04-05-2014, 11:58 AM
Kurat silinder on küll võimas , vinge projekt muidu
(30-04-2014, 15:26 PM)hillar2 Kirjutas: Kui jäme silinder on ja kas jätsid ka suruva asendi?
(27-01-2015, 21:27 PM)Veltz Kirjutas: Tervist mina uurisin rehvide kohta nüüd tegin omale ka konto . Mul omal ka 82 mootori remont käsil ja minu kaanel oli näiteks üks jäme klapi vedru pooleks siis oli ka imelik hääl tänu väiksele vedrule sees ei kukkunud klapp alla
(28-01-2015, 00:03 AM)Lapik Kirjutas: See metsaveo Russi teema tundub ka päris huvitav, seda enam, et suutsin ka kaks otsa omavahel kokku viia. Selle vale vaheflantsi haaratsile tunnistan oma süüks . Elektriga rohkem muresid pole olnud?
(27-01-2015, 22:57 PM)AhtoP Kirjutas:Ja rehvide kohta sain piisava vastuse Tuleb btr rehvid alla lüia ikka see on kohutav kuidas see russi originaal esimene kulub ma ostsin 3 aastat tagasi pole ka ültse palju tööd teinud ja asvaltit kulutanud aga silm nähtavalt läinud sealt pealt juba Sügisel käisin ühte käru toomas 80km tripp oli edasi tagasi pikkim sõit russiga elus vist mööda asvaltit Töökoja juurde tagasi jõudes oli silmaga näha et rehvil pealt läinud. Ometi kokkujooks ja asjad korras täpselt nagu oleks tuhast tehtud :S Aga jah ära siis russi unusta et uus kone majas Mul mul pole eeskuju võtta kusagilt(27-01-2015, 21:27 PM)Veltz Kirjutas: Tervist mina uurisin rehvide kohta nüüd tegin omale ka konto . Mul omal ka 82 mootori remont käsil ja minu kaanel oli näiteks üks jäme klapi vedru pooleks siis oli ka imelik hääl tänu väiksele vedrule sees ei kukkunud klapp alla
Selge. Loodan, et said ammendava vastuse.
Klapi vedru on päris hea idee. Klapp ei sulgu korralikult ja seetõttu tuleb osa sussu sealt vahelt välja ja ongi kummaline heli käes.
Tänud. Nv vaatan asja üle.
Ahto
(29-01-2015, 10:00 AM)huvi5 Kirjutas: Äkki sõitsid sild sees. Ise ei leia põhjust nagu miks kuluma peaks kui kokkujooks õige.
(30-01-2015, 08:44 AM)runts Kirjutas: Traktoritel käib ikka kokkujooks ja seda olenemata veoskeemist.
(30-01-2015, 08:44 AM)runts Kirjutas: Traktoritel käib ikka kokkujooks ja seda olenemata veoskeemist.
(30-01-2015, 11:34 AM)v6sa Kirjutas:(30-01-2015, 08:44 AM)runts Kirjutas: Traktoritel käib ikka kokkujooks ja seda olenemata veoskeemist.
Ei pea käima. Aga võib, tootja ütleb. Tootja ütleb nelivedusele russile kokkujooksu 4-8 mm ja tagantlükkavale 2-6.
Nelivedusel traktoril surub veovektor rattaid ettepoole ja püstaku tõttu saavad need pöörata "sissepoole". Lõtkud varrastes, käänmikus ja rattalaagris seda ka võimaldavad. Rataste kokku/lahkujooksu mõõdetakse aga paigalseisuasendis.
Olen paaril russil suutnud rataste laperdamise maha suruda, pannes lahkujooksuks mõne millimeetri. Vähenes ka rehvide välisserva kulumine. Asi näikse olevat suuresti individuaalne, palju igale riistale vaja on. Ning tuleb meeles pidada, et haruharva on esiveljed deformatsioonideta ehk mõõtmised tuleb teha velje samast punktist, vahepeal traktorit veeretades.
Vabalt veereva esisilla korral on kokkujooks igal juhul omal kohal, kuna rattad püüavad pöörduda "väljapoole".
(30-01-2015, 21:09 PM)runts Kirjutas: Traktori esisild reguleeritakse ikka maanteel normaaloludes sõitmiseks. See ongi koht kus põhiliselt esirehv kuluma kipub. Aga maanteesõidul pole mõistlik esisilda sees hoida ja sedasi käitub välja lülitatud vedav esisild mittevedava sarnaselt. (muidugi AWD masinad on erandiks) Viletsa haardumisega oludes ei oma 4wd mõningane kokkujooksu suurenemine enam arvestatavat tähtsust.
Laperdavate esirataste lahkujooksuga remontimine on rohkem nagu tagajärgedega võitlemine ilma algpõhjust kõrvaldamata, aga arvestades russi roolisüsteemi, siis on see vist OK tegevus.
(13-06-2015, 00:39 AM)AhtoP Kirjutas: ...
Talvel sai uus massilüliti pandud. Mõned kontakti andvad kohad paremaks tehtud(keemia+vask lamellid) ja äkilisem peavoolu kaabel(35mm2 asendus 70mm2). Kui ennem käivitus üsna uimaselt, siis nüüd läheb nagu sõiduauto käima