(14-09-2012, 08:18 AM)Coger Kirjutas: (13-09-2012, 12:08 PM)TeeTL Kirjutas: See et inimlikult mõeldes tundub klaas ohtlikult terav, ei tähenda, et maa sees see loodusele kuidagi kahju teeks. Mis see klaas muud on kui liiv ja kivi? Täiesti inertne materjal ju. Ei idane, ei mädane.
....
...
Mis piitub veel suvalises kohas maha matmisesse, siis teeb ta loodusele kahju või mitte, nii ei tehta lihtsalt!
...
Selline matmine algab lastetoast. Seda kas on või mitte. Kokkupühitud prügi ju ka vaiba alla ei peida...
Muide, terav klaas on ohtlik mulla makroelustikule. Täpselt samuti, nagu inimeselegi. Täitematerjalina on natuke küsitav, kuna kandevõime on hapruse tõttu piiratud ja pealegi kipub tahkudel libisema.
Kuna täna ei kontrolli reaalselt keegi, mis olmeprügi hulgas on, siis on üsna arusaamatu igasuguse prahi metsa alla sokutamine. Eriti olukorras, kus prügivedu on üks odavamaid asju eelarves. Meie pere kaks korda kuus tühjendatav konteineri kuuarve (keskmiselt 9 eurot) maksmiseks pean kolm tundi töötama. Kuna see läheb niikuinii sorteerimisele jäätmekeskuses, ei näe ma küll olulist vahet, kas ma pean nelja prügikasti kraanikausikapis või teevad seda õppinud mehed-naised (lapstööjõudu meil teadaolevalt ei kasutata) vastavas keskkonnas.
"Õige" oleks muidugi sorteerida, kuid see läheb mulle oluliselt kallimaks ja kuna täna on pigem küsimus ellujäämises ja mitte elukvaliteedis, on valik lihtne.
Eterniiti ei soovita tee pinnale küll mitte. Aga vahekihis, kust tolm enam üles ei tõuse ja kus alumised kihid asbesti kinni peavad, see suurt kurja tegema ei pääse. Kandevõimet sellel suurt ei ole, kuid väga hullusti ei pudene ka mitte.