Mikrokassetid diktofonile.

Lugupeetud!

Kas kellegil leidub ülearuseid mikrokassette diktofoni jaoks. Sooviks neid osta. Neid kasutati ka telefoni aparaatides. Või oskab keegi juhatada,kus selliseid veel müügil. Kahjuks liigub tehnika areng vaikselt edasi ja minu vanamoodne diktofon kipub lindinälga jääma. Vaja siin tehnikateemalisi jutte üles võtta ja tulevastele põlvedele säilitada....Cool
Muidu oleks jooksnud uue tehnoloogiaga kaasa,kuid mulle tundub see magnetlint kõige turvalisem....Rolleyes
Tänan.
Vasta

http://www.tdk.ee/
Kui tõesti loetletud poodides pole, siis vist 2500 kr eest tellides ikka saab. Vbolla saab kuidagi soodsamalt kaubale, või mõne poega rääkida vmt.

You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Vasta

Mul kusagil üks on. Täiesti korras. Mul oli kunagi automaatvastaja, mis hingusele läks. Kasseti jätsin alles. Aga kes kurat ütleb KUS see täpselt vedeleb! Igatahes - kui leian, on see sinu.
Kui kingiksid vastu Audi ilukilbi, (vt. teemat http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=36324) oleksin suisa õnnelik. Wink

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Vasta

(21-03-2011, 23:02 PM)Basilio Kirjutas:  Mul kusagil üks on. Täiesti korras. Mul oli kunagi automaatvastaja, mis hingusele läks. Kasseti jätsin alles. Aga kes kurat ütleb KUS see täpselt vedeleb! Igatahes - kui leian, on see sinu.
Kui kingiksid vastu Audi ilukilbi, (vt. teemat http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=36324) oleksin suisa õnnelik. Wink

Mingi Toyota oma kingiksin kohe! Seisab siin ja ootab autot,mis kilpi vajab....
Teema ikka aktuaalne!!!
Tänud.
Vasta

(22-03-2011, 00:07 AM)meli666 Kirjutas:  Muidugi, huvitav palju CD plaadi eluiga on?

Just sai välja otsitud ca 9 aastat tagasi cd-dele arhiveeritud failid ja enam kui pooled plaatidest faile kätte ei andnud. Kas vooluvõrgust eraldatuna seisev väline kõvaketas on nt 10 aasta perspektiivis kindel?
Vasta

Märksõnad mikrokassettide ostul: 21. sajand, netipoed(ebay), ja Euroopa Liit. Postikulu sellistele pisiasjadele on ELi piires samas suurusjärgus Eesti-sisese saatmiskuluga. Tükihind ca 20kr ja saatmine ca 45kr.

Lindile salvestamine on selles mõttes kindlam, et on pikaajaline järeleproovitud säilivus - 30a pole probleem (v.a. NSVL toodang). Analoogsalvestusel ka see eelis, et kvaliteet võib halveneda, aga info saab kätte ikkagi.
15 aastat isekirjutatud CD-de ajalugu on näidanud end täiesti ebakindla andmekandjana.
Vasta

(22-03-2011, 14:44 PM)TeeTL Kirjutas:  Märksõnad mikrokassettide ostul: 21. sajand, netipoed(ebay), ja Euroopa Liit. Postikulu sellistele pisiasjadele on ELi piires samas suurusjärgus Eesti-sisese saatmiskuluga. Tükihind ca 20kr ja saatmine ca 45kr.

Lindile salvestamine on selles mõttes kindlam, et on pikaajaline järeleproovitud säilivus - 30a pole probleem (v.a. NSVL toodang). Analoogsalvestusel ka see eelis, et kvaliteet võib halveneda, aga info saab kätte ikkagi.
15 aastat isekirjutatud CD-de ajalugu on näidanud end täiesti ebakindla andmekandjana.

Oleme siis ühel lainel!
Ega ma muidu siin neid kassette ei otsi. Mis puutub vene lintidesse,siis on üksikuid juba üle 30 a. vanu ja ikka on kasutatav. Tõesti TIP-6 ,mis pudeneb hoolsalt. See lint oli juba poest ostes nii rabe,et pidi leikoplaastriga jakkama...
Loodan,et aeg kunagi pöördub ja tulevad tagasi lindi asjad....
Ei puutu küll teemasse,kuid andke palun tagasi analoog-televisioon!!!! Tahaks telekat vaadata.SadSadSadSad Digitelevisioon sitem,kui vana ära proovitud asi.
Vasta

TV suhtes nõus - kõig tv lisad taanduvad digiboksi või sat-tüüneri võimekusele, olgu sul kuitahes high-tech televiisor (viimane täidab ainult kuvari funktsioone). Kuidas suhtuda näit. mälupulk-tüüpi salvestusseadmetesse, kui kaua on lootust neil infot hoida-taasesitada?

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

(22-03-2011, 14:44 PM)TeeTL Kirjutas:  15 aastat isekirjutatud CD-de ajalugu on näidanud end täiesti ebakindla andmekandjana.

Mul vanimad isekirjutatud plaadid kuskil aastast 97 või 98 ja siiani täitsa toimivad. Eks neid ole loomulikult vasakule kah läinud, aga siis ikka päikese kätte jäänud, kahtlastele toorikutele katlase tehnikaga suurel kiirusel s***utud infoga vms.
Vasta

(24-03-2011, 11:46 AM)pppp Kirjutas:  
(22-03-2011, 14:44 PM)TeeTL Kirjutas:  15 aastat isekirjutatud CD-de ajalugu on näidanud end täiesti ebakindla andmekandjana.

Mul vanimad isekirjutatud plaadid kuskil aastast 97 või 98 ja siiani täitsa toimivad. Eks neid ole loomulikult vasakule kah läinud, aga siis ikka päikese kätte jäänud, kahtlastele toorikutele katlase tehnikaga suurel kiirusel s***utud infoga vms.

Plaadile kõrvetamisel tuleb alati valida väikseim! kiirus mis võimalik, sest laiatarbekirjutajate laserkiir on nõrk korralikuks kõrvetamiseks. Kuna suurel kiirusel jääb jälg väga pinnapealne, siis on hävima ka kiire.

Do'nt panic
Vasta

(22-03-2011, 19:08 PM)Walter Kirjutas:  TV suhtes nõus - kõig tv lisad taanduvad digiboksi või sat-tüüneri võimekusele, olgu sul kuitahes high-tech televiisor (viimane täidab ainult kuvari funktsioone). Kuidas suhtuda näit. mälupulk-tüüpi salvestusseadmetesse, kui kaua on lootust neil infot hoida-taasesitada?
USB pulk on minu meelest kõige ebakindlam. Endal kaks neist otsad andnud. Sandiski 8GB ja mingi MyFlashi 8GB. Samas paari SDkaardiga pole probleeme olnud (seni). Pakuks et kõvaketas ja korralik CD plus selle kirjutaja peaks kõige kindlam olema. Õhtulehes oli uudis kus kodu maha põles ja alles jäigi ainult see mis kõvaketastel Sad
Kõveketastest on kaks otsad andud, üks jooksis emuula väga pikalt. Aga nood hakkasid ka enne tunda andma. Kõvakettaid võiks mitu ühesugust olla- vajadusel saaks juhtelektoonikat vahetada kui too peaks "surema".

You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Vasta

(08-04-2011, 17:53 PM)Tegelane5 Kirjutas:  USB pulk on minu meelest kõige ebakindlam. Samas paari SDkaardiga pole probleeme olnud (seni).
Mul läks hiljuti 16 GB SD kaart hingusele. Kõige paremini näikse info püsivat kivisse raiutult. Wink

Vasta

(08-04-2011, 18:55 PM)Basilio Kirjutas:  
(08-04-2011, 17:53 PM)Tegelane5 Kirjutas:  USB pulk on minu meelest kõige ebakindlam. Samas paari SDkaardiga pole probleeme olnud (seni).
Mul läks hiljuti 16 GB SD kaart hingusele. Kõige paremini näikse info püsivat kivisse raiutult. Wink

Ka kivist saadakse jagu. Mingisugune "nõdrameelne" võtab haamri ja toksib ka kivi peeneks...

Muideks neid kassette pole juurde ikka veel saanud. Pole nagu eriti rabelenud ka.
Vasta

Tartus Akordis ja Tiigi Elektroonikas liikus igasugu huvitavat kraami, viimatimainitus olid mõne aasta eest isegi uued 5 1/4 tollised flopid müügil. Soovitan igaks juhuks läbi astuda või helistada ja küsida.

Puruks ja pool pööret tagasi!
Vasta

Mikrokassett on veel elujõuline:

http://www.olympus.ee/consumer/2587_xd-60.htm

http://www.olympus.ee/consumer/2584.htm

Teine variant on leida mingi tavakassetiga diktofon. Neid müüakse näiteks kuulutusteportaalides (Okidoki jms) võileivahinnaga ja tavakassetid on igas enamikes laiatarbe-elektroonika poodides veel saadaval.

CD pidi kaua säilima siis, kui seda hoida kõvas karbis, kaitstuna valguse ja temperatuurimuutuste eest.
Mul on väike posu plaate juba aastaid seisnud pehmes plaadivutlaris - enamus neist plaatidest olid juba paari aastaga kahjustada saanud ning osad neist tuli ümber kopeerida. Kõvas karbis aga tunduvad nad tõesti paremini säilivat.
Muide, ühe soovituse võin veel anda: kui plaat on nii läbi, et arvutis Windows seda ei loe, siis proovige Linuxit. Näiteks Ubuntu suudab seedida plaate ja kõvakettaid, mille ees Windows kohe käpad püsti ajab. Linuxi üks hea külg on seegi, et teda ei pea tingimata kõvakettale installima, sest see käivitub ka otse plaadilt (Live CD reziim).
Kõvaketaste kohta räägivad spetsid, et sülearvuti kettad pidavat olema töökindlamad, kui lauaarvutite omad.
Vasta

(10-04-2011, 22:14 PM)hall kass Kirjutas:  Teine variant on leida mingi tavakassetiga diktofon. Neid müüakse näiteks kuulutusteportaalides (Okidoki jms) võileivahinnaga ja tavakassetid on igas enamikes laiatarbe-elektroonika poodides veel saadaval.
Tavakassettidest. Just paari nädala eest Ülemiste keskusest neid ühest vastavast poest küsisin ja sain vastuseks,et neid ei müüda juba mitu aastat. Kui nüüd ise mõtlema hakkan, siis pole tõesti juba ammu neid müügil näinud. Ise ostsin viimati kassette 2005a.
Või küsisin lihtsalt valest kohast? Andke viide,kust Tallinnas veel müüakse tavakassette. Omal on varud otsas, vahel oleks vaja aga vanu lintide salvestust ei raatsi ära kustutada sinna uue pealesalvestamisega.

Vahetan käiku enne mootori piiraja sekkumist...
Vasta

(11-04-2011, 00:21 AM)Edel Kirjutas:  
(10-04-2011, 22:14 PM)hall kass Kirjutas:  Teine variant on leida mingi tavakassetiga diktofon. Neid müüakse näiteks kuulutusteportaalides (Okidoki jms) võileivahinnaga ja tavakassetid on igas enamikes laiatarbe-elektroonika poodides veel saadaval.
Tavakassettidest. Just paari nädala eest Ülemiste keskusest neid ühest vastavast poest küsisin ja sain vastuseks,et neid ei müüda juba mitu aastat. Kui nüüd ise mõtlema hakkan, siis pole tõesti juba ammu neid müügil näinud. Ise ostsin viimati kassette 2005a.
Või küsisin lihtsalt valest kohast? Andke viide,kust Tallinnas veel müüakse tavakassette. Omal on varud otsas, vahel oleks vaja aga vanu lintide salvestust ei raatsi ära kustutada sinna uue pealesalvestamisega.
Hmm !!! Tavakassettidega nüüd küll probleemi ei peaks olema.Mingisugustest keskustest vast jah pole mõtet otsida.Tallinna kohta ei oska öelda aga Tartus leiab ikka näit.Sepa turult kassette.
Valik on muidugi viletsaks jäänd.Jaama tn.taaskasutuskeskuses oli pennide eest saadaval aga väga tasemel kassetid.Näit TDK SA Chrom.Sihukesed maksid poes üle 30-ne krooni.Aga eks see kassetindus vaikselt välja sureb jahSad Kassetisõpradele nostalgitsemiseks sihuke link:
http://c-90.org/catalogue/tapes

Vasta

(11-04-2011, 00:21 AM)Edel Kirjutas:  Andke viide,kust Tallinnas veel müüakse tavakassette.

Kristiine Euronicsis olid sellised asjad näituseks letis.

Vasta

meenus humoorikas seik, kui eelmise aasta alguses läksin ühte tallinna elektroonika poodi ning küsisin müüjalt (ca 20a noormees) tühja helikassetti, millepeale müüja tegi suured silmad ning küsis vanemalt kolleegilt, et mis asi see on
Vasta

(11-04-2011, 11:02 AM)supp Kirjutas:  meenus humoorikas seik, kui eelmise aasta alguses läksin ühte tallinna elektroonika poodi ning küsisin müüjalt (ca 20a noormees) tühja helikassetti, millepeale müüja tegi suured silmad ning küsis vanemalt kolleegilt, et mis asi see on
Küsi järgmine kord vinüülplaati, kukub ehk pikali! Toungue

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne