(19-03-2015, 09:36 AM)Tift Kirjutas: Masina tagaots näeb välja nagu tank - värise, Putin, rsk!Mulgimaa mehed sõidavad oma kätega tehtud massinatega Kremli siledaks
!
Hüdropumba vahetükk - selle kinnised laagrid tee enne paigaldust tasakesi ühe külje pealt lahti ja lisa kergelt määret juurde. Korduvad elujuhtumid tõestavad, et see on vajalik.
Nüüd, kui see tagaplaat on paikas, on paras aeg hakata vaatama, kuidas diffriluku hoovastikuga lood on. Pean sulle ütlema, et ära sa seda plaati veel päris kinni tõmba, sest vahest on tarvis see veel korraks maha võtta, et difriluku juhtimisvidinad paika saada. Ei või iial teada
. Rattapoolsete kammitsamutrite alla lähevad veel tagaporikate kinnitusplaadid vms?
Tänan komlimendi eest töö aadressil... tank on see tõepoolest , vähemalt soomuse mõttes

. See laagrite ühepoolseks tegemine tundub hea mõte olevat. Selline mõte on mul omalgi läbi pea käinud- huvitav kui palju sinna kahe laagri vahele seda määret panna, kas niipalju kui mahub?
Plaat on veel igaks juhuks lahti jah, ma ei usu, et difrilukku vaja muuta on, aga igasugu asju võib veel selguda. Difriluku konstruktsooni selgituseks veel niipalju, et seal on selline "L" -tähe kujuline hoob. Selle nurgas on auk, mis käib altpoolt ühe võlli otsa, mis on selle tankiplaadi sees. Siis seib ja tift järgi. Ega seal palju jõudu vaja ei ole, difrilukk on kindlasti kergem liigutada kui käigukasti kahvleid, tegelikult ei olegi seal mingit jõudu vaja, sest seal ei ole stoppereid, on vaja lihtsalt liigutada

. Mul tuleb kangisüsteemiga küll asi raskem, sest enne difriluku sisselülitamist oma hammastesse libisevad hambad vastamisi kuni leiavad teneteise vahel vahed.Selleks on mul sinna pandud vedru, mis kangi tõmbamisel vinnastub ja viskab difriluku siis laksuga sisse kui hambad kohakuti vahedega satuvad. Peale selle vedru on veel igaks juhuks ka teine vedru, mis difriluku hoova tagasi tõmbab, muidu võib hakata seal sees nalja saama kui pooles vinnas kiiruse pealt kokku lähevad

.
Kammitsa poldid poritiibadelel ei sobi, on liiga vale koha peal ja lihtsam on teha poritiibade külge kronsteinid ja need siis küljepealt raami külge kruvida. Aga midagi arvatavasi sinna kammitsate alla läheb küll. Võib-olla mingi raam jagajale. Kuna Marta hakkab palju tööd tagurpidi tegema, siis oleks hea kasutada kange nii, et need oleksid külje peal. Kuhu ja kuidas täpselt, see alles selgub.
(19-03-2015, 10:56 AM)v6sa Kirjutas: Tummine on see rippsüsteemi kinnitusplaat küll
Tõenäoliselt pole vaja muretseda saba äratuleku pärast. Igaks petteks võid ju lisada paar läbivat ava raamitalasse, et vältida sillakammitsate läbilõikamist lolli pea (see xxx ju peab välja tulema!) ja halbade asjaolude (lõtvunud kammitsamutrid) kokkusattumisel. Paar M14 polti kummalegi poole pea kahekordistab kinnihoidva ristlõikepindala. Mida on tegelikult ka praegu piisavalt, kuid varutegur pole kunagi liiga suur...
Jäta siis meelde, palju on kõrguste vahe ülemise tõmmitsa ja aiste alumise telje vahel. Selle vahemaaga mängides saad muuta tööriistade tõstegeomeetriat.
Kaalu plaadile tõsise veosilma keevitamist tagasilla telje kõrgusele. Nii saad lohistada/pukseerida raskeid asju ilma, et peaksid kartma "seliliheitmist".
Kui kõrgele tuleb istmepadi?
Tummine sai jah, taliga pidin peale tõstma

. Tegelikult on selle plaadi eespoolses otsas kummalgi pool ka kaks auku poltide jaoks ja need poldid on ka juba kinni keeratud, sest neid on lihtne lahti keerata ...

. Need poldid on neljandal pildil näha ka. Ma pole küll neid tehes kartnud sinupoolt väljapakutud ohtu, kuna ma pole selle peale lihtsalt tulnud

, aga mul on need sinna pandud eelkõige selleks, et raam paendumatu oleks, pole mul ju agregaatidel patju all. No ja imelik oleks iseeneset ka, kui selle plaadi esimene pool lahti oleks- ei oleks nagu kompaktne siis.
Tõmmitsad tuleb loomulikult ümber teha, sest see vahe on mul seal nii nagu see välja kukkus ja kuidas ehitus dikteeris. Seda tõstegeomeetriat peaks saama regullida sellega, et kui lähedale aiste otstele need vahepingutid (või kuidas neid vertikaalseid kruvitavaid asju minetataskegi) panna. See aga sõltub omakorda silindri liikumisulatusest, mille järgi tuleks kõigepalt koma ja ülemiste tõmmitsate käik paika panna ja sealt siis edasi....
Veosilma paigaldamist olen kaalunud, aga ma ei leidnud sel asjal erilist mõtet. Ega see Marte mingit ülisuurt jõudu ikka ei ilmuta, selleks on tal ülekanne liiga nõrk ja mul ei ole ka nendesse pooltelgedesse väga palju usku. Mõtlesin mis ma siis mõtlesin, aga ma ei näinud mingit vahet, et kas on veosilm, või lasen rippsüsteemi haakeraua samale kõrgusele. Aiste kinnitused on mul ka allpool sillatelge ja peaaegu, et veel silla all ka, sellepärast ma ju neid paganama kammitsaid sisse ei saanudki

.