Viskan siia paar pilti vahelduseks.
Tegemist toiduainetetööstusega.
Kõik torud ses maailmas keevitatakse kokku ots-otsaga meetodil ilma distantsi jätmata. Kuni kolme mm seinaga materjali puhul saab nii teha. Ideaalis toimub see ilma lisatäidiseta. Laual õnnestub, objektil alati mitte. Samuti sõltub ots-otsaga liitmise edukus koostaja oskustest ja viitsimisest.
Keevitamisele kuluv materjal "varastatakse" detailidelt. Tulemus peale happega puhastamist on näha pildilt. Ja seest on õmblus täpselt samasugune! Sile, natuke kitsam, aga ilma keevitusvallita, sest nii see peab olema ja jääma. Vastasel juhul hakkavad valli taha haakuma igasuguseid torus voolavad tahked osakesed, tekib paakumine, mis on bakterite arenemisele tore pinnas.
Vasakpoolse õmbluse lõpetamine on läinud natuke lappesse, kuid õnneks see sisu ei ole muutnud. Pole muidugi päris profi tehtud kah. Vähemalt sel skaalal, keda ma profiks pean.
Järgmisel pildil on siis minu aasta tagune käeharjutus. 2mm seinaga toru. Kuulasin, mida prof räägib ja püüdsin päält tööpäeva lõppu järgi matkida. No ega ei õnnestunud loomulikult.
Number üks on värvilt ligilähedane ideaalsele, aga seest sai vägagi ebaühtlane. Pole täisringi läbi keevitatud. Tempo ja kiirus ebaühtlased.
Mingil hetkel hakkasin ampreid juurde lisama, et huvi pärast teada saada, mis juhtub ja kuidas suuremate amprite juures tempot peaks kiirendama.
Aga ei! Parim saab minu jaoks ikkagi olema 53-55A, lihtsalt tuleb nii kaua harjutada (koguda kilomeetreid), kuniks läbi maski nähtava värvi järgi aim tekib, et kuis tegevus kulgema peab. Nii kaugele ma kindlasti kunagi ei jõua, sest maailmas on muidki vahvaid töid ja tegemisi, kui tööstusele torude keevitamine.
Kõigile neile päristorudele ja harjutusväljaku katuškadele käis sisse loomulikult lisagaas. Ilma selleta ei juhtu ses maailmas mitte midagi.
Kodus, kus gaas kallis jne..., jah, seal võib iga mees talitada oma äranägemise ja südametunnistuse järgi. Midagi head aga selline koonerdamine tegelikult ei too. Selles olen veendunud.
Ärge hakake mulle rääkima oma auto mootorite sisselaskesüsteemidest, mis tigiga ilma sisegaasita ja täidisega pragusid kinni mätsides no nii kuradima head said