Postitused: 870
Teemad: 3
Liitus: Feb 2012
Maine:
13
Kolla/rohelise kasutamine valgustuse juures voolu juhtmena on lubatud. Vähemalt veel mõni aasta tagasi oli. Tuli märgistada teibijupiga. Pädevamad märgistasid sellega,, et mähkisid sisuliselt värvi kinni. Mitte nii pädevad panid väikse tüki tatiga külge. Vastuvõtmise ajaks piisas.
Kui on raha, siis ostan bensiini ja sõidan tsikliga. Kui ei ole, siis sõidan ilma.
Postitused: 6,888
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
(22-12-2015, 19:10 PM)klemm Kirjutas: Praeguste seadustega lambil maandus kohustuslik.
Mul on laes valgusti: tavaline pesa, mille juhtme ümber käib traadist konksuga hiina traatkarkassiga paberkuppel. Kenad näevad välja muuseas. Kuhu ma selle maanduse pean ühendama? Karkassi külge? Väikesed kollased käekesed on klemmi tegemata jätnud...
Pesal on mõistagi kaks klemmi.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 699
Teemad: 11
Liitus: Feb 2007
Maine:
11
Siis jätad lihtsalt ühendamata selle koro.
Aga sinna ühenduspunkti peab tänaste normide järgi ehitatud paigaldisel see soon kilbist tulema.
Maine:
11
Nojaa, aga kohtkindel paigaldus on ikkagi mõistlik ehitada nö. kõrgeimate nõuete kohaselt.
No aga tuleb isand Marko proua ühel heal õhtul marketist uue valgustiga, mis nõuab kaitsemaanduse ühendamist?
Kui eelmainit isandal on tänapäeva nõutele vastav elektripaigaldis, pole probleemi, ühendab ära, ka selle "üleliigse" juhtme, mis seni jõude seisis.
Aga kui isand Marko remondi või ehituse ajal väikest võitu odavama kaabli arvelt taga ajas, (kuna olemasolev nõudis vaid kahte soont) siis on isand hädas:
Tahaks nigu korralikult teha, kuna teab ju, kuidas asju tehakse. Aga prouale ei saa ju seletama hakata, et nüüd tuleb kallis pilttapeet puruks lõigata, kuna kaabel selle all tuleb välja vahetada.
Nüüd ongi siis valida: üle t*ra tehtud lahendus või kodusõda.
* Isand Marko on siinkohal illustratiivne tegelane, palun mitte võtta isiklikult.
Sama lugu võib juhtuda kellega tahes, kui piisavalt pikalt ette ei mõtle.
Postitused: 6,888
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
22-12-2015, 20:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-12-2015, 20:31 PM ja muutjaks oli
Marko.)
Kolmas kiud loomulikult on. No hard feelings!
Ehitamise juures peab 50 aastat ette mõtlema.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 1,400
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
(23-12-2015, 11:10 AM)hulgus Kirjutas: Kui nüüd keegi veel suudaks mulle selgeks teha kollarohelise kaitsemaanduse vajalikkuse moodsates valgustites?
Idee, ma eeldan on et kui mõni juhe lahti tuleb, siis ei jää rauast lamp voolu alla. Aga minumeelest on palju tõenäolisem, et pirni jäänuste välja sudimise käigus läheb käsi lambi kere vastu. Halvemal juhul teine käsi aga saab faasi pirini traadist. Väga ohutu ikka. NOT.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 603
Teemad: 39
Liitus: Apr 2009
Maine:
10
Paigaldasin LED proze garaazi uste kohale. Ühendasin juhtmed nii nagu asi peaks käima (Enda arust vähemalt). Vähe kogenum amatöörelektrik vaatas asja üle ja ütles, et juhtmestiku koha pealt peaks asi korras olema. Valgusti töötab, aga kui välja lülitada, siis hakkab selline asi toimuma. -
Milles võib probleem olla? Või on see normaalne ja ma ei peaks iiveldama sellepärast?
Almost Again
Postitused: 3,678
Teemad: 30
Liitus: Oct 2003
Maine:
57
Sul on ledi jaoks mitte ettenähtud lüliti. Vist isegi kontrolllambiga.
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Selle LED valgustusega tundub, et alati füüsikareeglid ei kehti. Ma panin endale esikusse LED riba lae alla ja kui välja lülitan siis neli elementi hõõguvad veel pikalt keset riba tagant järgi. Lüliti poolsetest hakkab vaikselt hõõguma ning läheb järjest heledamaks ja viimane põleb päris heledalt. Täpselt selle koha peal jookseb küproki alt juhe mis läheb välisvalgustisse. Kuskl i-netis keegi väitis, et piisab kui juhtmed kusagil lähestikku on ja juba saab see paganama LED mingi impulsi ja hakkab kas hõõguma või kui on võimsam element siis vilkuma. Kuidas selline anomaalia pikemas perspektiivis seadmele mõjub ei tea aga mul on nüüd juba 3 aastat selline jant lae all käinud ja toimib jumala abiga.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
kontrollamp suudab nii palju voolu läbi lasta, et lamp hakkab vilkuma, sama asi on kui panna kontrolltulega lülitile järgi säästupirn...
Maine:
11
Kontroll-lambi rolli võib täita ka kaabeldus, olgu siis mahtuvusliku või induktiivse sidestuse näol.
Kõrval kulgevast kaablist võib pudeneda piisavalt, et lambi ahelas olevat kondet laadida ja lampi sähvima panna.
Selle vastu enamasti aitab, kui tavalise lüliti asemel kasutada vekslit sel moel, et väljalülitatud olekus ühendatakse lambi faasiots neutraaliga. Kui kaabeldus seda võimaldab muidugi, e. neutraalijuht lüliti toosis olemas on.
Väga pikkade liinide korral ei pruugi sellestki abi olla, siis aitab relee abil lülituspunkti lambi juurde viimine.
Postitused: 2,952
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
31
induktsioon annab tunda jah
mul kodus oli laes kuppel 3 pirniga kuhu panin ledid sisse
lampi lülitati veksliga ja kuna seal paralleelsed sooned kulgevad siis indutseeris piisavalt sisse et välja lülitades kõik pirnid hõõgusid
ja hõõgusid kogu aeg ehk ära ei kustunud kunagi.
nüüd sai pandud võimsamad pirnid mis samuti ledid aga enam ei hõõgu
juhtmeid ja lüliteid pole näppinud