Hommikut!
Järgneb....
No enam-vähem sai lugu ära räägitud aga nüüd kõige magusama juurde. Nimelt on sellel
kaameratüübil harjumus aeg-ajalt kokku joosta. Juhuslikult tabasin mitmel korral ära,et kuigi
kaamera on tööle saanud siis sõidu ajal kõiki klippe pole peal. Kontrolliks olen parempoolsele nupule vajutanud ja siis lööb ekraanipildi ette. Kui ei löö siis on jälle kokku jooksnud. Viimasel või siis eelviimasel korral oli vahetatud
kaameral emaplaat ära ja peale seda siis kontrollisin asja üle. Kuigi ei löönud ekraanipilti ette,oli kogu aeg filminud. Asi seegi. Menüüs oli algselt ka eestikeelne variant,nüüd peale emaplaadi vahetamist leidsin venekeelse variandi... asi seegi. Ja
kaameral on eespool all vasakul Reset nupuke,seda vajutades hakkab jälle toimima.
Ainukese asja mida saaks müüjatele ette heita on see,et
kaamerat müües peaksid nad teadma,et see
kaamera vajaks uuemat ja kiiremat kaarti ehk vähemalt 89 mb.s Pean ütlema,et mu
kaamera töötas ka aeglase kaardiga mingi aja. Kuna osa faile lukustas ära siis ma ausaltöeldes lülitaks selle G-sensori välja.... sest
kaamera on väga tundlik ja iga väiksemgi auk tees annab märku. Lõpuks läks kaart umbe. Lakkas töötamast. Kuna mul on eraldi kaardilugeja siis üritasin neid faile kustutada. Osaliselt see õnnestus aga vaba ruumi ikka ei tulnud....
Kaamera jubis edasi. Viimasel korral garantiiremonti saates saatsin ka kaardi kaasa ja palusin seda uurida. Nemad ei osanud seda kontrollida. Arvasid,et kaart lihtsalt õhtal. Ma helistasin siis sugulasele ja koos temaga pusisime siin arvutis. Ta formaatis kaardi uuesti ära ja saime ka kõik vana sealt maha. Nüüd jälle toimis ka selle aeglase kaardiga. Nimelt lööb kaarti lugejasse pannes ekraanile mõned ümbrikud... ilmselt kustutasin sealt failid ära aga kuna seal vist mingi prügikasti moodi asi ka eraldi siis sealt jäi nagu kustutamatta. Nojah,pole ma mingi suur spetsialist ka. Ja peale kaardi formaatimist
kaamera enam ei töötanud. Siis avastasime,et seda kaarti saab ka auto
kaameras endas formaatida. No ja peale seda saime asja tööle jälle.
Selle aeglase kaardi pärast oli meil arvatavasti palju pusimist ja kui algselt oleks poes soovitatud kiiremat siis oleks võib-olla ka osad jamad ära jäänud.
Selle suure protsessi käigus sain palju abi Gerdi käest Asbisest. Temaga sai konsulteeritud asja üle ja sellest oli ka palju abi. Igati vastutulelik inimene.
Nojah,kui kellegil plaan samasugune auto
kaamera osta siis igav tal ei hakka. Kuna käisin tihedalt Viljandi ON OFFIS siis otsustasin võtta ka nende kliendikaardi. Kui juba nii suured rahad mängus,mis see kaardi raha neile visata on. Ja iga kord kui mingi jama siis lohutasin ennast sellega,et kuskil ometi peab minu jaoks selline töökorras auto
kaamera ka olema.
No mis ma oskan veel soovitada. Kui sellise ostate siis saate omale hulga häid sõpru kauplustes ja mujal. G-sensori (G-punti) võiks välja lülitada,et endal elu lihtsam oleks. Osta ainult kiireid mälukaarte 90Mb/sec
Üks küsimus ka endast targematele. Sellel
kaameral on sisseehitatud aku- Li-on,502025H,130 MAH/3.7V cable 35 mm. Kas annaks see asendada võimsamaga? Või on need juba sünnilt lahjad ja vigased? Üks võimalus oleks muidugi tuua küljepeale juhtmed välja...ja paigaldada eraldi aku?
Pean mainima,et peale uue aku paigaldust ei ole asjad paremaks läinud. Kui
kaamera on öösel külmaga autos siis peale auto seismajätmist(ka peale pikemat sõitu) lülitab pea koheselt ka
kaamera välja ehk akut nagu polekski. Suvel soojaga üle mõne minuti ei töötand... Instruktsioonis lubatakse aga 12 min. tööaega akule.... seega võiks sellepärast õiendada?
Tänud vastajatele!
Kokkuvõtteks vast niipalju,et minu esimesed kogemused auto
kaameratega on nüüd üsna tihedad.... Eks selleks saigi see teema siia tehtud,et kõik annaksid tagasisidet oma kogemustest ja nooremad kogenematud saaksid siis õppida ,et millise auto
kaamera nad peaksid omale soetama.
No palun kurtke siis julgelt millise auto
kaamera peaksin järgmiseks soetama?
NB. Selle
kaamera hinnad on õnneks juba langenud,ehk siis juba 109€ eest saama:
https://www.photopoint.ee/kaamerad/58111...0-gps-must
T.