Postitused: 130
Teemad: 137
Liitus: Jan 2008
Maine:
0
Hakkas huvitama selline küsimus, et kui kaua kasutas Punaarmee sõjaväes mootrrattaid? II Maailmasõja ajal olid nii trofeemasinad kui ka kodumaine toodang aktiivselt kasutusel ning nii palju kui ka aru olen saanud, siis ka mõned aastad pärsast sõda.
Vahepeal nagu poleks sõjaväes, vähemalt NA-s mingisugust kergliiklusvahendit olnudki. Tänapäeval on ATV- d rolli üle võtnud.
Üks asi veel. Kui kaua säilitas NA masinaid oma NZ ladudes? Lätis olev 1. seeria GAZ- 51 pidi ilmselt kusalgi nurkas päris pikalt ootama.
Postitused: 1,234
Teemad: 80
Liitus: May 2007
Maine:
20
17-12-2008, 16:32 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-12-2008, 16:33 PM ja muutjaks oli
gruppen.)
Ei oska miskit tarka öelda. Nii palju ainult mainiks, et aastaid tagasi nägin Tapa sõjaväe autopargis, garaaþisügavuses, pukkidel seisvat tuttuue välimusega Gaz-63-e, ma usun, et see oli ka uus. Pärnu autokooli garaaþis (endine ALMAVÜ garaaþ??) oli tutt-uus Uaz 469 kere. Mis alusel neid asju siia-sinna seisma jäi või toodi ma ei oska arvata ka. Eks mingil määral määras mingi ettekirjutus seda ja osaliselt oli see ilmselt ka juhuseasi...
Postitused: 310
Teemad: 5
Liitus: May 2006
Maine:
15
80-ndate lõpus oli meil insenerivägede bataljonis paar külgkorviga mootorratast, aga mingit igapäevast rakendust nad ei leidnud. Samas boksis seisid ka näiteks paar kaatrit järelkärudel, aga kas see kola kuulus demineerijatele või tee-ehitajatele, seda ei suuda meenutada.
Igasugune NZ tehnika osales ehk kord kolme aasta tagant mõnel suuremal õppusel (läbis seal mõnisada kilomeetrit), pärast paari sellist käis ära kapitaalremondis ja sai mingil hetkel ka näiteks uued kummid alla.
Postitused: 29
Teemad: 0
Liitus: Nov 2007
Maine:
0
Ma teenisin aega ajavahemikus 1988-90, seda siis tollases Leningradi oblastis.
Meil olid puutumatu tagavarana seismas veel Zil 164`d ja kahetaktiliste diislitega Kraz 214`d ( vist mäletan marki õieti). Seega hoiti seda puutumatut tagavara ikka väga kaua, vähemalt meie ülisalajases raketikütuse transpordiga tegelenud väeosas.
Postitused: 240
Teemad: 43
Liitus: Apr 2003
Maine:
0
1989 a. saatsime Riiast vagunitega tsikleid veel teele. Meie ülesanne oli kontrollida tehnika komplektsust ja korrasolekut.