01-12-2006, 16:56 PM
Tööriistamarket on kõige parem tööriistapood Ei tohi kurta, muidu tuleb keskorautakesko oma kolme kruvikeeraja ja nelja lehtvõtme laiuse "valikuga" asemele ja nutame kõik krokodillipisaraid.
eberhard Kirjutas:Kui haamritest juba jutuks läks, siis üllatus-üllatus Tööriistamarketis kasvab tavaline vasar teatud kaalu ületamisel "kuvaldaks" http://www.tooriistamarket.ee/website/?e...10x196x197noh, haamer on juba olemuselt selline riist, mis end mitmeti nimetama kutsub :)
(21-07-2012, 14:34 PM)Tift Kirjutas: ... Vene mutrivõtmeid on kah terve mõõdurida....Nad on nagu päris heast terasest, pole deformeerunud, on mugav kasutada, sest libisevad hästi mutritele peale, samas on nad lühemad, kui väljamaised ja vahel on see oluline ....omalt poolt olen ka ikka vene võtmete kasutaja, vintsked on teised. Samas kõiki numbreid vene võtmeid mul pole, vanad sõjaaegsed saksa võtmed aitavad välja, neil olid tankil kõik nr komplektis.
Kettsaeks on Husqvarna väike saag, oli see number nüüd 134 vai 135, igatahes ilutseb seal üks kaval e-täht. Viis talve ühtejärge ca 25 rummi puid tehtud ja lisaks ka muid lõikamisi, vahel ehitusel abiks ... Isegi lehte pole veel vahetanud, ikka aasta ja kett, vahel kaks ...
(21-07-2012, 21:51 PM)Maanteemuuseum Kirjutas:Meie husqvarnal kestis tähik 7 aastat,siis enam ei saanud uut ketti peale panna, kuna soon oli nii suureks kulunud kui olla annab .Selle aja jooksul kulus ikka mitu plaati.Tähik oleks kauem vastu pidanud aga sael tõõtas õlipump vahelduva eduga ja seetõttu lasi kett vahepeal ilma õlita tähiku peal ringi,mis põhjustas soone sisse kulumist.(21-07-2012, 14:34 PM)Tift Kirjutas: ... Vene mutrivõtmeid on kah terve mõõdurida....Nad on nagu päris heast terasest, pole deformeerunud, on mugav kasutada, sest libisevad hästi mutritele peale, samas on nad lühemad, kui väljamaised ja vahel on see oluline ....omalt poolt olen ka ikka vene võtmete kasutaja, vintsked on teised. Samas kõiki numbreid vene võtmeid mul pole, vanad sõjaaegsed saksa võtmed aitavad välja, neil olid tankil kõik nr komplektis.
Kettsaeks on Husqvarna väike saag, oli see number nüüd 134 vai 135, igatahes ilutseb seal üks kaval e-täht. Viis talve ühtejärge ca 25 rummi puid tehtud ja lisaks ka muid lõikamisi, vahel ehitusel abiks ... Isegi lehte pole veel vahetanud, ikka aasta ja kett, vahel kaks ...
Lääne võtmete komplektid ainult autode peal nii igaks juhuks ja garaažis mõned sellised, mida varasematel aegadel polnud.
aga sae kohta tekib küll küsimus. Nimelt on saagidel enamasti manuaalis kirjas, et vedava tähiku peab välja vahetama, kui sellele on ketist kulunud 0,5 mm soon sisse - viimane aga juhtub umbes-täpselt 5 keti eluea jooksul. Ise olen muidugi pikemalt edasi lasknud, aga siis hakkab kette lõhkuma. Leht kestab kindlalt kauem kui tähik, vähemalt minu stihlil.
(21-07-2012, 21:51 PM)Maanteemuuseum Kirjutas: aga sae kohta tekib küll küsimus. Nimelt on saagidel enamasti manuaalis kirjas, et vedava tähiku peab välja vahetama, kui sellele on ketist kulunud 0,5 mm soon sisse - viimane aga juhtub umbes-täpselt 5 keti eluea jooksul. Ise olen muidugi pikemalt edasi lasknud, aga siis hakkab kette lõhkuma. Leht kestab kindlalt kauem kui tähik, vähemalt minu stihlil.
(22-07-2012, 00:03 AM)Janka Kirjutas:(21-07-2012, 23:45 PM)oltsberg Kirjutas: ...Nende seisukoht on, et täielikult piisab ketiõlist (mis sinna nagunii satub) ...
Ma paluks sellise mõtteviisi esitajatel selgitada, et mismoodi see ketiõli sinna plaadi otsatähiku laagrisse ise jõuab.
(21-07-2012, 23:45 PM)oltsberg Kirjutas:See kolme keti süsteem ju põhimõtteliselt õige, aga ... mul saag nii tosin aastat vana stihl, aastas läheb 2-3 ketti, seega vähemalt 20 aga võib olla ka 30 ketti ära kulunud, veotähikul nüüd sügav soon sees ja latil ka soon nati kulunud, stihli lati mittemääritaval otsatähikul probleeme ei tähelda. Mul veel vanatüübi korv, kus veotähikut eraldi vahetada ei saa, eks nüüd tuleb panna uuema tüübi korv, kus saab lihtsalt tähikut vahetada.(21-07-2012, 21:51 PM)Maanteemuuseum Kirjutas: aga sae kohta tekib küll küsimus. Nimelt on saagidel enamasti manuaalis kirjas, et vedava tähiku peab välja vahetama, kui sellele on ketist kulunud 0,5 mm soon sisse - viimane aga juhtub umbes-täpselt 5 keti eluea jooksul. Ise olen muidugi pikemalt edasi lasknud, aga siis hakkab kette lõhkuma. Leht kestab kindlalt kauem kui tähik, vähemalt minu stihlil.
Kunagi propageeriti ühtlase kulumise huvides nn kolme keti süsteemi. Et vaheldumisi on kasutusel 3 ketti ja kui need ükskord õhtule saavad, siis on ka veotähik ja plaadi otsatähik läbi ja kõik lähevad korraga vahetusse. Et siis ei teki uue keti/vana tähiku koosmõjudest mingeid "ekstraid".
Muuseas huvitav on see, kuidas eri koolkonnad otsatähiku määrimisse suhtuvad.