t 25 küttesüsteem

(14-03-2014, 11:11 AM)ajaleht993 Kirjutas:  Filtrid vahetatud. Torustik korras. Kui kütust imeda üles siis ta tuleb küll. Ise arvasin, et võib viga olla ette ande pumba juures kuskil. Käsipumbaga ka ei tule kütust üles.

Kas käsipumba rõngastihend korras?Kui peetis imeb õhu vahele,ise korduvalt sama jamaga maadelnud.Kas etteandepumbal kolbe ikka liigub?Kui mingil põhjusel kinni kiilunud siis ka küttenälg ja kütet ei tule.Ise kruviks kahtluse korral etteande pumba maha ja veenduks,et kolbe liigub ja kolbet käsitsi liigutades peaks ka näha olema kas pump ikka imeb.Nende asjadega olen ise jamanud samade sümptomite puhul ja asja korda saanud.
Vasta

Mlnu trakal ka õhk torustikus ja pani filtrist paagi poole punnu.  Siis sain niipalju,et enam õhku ei näind(tagasivoolus ega ka pealevoolus) siis lõpuks käima.   Käis minuteid kolm. Imes tagasivoolu ja ka pealevoolu tühjaks.Võtsin etteandepumba maha ja lahti.  käsipumba kolvi alt leidsin pea cm pikkuse traadijupi. Vahetasin ka kõik seibid ära. Ikka sama jama. Lõpuks võtsin peenfiltri lahti. Oh imestust, see täitsa kortsus. Olin sellega paar päeva aind tööd teind. Kolmandal päeval lihtsalt suri välja. Paninsiis uue elemendi ja ei lasknud kusagilt õhku välja. Pumpasin niikaua kui tagasivoolust õhku ei näind. Siis käima. Nüüd siis tund lumes müttamist pidas vastu. Ja jätsin seisma. Eks hommiku paistab, kas käivitub.
Vasta

peenfiltri kopsiku tihend on ka üks probleemne koht. ja peenfiltri alust vedrut võiks ka veidi timmida, et filter käkra ei tõmbaks.
Mul täpselt sama kogemus 2 aastat tagasi ja peale neid kahte probla elimineerimist käib kui kellavärk.
Vasta

Panin ka selle uue.
Vasta

Head närvid peavad olema 25 filtritega jamades.

Aquila captas non muscas.
Vasta

(13-11-2016, 12:26 PM)Daff Kirjutas:  Head närvid peavad olema 25 filtritega jamades.

Piisab mõtlemisvõimelisest ajust ka...  Rolleyes

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta

Ma jamasin T 16 küttesüsteemina samuti.
Kah ebatihedus ja muud jamad.
Ja paagis ilmselt kah kilekott või mis sinna toru ette jooksis,Küll püüdsin seda kätte saada,kuid
tulutult,Tahtsin osta uut paaki,kuid pole.
Kuid filtrisüsteemi tegin ümber.Kodus oli miksi Mersu peenfilter.Ja toyota Hiace settepütt.
Ja kõige ees plastikust filter.Ja teised tema järgi.
Paagi lahenduse leidsin ajutise.Mõõdiku varda august toru sisse ja imema.Toimib hetkel.
Kuid seda filtrisüsteemi on poodides müügil .Oli miski 24 EUR.Kui ma ei eksi.
Parimat kõigile ja head isadepäeva.
Vasta

Vaatasin videost et mootori õige ajastuse reguleerimisel tuleb pärast seda, kui bmt märk rihmaseibil on sälguga kohakuti jõudnud ja klapid mõlemad kinni, teha üks täisring rihmaseibile veel peale. Alles seejärel vaadata kas 1. silindri plunserist hakkab kütus tõusma. Samas siin foorumis ühes teemas kirjelduses seda mainitud pole. Kuidas on õige?
https://youtu.be/QXIfiubV3Po?is=gahk_aQBMOqp9Gxh
Vasta

Videos öeldakse valesti ja ka Sina eksid oma väljenduses: väljalasketakti lõpus ei ole mitte mõlemad klapid kinni, vaid veidi avatud - toimib läbipuhe. Tervelt 32 kraadi ulatuses.

Läbipuhkest tuleb tõesti üks täispööre keerata, et jõuda pritsehetkesse. Aga miks peab seda nii keeruliselt tegema? Vaata sisselaskenookuri liikumist ja selle sulgumise järel oled survetaktis ja selle lõpetabki pritsehetk.
Vasta

ja pumba pimenuudile tasub teha relakaga sälk pumba võlli kiilu kohta.Kui vaja pritsehetke kontrollida või midagi muud teha siis kruvid tunnilugeja maha ja näed kohe KUS seisus asub mootori vv.Sälk kella 1 ja kahe vahel on mootoris pritse 1 silkul,kella 4 ja viie vahel on pritse teisel silkul jne...Vähemalt minu mootoritel oli ja on nii tehtud ja elu palju ilusam...
Vasta

Hammasratta peal on 3 sälku B H ja E, samuti flantsil aga kui hammakad on suvalises asendis peale pandud siis pole nendest ju mingit kasu?

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta

Hammasrataste märgid saab (ja kindlasti ka tasub!) üle kontrollida:

Kinnitusflantsi märke ma nii vana masina korral ei usaldaks.

Miks Sa üldse mootorit lahkad? Lakkas töötamast? Said mittetöötavana? Töötas halvasti?
Vasta

(14-03-2026, 18:59 PM)allarmiin Kirjutas:  Hammasratta peal on 3 sälku B H ja E, samuti flantsil aga kui hammakad on suvalises asendis peale pandud siis pole nendest ju mingit kasu?

Usalada ei saa kahjuks küll midagi...isegi pimenuutidel on erinevatel kiilu eri kohtades ja 3 sellist erinevat on ka siin foorumis kusagil pildil rivis...Minu tehtud ja pandud pildid kunagi millaski...
Vasta

Miks Sa üldse mootorit lahkad? Lakkas töötamast? Said mittetöötavana? Töötas halvasti?
[/quote]
Masin oli vanaisa poolt kasutuses aastaid tagasi ja pärast teda jäi see ka pikalt seisma. Nüüd hakkasin põhjalikult uurima mis kõik vajab tegemist. Eks ta oli pumba korra maha võtnud ja pärast seda jätnud flantsi poldid panemata. Vaatasin sedagi, et kõrgsurvetorud pihustitesse on otstest soonelised ja viilitud. Soovitate uusi panna või taas üle viilida?
Vasta

Mina paneks uued ja kui ostma hakkad siis osta ühe pikkused torud ehek teise silku torud.Osa müüjaid pakuvad ka eri pikkusega torusi mis pole hea...
Vasta

Hästi. Kas pikema toru tõttu tuleb süüdet ka augu võrra varasemaks panna? Mitu kraadi jõuab rihmaratas pöörata selle aja jooksul, kui kütus väljub plunserist ja jõuab pihustisse? Kui varasemast postitusest aru sain, siis umbes 20 kraadi?
Vasta

(16-03-2026, 16:25 PM)allarmiin Kirjutas:  Hästi. Kas pikema toru tõttu tuleb süüdet ka augu võrra varasemaks panna? Mitu kraadi jõuab rihmaratas pöörata selle aja jooksul, kui kütus väljub plunserist ja jõuab pihustisse?  Kui varasemast postitusest aru sain, siis umbes 20 kraadi?

pikema toruga täpselt 360 kraadi Big Grin
Vasta

(16-03-2026, 16:25 PM)allarmiin Kirjutas:  Hästi. Kas pikema toru tõttu tuleb süüdet ka augu võrra varasemaks panna? Mitu kraadi jõuab rihmaratas pöörata selle aja jooksul, kui kütus väljub plunserist ja jõuab pihustisse?  Kui varasemast postitusest aru sain, siis umbes 20 kraadi?

Ei, hilistumine on kraadi murdosades. Torud on ju lühikesed. Selle mootorilaadse toote üldist valmistamise ja koostamise kvaliteeti arvestades ei oma pihustitoru pikkus mingit mõju lõpptulemusele. Isegi torude erinev pikkus ei ilmne mootori tööjärjekorra 1-2-0-0 tõttu. Mängi ilu mõttes võiks muidugi torud olla ühepikkused, sest nii on õige. Samas - kuniks kumbki toruots mõistlikult pingutades pidama jääb, pole vahetamisel mingit mõtet. Loomkatse näitab.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne