14-01-2015, 17:20 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-01-2015, 18:45 PM ja muutjaks oli karvik.)
(14-01-2015, 16:06 PM)PlyVal64 Kirjutas:(13-01-2015, 18:56 PM)karvik Kirjutas: Sellest ju Viplala just räägibki...et nad ei saa aru!Mina püüan jälle väita, et tegelikult tahame me kõik vaheldust! Kui suur on suhe nende vaheldustega, on teine teema: mõnele piisab kuuselaanes elamise vahelduseks aastas korra linnas käia või kesklinna korterielanikul ühest Loomaaia külastusest aastas. Kuid pigem on suur vahe selles, et maal elaval inimsel ei ole enamasti "oma" linnas elamise kohta aga linnaelanikel on väga tihti "omad" maal elamise võimalused. Seega oskab linnamees väga tihti maamehest sealset elu veel rohkem hinnata kõige selle võludes, kui maamees linnaelu. Minusugune on veel omaette "erand", kes linnas elab rohkem talus maja ülalpidamiselt ja mugavustelt, kui enamus maamehi ja "talu" on suisa "ürgaegne" ilma igasuguste mugavsuteta. Aga ma oskan ka linnas elamise võlu ja naudinguid hinnata ja nautida absoluutset vaikust, ürgsust ja kõike head, mida maaelu pakub. Ja sinna lisandub veel ka mereelu ning võiks öelda, et ka veesõiduki peal on kuradi mõnus elada - omal kolmadal kombel! Ainus, millest ma essugi ei tea, on korterielu linnas aga see saab olla veel õudsam, kui kogetud korterielu maal kolhoosikeskuses... Ühikaelu on ka elatud. Õhus ei saa elada ja maa all elamisega viivitaks võimalikult kaua.
Maal elamist saab ju kah sisustada...
Eks mu jutus pidi natuke irooniat olema ja tegelikult jätab su jutt terve inimese mulje.
Mul olnud olemas kogemus elada küll tartu korteris aga siiski linna laadses ühiskonna jaos ja tänu sellele on mul kah huvitavaid kogemusi.
Kuna ma seal väga püsida ei suutnud, siis sain teada, et kui peaaegu tühi makaronipott unustada lauale ja kaks nädalat hiljem kaas avada on see taas täis saanud. Täis oli ta küll mingeid ülipeenikesi hallivarre ja musta otsaga seeni aga vaade oli päris ilus.
Sain ka seda teada, et jala sai tihti kiiremini ühest kohast teise kui ühistranspordiga ja roheluses maitses õlu paremini kui ükskõik millises jooma asutuses. Asutusi külastasin nii harva, et teised ei suutnud aru saada kuidas on võimalik elada 5a tartus ja mitte teada kus asub mingi krooksu nimeline koht. Siiani ei tea.
Keeruline on aga inimestega kes tulevad paraja sagedusega maale oma suvilasse. Seal nad siis niidavad muru terve päeva kuna see on liiga pikaks kasvanud ja kui see on tehtud lähevad tuppa telekat vaatama. Järgminepäev on räme pohmakas, siis ei tehta suurt midagi sest jube palav on õues olla ja istuvad toas. Õhtul niidetakse igaks juhuks jälle muru, et siis taas minna tuppa telekat vaatama.
Tegelikult peetakse kord aastas kellegi sünnipäeva ka.
Ja see ei ole väljamõeldud jutt vaid sedasi on mul siit paarisaja meetri kaugusel elavate naabrite komme.
Vahel palkavad mingi Juku kes neil rabapealse kanarbikust puhtaks niidab.
Kui on raha, siis ostan bensiini ja sõidan tsikliga. Kui ei ole, siis sõidan ilma.