Postitused: 650
Teemad: 48
Liitus: Jul 2003
Maine:
6
Minu viidatud lingil olid ka mõned arvutused "veemootori" maksimaalse võimekuse kohta, natuke energiat peaks veele alles kah jääma, et ta jaksaks torust välja niriseda, seega pead vaatama palju su genekal umffi on vaja ringi ajamiseks, palju sul veesurve on ja palju toru läbimõõt on. Turbiin on kindlasti efektiivsem kui kummilabadega lutu, jahutuspump ma eeldan võiks olla sihuke lohva asi, et natuke jämedamat saaks kah läbi käia, seega arvan, et võllilt jõudu võtta jääks ta lihtsalt seisma. Ühesõnaga ei usu, et sealt sellest pumbast saaks mingi kasutatava efektiivsuse kätte.
Postitused: 2,234
Teemad: 34
Liitus: Aug 2014
Maine:
17
20-02-2016, 23:00 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 20-02-2016, 23:09 PM ja muutjaks oli
linnuke.)
Turbiinil on üks puudus - sa ei saa eriti seda vett, mis sealt väljub, eriti millekski muuks kasutada... Miks mitte,Turbiin ju kodune,rostfrii jne,Point ikka selles Mis vägi teda ringi ajab.Kuidas kasutad vett,mida pump Sulle koju pumpab..
Postitused: 6,889
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Palun, ärge ajage laheda idee arutelu mingi plämaga umbe! Selge on, et energia tuleb veepumbast. Millise piirini tema osalist ärakasutamist veefirma (konkreetsel juhul kogukond) talub, selles on küsimus.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 6,889
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
OK, ma siiani suhteliselt kaine. Asja mõttekusest aimu saamiseks peab selle pumba ühendama veetoru, veemõõtja ja generaatoriga. Siis tuleb teha loomkatse ja võrrelda neid andmeid, mis peaksid sisaldama liitreid ja kilovatttunde. Ilma selleta on edasine arutelu puhtteoreetiline.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(20-02-2016, 21:23 PM)Raudpats Kirjutas: Keskküttetorule selline turbiin vahele sättida, oleks ehk rohkem jumet asjal. Seal ju ringvool kogu aeg olemas ja vedeliku kadu ka ei ole. No saarel ei ole vist keskkütet selles külas.
Keskkütte puhul oleks tegemist otsese vargusega, kuna tänu sellele peaks vee ringlusse suunama rohkem energiat, et vooluhulk samaks jääks. Kui aga energiat kraani otsast võtad, kaotad lihtsalt ise sulle müüdavast vee vooluhulgast. Teisisõnu, selle kantmeetri vee hinna sisse on arvestatud ka vee pumpamine läbi sinu kraani, teatud survel ja teatud kogusena minutis. See kuidas sa seda vooluhulka takistad, ei oma tähtsust, sest samamoodi nagu impeller voolu takistab, takistab seda ka dušši otsik või nõudepesumasina pöörlev mehhanism, , viimane on ehe näide sellest, kuidas vee vooluhulk ja surve muudetakse millekski muuks kui lihtsalt kätepesuks voolava kraani all.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 105
Teemad: 0
Liitus: Sep 2007
Maine:
1
Et teada, palju sealt torust energiat on võimalik võtta, võiks natuke arvutada.
Surve torustikus?
Minimaalne surve, millega veel hakkama saab (et vesi peale osalist surve kaotamist kraanist välja voolaks, pesumasinasse siseneks jne)
Vooluhulk (kuu aja jooksul kasutatav vee kogus).
Pump või mootor, mis seda energiat muundama hakkab võiks olla näiteks hakkasrataspump vms, mis ei vaja suurt mahtu (nagu on hüdropumbad/mootorid jne).
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(21-02-2016, 14:22 PM)maitus Kirjutas: (21-02-2016, 14:15 PM)Raudpats Kirjutas: maitus
Ma pidasin silmas hoopis Viplala vastust, kus ta väidab, et kraanist tuleva vee ette seatud takistus tekitab rahalisi kadusid müüdava vee hulga suhtes- Sinu jutt oli loogiline ja arusaadav
Tegelikult ma ei väitnud absull seda aga kuna sa momendil selle teemaks tõid, siis nüüd ma väidan, et kui kraanile paigaldada impeller, mis saab oma energia läbi kraanist voolava vee, siis jah, energia mis pannakse pumplas sinna vette läbi pumpade peab suurenema, kui tahad, et kraanist voolaks sama kogus vett sama aja jooksul kui enne impelleri paigaldust. Vastavalt energia jäävuse seadusele, ei saa iseenesest mitte ükski asi energiat toota, ka impeller mitte. Impelleri ringiajamiseks on vaja seda sama energiat, mis pumplas suunati pumpade ringi ajamiseks. Hakkad teises otsas selle energia arvelt elektrit tootma, muutub vool läbi kraani aeglasemaks. Tahad et voolu hulk säiliks, pead pumpadele rohkem hagu andma. Aga nagu ma ka enne väitsin, siis tavaliselt oled sa oma vee kandi juba kinni tagunud, juhul kui sa istud ühisveevärgi luti otsas. Seega kaotad ainult läbi kraani tuleva vee vooluhulga suhtes ja see on ka üldjoontes ainus kadu, sest vee kandi maksumus sisaldab ka sinuni vee pumpamise energiat.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!