igas asendis ühe kiirusega ja kui piir on käes, siis jääb lihtsalt klõps seisma, mitte see ei toimi nii, et mootori momenti on lahjemas asendis kuidagi kägistatud ja siis võimsaima asendi puhul kasvab automaatselt kiirus ka.
* Lisaks on reguleerimine loogilisemas kohas, nagu akudrellil.

Kumbki pole vilets tööriist, aga on kohe näha, et üks tootja on asja rohkem läbi mõelnud kui teine. Hind oli "Makital" 26€ ja Worxil 32€.

Vasta

Mul ka makita kohal ,ainuke asi vbolla ,et võiks lõppaste veel kiirem olla,aga toimib ja selle raha eest küll.

Vasta

mis kruve te nendega keerate? Miks neid mänguasju vajate üldse? Rolleyes
Vasta

Mina keeran sellega kõiki kruve, mille ühine nimetaja paistab olevat vaid see, et need kruvid on juba kord kinni keeratud.
Näiteks seadmete, tööriistade korpuste avamine,klemmliistude kruvid jne. jne.
Ma ei kasuta seda vidinat uute kruvide keeramiseks puitu või plekki. Selleks on teised riistad.
Iseenda logisevaid kruve ei ole saanud kahjuks keerata, pole leidnud sobivat otsikut Sad

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(18-12-2025, 07:47 AM)pannkook Kirjutas:  mis kruve te nendega keerate? Miks neid mänguasju vajate üldse? Rolleyes

Mänguasi on see vaid neile traksipaugutajatele, kes kõiki polte alla M18 keeravad näpu ja pöidla vahel pooleks. Paljud meist (ja ennekõike ülalkirjutajad oma toimetamistes) kohtuvad igapäevaselt kümnete kruvidega, kus säärane pisilane abiks on.

Eriti abiks on need rikutud peadega kruvide liikumasaamisel, kui saab täpselt sihti hoides kruvida.

Worksil on väärt karp, vedrukraega luksutus ja ringvalgus. Lidli omal magnetkinnitus ja valgust ei paista ka olema. Aga on kohe saadaval ja odavam.
Vasta

Hetkel Lidilis ka saadaval:

Vasta

(18-12-2025, 07:47 AM)pannkook Kirjutas:  mis kruve te nendega keerate? Miks neid mänguasju vajate üldse? Rolleyes

M3*12 TX10 poldikesi keerasin iganädalaselt paarsada kinni-lahti suurt ja õrna reklaamkonstruktsiooni kolides.
Tavatrelli või kärriga ei mahtunud sisenurkades ligi.
Koostamine ja demontaaž oli kahemehetöö, kus teise mehe ülesanne oligi hoida detaili paigas kuni piisavalt polte kinni saab või viimaste poltide lahtikeeramisel. Enamuse objektil kulunud ajast võis nina nokkida.
Pärast esimest paigaldust soetatud akukruvikeeraja säästis mulle kui tööandjale iganädalaselt ca kaks tasustatud ninanokkimistundi.

Veel küsimusi?

P.S. Vahel olen sattunud mõne Eesti elektroonikatööstuse tootmisosakonda, kus tädid komponente trükkplaatidele ja plaate karpidesse/seadmetesse monteerivad. Kõikidel on kruvide keeramiseks miskipärast elektriväeline riist laual.
Vasta

(18-12-2025, 13:12 PM)svenson Kirjutas:  Hetkel Lidilis ka saadaval:

Mulle tundub juba ammu, et kõige kindlam viis millegi Lidlisse poole hinnaga müüki saamiseks on see sama asi Alist ära tellida Smile

Aga mis puudutab kasulikkust, siis üks väheseid vigastusi, mis programmeerija tööviljakuse ja sellest tulenevalt ka sissetuleku üsna efektiivselt nulli kukutab, on kõikvõimalikud randmetega seonduvad hädad - nooremana polnud hullu, läks päev-kaks ja unustatud, aga 40ndates võtab iga väikse asja paranemine minimaalselt 2 nädalat. Ja see kruvikeerajavalu on salakaval ka, kruvid rõõmsalt oma uut Ikea kappi, vbl viimase veerandi peal tunned, et natuke paljuks läks, aga pooleli ka ei jäta ju, sest nii vähe on jäänud, ja siis järgmisel hommikul on põrguvalu ning kaks puunotti käte asemel. 

Oleks see kruvimine mu päristöö, siis loomulikult ei mängiks mingite hiinakatega, aga kuna tuleb siiski harva ette, siis tuleb lihtsalt hoolitseda selle eest, et nii kodus kui garaažis oleks elektrikas kohe käesirutuse kaugusel, tööriista vastupidavus ei ole vast nii tähtis. 60 vs näiteks kolmsada eurot on selle lähteülesande puhul päris korralik argument.
Vasta

Mina kasutan kruvide keeramiseks sellist väikest akudrelli:

[Pilt: 38590257_2.jpg]

Piisavalt väike kuid vajadusel saab ka auke puurida.
Komplektis on ka kabuur, et korraks saaks käest ära panna.

Mõni ei julge seda akudrelliks nimetada.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(19-12-2025, 08:33 AM)tõnn Kirjutas:  Mina kasutan kruvide keeramiseks sellist väikest akudrelli:

[Pilt: 38590257_2.jpg]

Piisavalt väike kuid vajadusel saab ka auke puurida.
Komplektis on ka kabuur, et korraks saaks käest ära panna.

Mõni ei julge seda akudrelliks nimetada.

Väga hea riist! Samale akule on ka samasugune väike kärr. Puutöös sai neid palju kasutatud ja isegi tagavaraks juurde ostetud kui Makital need valikust kadusid. Mingit mõtet polnud päev läbi kilo raskema 18V Makitaga vehkida.

Kabuuri disainija on siiski keretäie ära teeninud. Vasakukäelistele kasutu atribuut.
Vasta

Mul on 12V dewalt DCD701, lühem kui makita, enamus töid saab sellega tehtud, sest suur DCD996 on lihtsalt kogu aeg katki. (See on kõige sitem trell mis mul üldse olnud on)
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne