06-04-2011, 21:54 PM
Mul on vanast ajast tutikas druzba kolb ja rõngad, kui oled huvitatud.
(06-04-2011, 21:54 PM)bonx Kirjutas: Mul on vanast ajast tutikas druzba kolb ja rõngad, kui oled huvitatud.Tore on. Ei oska öeldagi,kas enam vaja ongi. Mul Drusbasid juba kokku veetud pea üle paarikümmne...ja osi ka kastide viisi... Igal juhul hoia ikka alles,mine tea,vast läheb vaja.
(07-04-2011, 19:34 PM)koosamafia Kirjutas: Räägi sellest ka miks lammutamise ette võtsid, mis masinal viga?
Jälgin huviga.
Mis toru see ümber kollektori on?
(07-04-2011, 21:27 PM)bonx Kirjutas: See tähendab siis seda, et tuleb suurem osa käigukastist välja vahetada. Naabrimees vahetas enda 16-l käigukastis eelmisel aastal põhimõtteliselt kõik jubinad ära ja juppide kogumaksumus oli ca6500 vana raha. Nüüd käiguvahetus lausa lust. Enne ragisesid ja alatihti kaks käiku korraga sees. Kahju tõdeda, et eelmisel aastal sai enda 1965.aasta mtz7 käigukasti rikke tõttu vanarauda. Oli ka veiz aega müügis, aga huvi oli kesine. Praegu mõtlen, et oleks võinud ikka remondi ette võtta.No need jupid oleksid mulle marjaks ära kulunud...
(07-04-2011, 22:07 PM)koosamafia Kirjutas: Mul endal ka käigukasti remont pooleli. Vahetan terve sisu. Kahe võllipealt oli ainult üks hammasratas mis kõlbas uuesti kasutada. Ülejäänud hammasrattad olid juba varem kulunud ja peale keevitatud, kuid keevitamine muudab materjali pehmeks. Tagurpidikäigu hammasrattal olid hambad kaldu mistõttu käik ei püsinud sees. Seepärast sai ka remont ette võetud. Vahetan ka kõik laagrid ja sk tihendid. Nüüd kõik varuosad olemas ja läks u 8000 kr. Muidugi oleneb kus varuosad osta. Ise soovitan võru traktori varuosade poodi kus hinnad võrreldes teiste poodidega odavamad ja on ka rikkalik varuosade valik.
(07-04-2011, 15:53 PM)meli666 Kirjutas:(05-04-2011, 10:41 AM)iisak Kirjutas: Algul olla kasti asemel veel mingi viskarsi moodi monstrum olnud.
Loodan, et Talupoeg väga ei pahanda, et natuke risustan teemat teises suunas.
Seisab üks kopp, mis on nagu T16 kopa sarnane ja ei ole ka. Kuigi vist rohkem nagu ei ole, kuna T16 käib see kopa majandus kasti asemele, aga piltidel oleva birka järgi käiks see kopp hoopiski nagu traktori järel. Samas võrreldes Jumz kopaga on ta tunduvalt õblukesem. Millisele traktorile sellist järgi pandi. Asi aastast 1974.
(09-04-2011, 11:44 AM)bonx Kirjutas: Talupoeg, kuidas remont edeneb?
(09-04-2011, 14:57 PM)bonx Kirjutas: Rihmaseibi otsa tegi ka mu naabrimees mingi julla. Nüüd käivitab traktorit talviti suure el. mootori abil. Ehitas vägeva riistapuu selle tarbeks valmis. Kahjuks ei oska sind kirjanduse asjus aidata, aga edu otsimisel!Ma vist ei hakka sellele rippsüsteemi paigaldama,sest mul ka HTZ-7,mille tahaks kunagi korda sätti ja sellega saab siis osa teisi töid teha. Päris kõiki ülesandeid ei taha ka ühe masina peale panna.
Muide, kas sa ei ole mõelnud rs09 rippsüsteemi külge aretada või ei ole selle järele vajadust?