24-01-2006, 15:21 PM
eberhard Kirjutas:Veel paar aastat tagasi olid Tallinnas politseimaja ligiduses Rahumäe teel pingviinikujulised tühjakskallutatavad prügikastid Nüüdseks on need kadunud.Paldiskis olid ka sellised, nüüd pole silma hakand.
eberhard Kirjutas:Veel paar aastat tagasi olid Tallinnas politseimaja ligiduses Rahumäe teel pingviinikujulised tühjakskallutatavad prügikastid Nüüdseks on need kadunud.Paldiskis olid ka sellised, nüüd pole silma hakand.
valdo Kirjutas:Aspelund Kirjutas:Aga kas keegi mäletab neid torujaid plekist prügikaste, mis (era)majade juures enne konteinerite tulekut seisid? Sellise terava tipuga kaan peal?
Mul praegugi sellised.
maniwald Kirjutas:Juhtusin vanemate seltsilistega rääkima ja nad maäetasid bussipileti automaate.Sellised , kus piletid sees rullil.Panid oma 5 kopkat sisse ja kerisid pileti.Selliseid bussides asuvaid piletimasinaid mäletavad ehk kindlasti kõik üle kolmekümnesed foorumlased. Mina igaljuhul (iga mul 35a.). Mäletan (häguselt küll), kuidas ema mind pidi tõstma pileti-aparaadi juurde, et ma saaks kopkad pilusse lasta ning siis ketast keerata. Kuidas kopkad siis - eelmiste pileti ostnute rahadega läbipaistva plastkatte all edasi liikus ning kuidas aparaat samal ajal teisest otsast punases trükis pileti välja kruvis...
Tom Kirjutas:Vabandan kui mu paljud postitused on foorumist läbi käinud.Olen suhteliselt uus registreerunu ja päris raske on kogu foorumit läbi lugeda.maniwald Kirjutas:Juhtusin vanemate seltsilistega rääkima ja nad maäetasid bussipileti automaate.Sellised , kus piletid sees rullil.Panid oma 5 kopkat sisse ja kerisid pileti.Selliseid bussides asuvaid piletimasinaid mäletavad ehk kindlasti kõik üle kolmekümnesed foorumlased. Mina igaljuhul (iga mul 35a.). Mäletan (häguselt küll), kuidas ema mind pidi tõstma pileti-aparaadi juurde, et ma saaks kopkad pilusse lasta ning siis ketast keerata. Kuidas kopkad siis - eelmiste pileti ostnute rahadega läbipaistva plastkatte all edasi liikus ning kuidas aparaat samal ajal teisest otsast punases trükis pileti välja kruvis...
Noh, tegelikult see siin foorumis juba ennegi läbi käinud teema, nii et mis maagi sest enam ketran
künnimees Kirjutas:Häguselt meenub, et trammide (või olid siiski TR-9 trollid) peal olid ka mingid erilised kompostrid. Sellised metallist poolsilindrikujulised , millel pileti komposteerimiseks tõmmati mingit traadist sanga.
PETSS Kirjutas:ZIU 5 ja osadel TR9 olid piklikud kassad- kompostrid.Sai nii talongi augustada kui ka 4 kopikalise pileti osta.Vaevalt ,et sellised säilinud on?Alguses olid ZIU5-tel busside kassad, kus pileteid keerati rullist ja kompostrit polnud. Hiljem tulid kompostriga automaatkassad, aga neid vist alles pole. Olid suht töökindlad, polnud erinevalt trammikassadest vaja rusikaga taguda. Jama nendega oli see, et paiknesid aknapostidel ja lastel polnudki kõrge paiknemise tõttu võimalik piletit osta - ei ulatunud.