(09-05-2014, 16:04 PM)viplala Kirjutas: Kle PlyVal64, Ela oma mullis edasi ja joo miljonäridest põllumeestega õlut või käi purjetamas kui tahad, elu on kahjuks natukene teistsugune. Sellist haiget lahmimist on ikka päris õõvastav lugeda.
Sa nagu usud tõsimeeli, et maal on inimestel võimu osta kalleid traktoreid ja maksta sulastele tuhandeid palka. Ma saan aru, et reede õhtu aga mine maga end kaineks vahepeal.
Ja kus kurat nemad siis elavad??? Ikka maalt pärit ja raske töö, AJUDE ning otse loomulikult RISKIMISEGA ennast üles töötanud!
Saa aru, mind on ajanud nüüdseks aastakümneid marru maainimeste vingumine: ka minu abikaasa on maalt pärit ja 25 aastat olen nüüdseks ka maaelu ja otseste maatöödega sinapeal! Ma olen suisa "kolhoosnik" olnud, tööraamatust vaadates! Ja peale EV tulekut hakkas see INGUMINE pihta: fakk,
kas linnast tulid inimesed ja peksid kõik lautade aknad sisse, vedasid metalli emexisse, lasid traktorid ja põllutööriistad ära roostetada, "erastasid" osakute eest kolhooside vara jne??? Ei!!! Need olid kõik needsinased kohalikud maainimesed mitte Toompea pintsaklipslased jne. Isegi mitte naaberkolhoosi omad, ikka KOHALIKUD!
Täiesti juhuslikult ostis äsja minu vana äripartner (kes tuli 18-aastasena otse linna tööle, tegime koos esimese maakleräri ja on ennast väga üles töötanud) ära kuivati Ahulas, mille "kuninganna" oli mul ämm ja mida "opereerisid" EV ajal sealsed kohapealsed Kaardiväealse lammutamise juures olnud tegelased. Opereerisid - lasid laguneda ja SITTAGI ei toimunud. Siis tuli linnamees ja ehitas sellest paari kuuga majaehitusTEHASE!
Ja siis need maainimesed, kes olid mõtlemisvõimelised, mitte ei joonud ennast põhja, töötasid ennast üles! Ja nendel on tänaseks kõik uus tehnika, nad rendivad suuri maid (ja hoiavad selle rendi-piskuga nii mõnegi joodikpere elus etc) ning annavad euroopalikul saagikusel toodangut. Aga ikka veel peab tegema selliseid videolugusid
riigitelevisioonis Ringvaates, kus ahhetatakse, et keegi ostis suure ja kalli traktori, mis "ise tööd teeb" ja kus noormees Henri Pent roolis näeb välja nagu tavaline linnamees tööpäeva lõunal söögisabas... ei olegi ülepea sitane ja Avtoolist läbi imbunud. Ning kuigi palganumber on Eestis mingi imeloom, mille avalikustamine on häbiasi, siis usun, et ei saa see noorhärra ka vähem palka kui linnamees.
Edit: näide, kus
"vist pingutati üle" - ei tea küll margist midagi arvata aga hind/masin ise on "tegijad" ja suhtumine TÖÖRIISTA ka õige (kui on võimalust - ofkoors).
Ning näide sellest, et vähemalt mereinimesi ei kõiguta ka kalleima traktori hinnanumber ühestki küljest (õigemini oleme me "tuimad" ahhetama, mitte et endal seda oleks):
MyStory, mis pole kaugelt mingi imepurjekas, megajaht ega isegi kalli firma eriti suur toode... Ning kui tahad TÖÖD teha (suured pinnad lihvida), siis käsi ka ei värise vastavat riistakomplekti ostmast:
lihvija +
tolmuimeja. Sest see on üldse üks vähestest sedasorti masinatest, mille töö on EFEKTIIVNE ja ei tapa tegijat ära!
PS: ja kurat selles küll linnamehed süüdi pole, et paljudel maameestel raha napib moodsa talutehnika soetamiseks, millega oma pisikeses hobitalus mütata! Ja pole jälle maamehed süüdi, et linnamehel raha napib uuema/suurema/ägedama purjeka ostmiseks samamoodi hobiga tegelemiseks...