õmblusmasin "Singer"

Üks söögikoht oli mõni aasta tagasi sisustatud SINGERi jalgadele pandud laudadega. Raplast kilomeetri jagu Märjamaa poole. Eks masinad kui mitteväärtuslik läksid looja karja.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Tänud! Sain minagi targrmaks. Ja pani mind veel ühe asja üle järele mõtlema...
Minu isa tegi selle masinaga viiskümmend aastat igapäevast tööd, toitis peret.
Minul on seda masinat vaja olnud aga minu kaks järgnevat põlvkonda ei oska temasga ilmselt ka muud peale hakata, kui kohviku laudadele "disainjalgadeks" tarvitada.
Sellised jalad olid ka aastat 15 tagasi, ühes Nõmme kesluses asuvas pirukasaalis Tallinnas...
Vasta

(21-10-2013, 23:06 PM)aavu Kirjutas:  Üks söögikoht oli mõni aasta tagasi sisustatud SINGERi jalgadele pandud laudadega. Raplast kilomeetri jagu Märjamaa poole. Eks masinad kui mitteväärtuslik läksid looja karja.
Olen seal vist ka söömas käinud. Kas selle koha nimi ei olnud kuidagi hobusega seotud....
mingit sorti "mära" või midagi sellist Big Grin ?
Vasta

(22-10-2013, 02:43 AM)maitus Kirjutas:  
(21-10-2013, 23:06 PM)aavu Kirjutas:  Üks söögikoht oli mõni aasta tagasi sisustatud SINGERi jalgadele pandud laudadega. Raplast kilomeetri jagu Märjamaa poole. Eks masinad kui mitteväärtuslik läksid looja karja.
Olen seal vist ka söömas käinud. Kas selle koha nimi ei olnud kuidagi hobusega seotud....
mingit sorti "mära" või midagi sellist Big Grin ?

Eip, Krantsi Kõrts.
http://www.krantsikorts.ee/?p=1

Soovitan, häää mekk ja piisav ports. Saab kõhu täis küll.
Vasta

Nõmmel ja Liivalaia ääres on Sõõrikukohvikud kus sellised jalad laudadel all on.
aga ega see muidugi ei ähenda et head masinad ära hävitati
võimalik et need maha müüdi võimalik et need alles hoitakse võimalik, et neid polnud üldse jalgadega kaasas.

viimasel Tagadi laadal müütati ja ka osteti lausa selliseid lauajalgu ilma masinata.

aga jah maailm muutub - kui eelnevalt oli igas kodus õmblusmasin olemas siis kui paljudes see nüüd on olemas ? ja kui see ka olemas on siis kui tihti seda kasutatakse ?
suuremas enamuses ei leia masin ehk mitu aastat kasutust ja ega see ka suurem mure meie elus praegu pole Big Grin
Vasta

Ohoh mis üllatav teema....
minagi sain nüüd teada,et üks 1930a sotimaa massin toanurgas :-)
Vasta

Natuke OT, aga eks tänapäevased õmblusmasinad ole kasutusmugavuselt natuke teine tase- paljukest neid vanu aparaate sihtotstarbeliselt ikka kasutatakse. Endalgi ühest eelmise sajandi alguse alusraamist arvutilaud tehtud kodus.
Vasta

(24-10-2013, 09:17 AM)Coger Kirjutas:  Natuke OT, aga eks tänapäevased õmblusmasinad ole kasutusmugavuselt natuke teine tase-
...

Jep - tulesid ja vilesid on palju. Kahjuks ei kannata ülekoormust ega (odavama otsa kodumasinad eriti) ole kuigi pikaealised.

Singer talub vist kõike, mida ette söödetakse ja ajam ära seedib...Cool
Vasta

Meil ka mitu Singerit ja üks Pfaff nahaõmblusmasin läbi käinud. Kõigi nende probleem on olnud ühine: kulumine. St aeg on teinud oma töö, ei saa enam sihipäraselt kasutada, iluasjad tänapäeval.
Vasta

(24-10-2013, 10:22 AM)Envir Kirjutas:  Meil ka mitu Singerit ja üks Pfaff nahaõmblusmasin läbi käinud. Kõigi nende probleem on olnud ühine: kulumine. St aeg on teinud oma töö, ei saa enam sihipäraselt kasutada, iluasjad tänapäeval.
Kõiki osi on võimalik Singerile Ameerikast tellida kui natuke googeldada ja ei ole kuigi kallis.
Vasta

(24-10-2013, 09:17 AM)Coger Kirjutas:  Natuke OT, aga eks tänapäevased õmblusmasinad ole kasutusmugavuselt natuke teine tase- paljukest neid vanu aparaate sihtotstarbeliselt ikka kasutatakse. Endalgi ühest eelmise sajandi alguse alusraamist arvutilaud tehtud kodus.

...selle koha paeal võin tuua sellise näite, isegi mitu.
Minu poole on pöördunud mitmed naisinemised, keda tean hästi õmblustööd oskavat ja kellel endal see tänapäevane massin kodus on. Pöörduvad sellise sooviga, et teksapüksilukk on katki ja vaja välja vahetada.
Ei õmble see tänapäeva kodumasin mitmekordselt volditud teksapüksi...
Või milleks muuks ta veel kodus olemas on? Taskurätikute palistamiseks?
Mina kasutan Singerit tugitoolidele ja diivanitele, vahest ka autodele õmblemiseks. Selle kodumasinaga tõenäoliselt mööbliriiet ei õmbleks.

Loodetavasti ei võta moded seda reklaamtekstina? Cool
Vasta

(24-10-2013, 22:35 PM)samodelkin Kirjutas:  Minu poole on pöördunud mitmed naisinemised, keda tean hästi õmblustööd oskavat ja kellel endal see tänapäevane massin kodus on. Pöörduvad sellise sooviga, et teksapüksilukk on katki ja vaja välja vahetada.
Ei õmble see tänapäeva kodumasin mitmekordselt volditud teksapüksi...
Või milleks muuks ta veel kodus olemas on? Taskurätikute palistamiseks?
Mina kasutan Singerit tugitoolidele ja diivanitele, vahest ka autodele õmblemiseks. Selle kodumasinaga tõenäoliselt mööbliriiet ei õmbleks.

Loodetavasti ei võta moded seda reklaamtekstina? Cool
Ega ma pole ka aru saanud, et milleks neid moodsaid kodumasinaid kasutatakse, aga mööbli õmblemiseks ei ole nad kindlasti mõeldud. Sa peaksid Singerit võrdlema siiski moodsa Pfaffi või Adleriga jne. Ei anna ikka võrrelda küll Smile. Üks moodne sammuva jalaga ja vedava nõelaga traktor on ikka igsugusest vanast Singerist mäekõrguselt üle.
Vasta

No ma pidasin oma postituses silmas siiski nö tavakasutajat, mitte autoistmete, laepolstrite hobusesadulate, täägituppede jms õmblemistSmile. Ma usun, et tänapäevastest koduperenaistest tubli 90% eelistab siiski sedasama vilede-tuledega uut aparaati. Aeg on lihtsalt edasi läinud.
Vasta

Kõigepealt tasub meeles pidada, et kolmesajaeurone husk või brother ei ole Singeriga samast klassist. Maksis Singer siis ja maksab kvaliteetmasin täna sedavõrd, et palgasaajal ei ole selle soetamine ei võimalik ega mõistlik.

Huvitav, et vähemalt praegu lööb meite õmblusmasin küll kolmekordset teksat mõnuga. Tõsi, ei ole ka odavaim omataoliste hulgas... Ning kasutusjuhendis on öeldud, et paksu riiet õmmeldes garantii ei kehtiWink Arusaadav - ei ole need ajamid kuigi tummised. Aga seni on saanud vajaliku ära õmmeldud.

Usun, et isand Maitusel on siia teemasse nii mõndagi poetada tummiste materjalide õmblemisest.Cool
Vasta

(25-10-2013, 08:54 AM)v6sa Kirjutas:  Usun, et isand Maitusel on siia teemasse nii mõndagi poetada tummiste materjalide õmblemisest.Cool
Ma usun, et spetsiaalselt naha ja jalatsite, eriti veel tallanaha õmbleimseks mõeldud masinad siia teemasse ei sobi. Kuigi jah, Singeriga on omal ajal ka piisavalt jalatsipealseid üsna paksust nahast kokku õmmeldud- õige nõelaga ei ole mingit probleemi. Vana Singer on ikka üleprahi masin... aga uutega ei võistle ikkagi Smile.
Vasta

Sai täna veel ühte meie pere masinat vaatamas käidud
seekord siis kohvriga käsimasin aga tundub, et nendest kõikse vanem

ehk selle järgi http://www.ismacs.net/singer_sewing_mach...mbers.html

peaks siis tegu olema
S- 887210 ...1162209 model nr. 28K toodetud masinate arv 275000 tootmise aeg JULY-DEC. 1906
tootmise asukoht peaks olema siis selle järgi
http://www.sewalot.com/dating_singer_sew...number.htm
kas S - Clydebank, Scotland või S- Podolsk, Russia - peab veel uurima
üldiselt mainitakse vaid Šotimaa tehast

[Pilt: %255BUNSET%255D.jpg]

Vasta

Kas targad netisurfajad on suutnud leida koha, kust saaks teada masina aasta ja mudeli, kui number algab A175... Ühel vanal kolleegil selline, ämmale (või ämma emale) oli mõisaproua kinkinud oma vana masina. Arvasid, et pärineb siis 19. sajandi lõpust, aga kuna selline number, siis peaks olema alates 1900 ja Singeri Podolski tehas. Aga aastaarvu pole leidnud ...
Vasta

(05-11-2013, 22:56 PM)Maanteemuuseum Kirjutas:  kui number algab A175... Aga aastaarvu pole leidnud ...

See lehekülg väidab, et alates aastast 1911
http://www.singerco.com/support/machine-...gle-letter
Vasta

Usun küll et see masin on sama jala ja lauaga tehasest tulnud.
Ilusamad jalad olid kodumasinatel.
Singeri C on jah tänu venkudele valge laik.
Arvata võib, et masin on toodetud 1930 - 1940.
Samas sellisel ajal oleks võinud ikka tööstusmasinal juba elektri mootor olla.
Järelikult see on tehtud rahulikumapoolsele rätsepale.
Ütleks nii, et tavalisi Singeri kodumasinaid on terve maailm täis. Keegi ei oska nendega midagi peale hakata.
See siin on Eestis kui mitte ainuke , siis üks väheseid ja selles mõttes jupp maad suurema väärtusega.
Mul ka mõni vana loks kodus. Üks on Wheeler & Wilson 4. Võiks õelda, et sellise keskpooliga masina vana vana vanaema Riistapuud kunagi katsetades tegi oma pisted ikka uhkesti ära.
https://www.dropbox.com/sh/7znvbwu6g5e36ur/iohgFFmAW_
Vasta

Tere!
Lugesin jah seda teemat ammu, aga ei saanud vastata, siin seda juba lahatud üksjagu, eks masin ise tehtud kahe ilmasüja vahel ja aasta sab ka paika panna kui aega.
Ise olen Saksamaal Meersburgis tööl ja sai siia tuldud just oma kollektsiooni täiendama, kuna muidu jäävad paremad palad kätte saamata, kui kohal pole.
Ja on tänu sellele mõndagi juurde soetatud...
Vastan meeleldi, kui midagi huvi pakub.

Tervitades Tarmo Bodenseest ja ilusat Jõuluootust siit Alpide külje alt kõigile kes loevad.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne