(22-10-2016, 19:00 PM)Meistrimees Kirjutas: Lugesin seda arvutuskäiku ja panin tähele, et sa oled arvutanud ühe tera täispöörde kohta. Terasid peaks olema minimaalselt 2 vastakuti või paremal juhul 3 või siis 4
Nii vaadates tundub asi ilusam küll

. Arvutusveaks annab seda lugeda kindlasti. Ma aga vaatlesin ühe tera liikumist ka selle kandi pealt, et tera ei liigu ainult ringiratast, vaid ka freesimissuunas edasi vastavalt traktori liikumiskiirusele ja seal ei tohi tekkida sellist olukorda, et liiga aeglase pöörlemiskiiruse puhul ei jõua tera ennast maast läbi lõigata ja tera hakatakse kumerus ees otse maapinda suruma, mis juhul hakkaks seal kõik lagunema ja tekiks takistus edasiliikumisele. Ma ei tea kas ma seletan arusaadavalt

. Kui nüüd seda teemat aga edasi arendada...- et teha näiteks ülekanne kettihammasrataste abiga näiteks 1:3 ga. Loomulikult tuleb ka ühe ringi peale 4 tera, aga ainult 2 tera lõikavad ühes suunas. Nii tuleks ampsu pikkuseks 10 cm ja kui terad kinnitada võllist ülespoole, siis lõikavad nad ka rohkem diagonaalis ja ei kipu otse maasisse sõitma. Tervet võlli ei pea ju ka terasid täis panema, mingi 50 cm võib ju ka võlli paljaks jätta. Nii ehk lihtsam kui hakata silda lühemaks tegema. Selle 1:3 ülekande võib käimakasti väljavõte siis ehk isegi välja kannatada.
(22-10-2016, 21:03 PM)aavu Kirjutas: No üks kohmakas idee oleks rihmaga ülekanne enne tagasilla reduktorit ja siis 4 korda kiirendav. Siis oleks rihmale mõjuvad jõud enam-vähem "kroti" pöörlemistakistuse suurused. Ja rihma võib asendada Planetaarülekandega, mis samuti kiirendab 4 korda. Teise pildi pätsasin, vabandan Wiki ees.
Tänan kaasa mõtlemast

. Aga probleem ei ole tegelikult selles kuidas freesi pöörlemiskiirust suurendada. Pigem vastupidi. Liiga otse ülekandega ei kipu jõuvõtuvõlli ajam oma konstruktsioonilt vastu pidada, selleks ongi silla reduktorit vaja, et käigukasti väljavõttele vähem koormust jääks. Probleem on pigem liiga kiires traktori liikumises. Vabriku traktoril on olemas väga aeglane käik, ja ka neil isetehtud vene analoogidel, kust ma šnitti võtsin, on tavaliselt järjest pandud 2 gaziku käigukasti ja nendega saab traktori edasiliikumise käikudega kombineerides jõuväljavõtte suhtes hästi aeglaseks teha. Nii võib ka aeglaselt pöörlev mullafrees ühe sentimeetri haaval maad pudrata. Marta, nagu naised ikka, kipub aga tormama

. Nii ei ole vahet kuidas ma seda freesi pöörlemiskiirust suurendaksin, sest ülekannete korrutis jääb ikka samaks ja koormus kägukasti väljavõttele liiga suureks. Vat iseasi oleks see kui Martale freesimise ajaks Multicari rattad alla panna