11-01-2019, 11:08 AM
10 eur ja pluss algavad hinnad. 100 aastast männikut kus ainult langeta ja järka ollakse nõus ka 8 eest tegema...
(10-01-2019, 23:32 PM)PlyVal64 Kirjutas:mis kuradi remondist ulud siin kogu aeg?mina olen 80000 maha uhanud selle saastaga,vedanud tonnist kerghaaget palju ja midagi ei lagunenud ja mul oli tegemist igapäeva liikuriga mis tõi leiva lauale.esisilla kuul liigendid kulusid ja läksid koonusrullid asemele ja siis kestsid ja pidureid tuli peale keerata,vene geneka tablett ka ei kestnud,aga bosc peale ja mure murtud.rohkemat ei meenu ja diisel oli mis metsas ideaalne.aasta sõitsin portega ja kuna pere kasvas siis oli vaja suuremat tuba ja võtsin villise.välja vahetasin kuna ebamugav nagu kõik teavad.metsa pilliks puid vedada pole ju dokke vaja,dokkideta hinnad soodsamad ja liigub ka korralikumaid ei pea ju risu tooma endale.(10-01-2019, 12:04 PM)Meelis2 Kirjutas: Mul ka maja taga 10 ha metsa, olen teinud nii paberipuud kui küttepuid. Veoks olen aegade jooksul kasutanud kastiga UAZ; DT-20; T-16; T-40 ja kui keset tööd üks sillatala murdus sai ühe aasta puud välja toodud ka MTZ 05-ga....
Nüüd on hoovile lisandunud ka GAZ-63, eks edaspidi hakkab tema puude veoga tegelema.
Lihtsalt kiibitsejatele lihtne soovitus- ostke omale mets ja toimetage seal nagu tahate ja rahakott ning seadus lubab.
Viimane on üks õige soovitus
Kõik see jama vajab korralikku töökoda, tööriistasid, oskuseid seda jama remontida, rääkimata varuosadest jms.
(10-01-2019, 12:04 PM)Meelis2 Kirjutas: No ja MTZ-05- seda saab kasutada ainult ilma lumeta, külmunud maaga, suhteliselt siledal maal, puude vahele ronida ja koormaga sealt väljasõitu loota tähendab kõva füüsilist tööd, higist tilkumist ning korduvat koorma kergendamist jne.Selles suhtes olen igati nõus, et sarvik on väga tundlik mikro- ja makroreljeefi ebatasasuste suhtes. Aga lumi? Kutaga olen 20cm lume puhul hakkama saanud, kliirens ja mass MTZga võrreldes olematu. Paar talve olen koju vedanud 63 kärutäit. Siis sai puid nii palju, et polnud kuhugi panna, edaspidi on kogused väiksemad olnud. Pakkude punnitamine T 16 või UAZi kasti tähendab kah ju higist tilkumist. Või ei ole nii?
(11-01-2019, 10:50 AM)diesel Kirjutas: liising on tore. aga lisaks sissemaksele tuleb iga jumala kuu ka maksta.Kuule, Sa ju muidu täitsa mõtlemisvõimeline tegelane Sa ütled sama ka siis, kui inimene omale rekreatsiooniks MISTAHES a'la 12-15K€ asja liisib ja seda siis vahetevahel harva kasutab??? Rääkimata autodest, mida ostetakse "pere teiseks-kolmandaks" autoks ja mis keriva da'la 5 aastaga ette 15K läbisõitu. Mida "trad" seal vahet, mida sa liisid? Inimesed liisivad-laenavad omale arutute summade eest ebakvaliteetset kinnsivara ja on kogu raiskamise juures veel pealtnäha õnnelikud ka... Nüüd on küsimus, kui "keegi" mõtleb omale hobiks liisida metsa tegemiseks pealtnäha kalli roomiksõiduki, millel on vastuvaidlematult meeletult eeliseid peaaegu kõigi teiste sarnase võimekusega mikromasinate ees, selline tegu mõttetus?
ja siis veel niipalju, et hobu raha eest saab ikka päris viisaka valge inimese tehnika selle töö jaoks, mitte utiili tasemel rappeid.
(11-01-2019, 12:46 PM)Necro Kirjutas: Mõtsameeste vaidlusele trügin ebaviisakalt enda teemavälise küsimusega vahele.https://www.toci.ee/est
Kas keegi teab kedagi, kes teeks üksiküritajale plasmalõikust/laserlõikust?
Joonised ja värgid on olemas, lihtsalt oleks vaja kedagi, kes teeks ära, kui asi vaja käiku lasta. Tartus üks kontakt on, aga uuriks veel maad, enne kui tõsisemalt mõtlema hakkan selle peale.
Aitüma!
(11-01-2019, 09:18 AM)v6sa Kirjutas:(11-01-2019, 00:18 AM)2715 Kirjutas: Metsatööd teinuna ma ei saa pihta miks tahetakse metsa majandada aga teid ei taheta sisse teha?
Kui sõitma ei mahu siis pole ju ka kohta kuhu see puu maha lasta mida kätte tahetakse saada?
....
Küllalt käinud selliste inimeste metsast puid toomas ja siis ongi suur puu lastud maha nõnda et teised puud on ära vigastatud mis eriti kuuse puhul rikub palgi ära sest mädanik läheb sisse kui vigastad.
Või siis on ülekasvanud mets kus puud surevad, kukuvad maha ja lõhuvad alt tuleva järelkasvu ära ning tulemus on eri vanuses puud, kus suuremaid võtta ei saa sest see teeks rohkem kahju kui puust kasu on.
...
Nüüd hakkab tulema päris juttu "säästva valikraie" kohta. Kuratlikult keeruline on per$es metsas ülekasvanud (või lihtsalt parasjagu vajaminevat) rümpa nii alla saada, et olemasolevat taimikut mitte ära vigastada. Ainult kohvikulaua taga "ahneid metsatapjaid harvesterides" kirudes tundub see hea mõte, reaalselt saega ümber puu käies ja suunda valides (tuult ja okste paiknemist arvestades) on asi päris hapu. Kui tegelikult ka metsast hoolida...
(11-01-2019, 13:27 PM)pannkook Kirjutas: Kus selline aerofoto leidub? Tahaks kaa
(11-01-2019, 12:40 PM)PlyVal64 Kirjutas: ............komplekti hind peaks jääma koos veohaagisega 15K sisse koos maksudega.........Vaata, hea inimene, erinevalt Sinust mäletavad ülejäänud vestlejad, et lõime alguses oli projektülesanne:
............maatükki kokku u.15ha, mis asuvad teineteisest linnulennult 130 kildi kaugusel............
(11-01-2019, 13:54 PM)vanaain Kirjutas: Võtaks ka kokku: T-40AM -78aastast. Käidud metsas kõik krooniaastad.Tehtud paberit,palki ja palju kütet.Rekordiks jäi 240 ruumi müügikütet aastas + muud tööd .Traktoril ees ja taga kolmnurk ,aiste vahel mehhaanile vints ette-taha,ees laiad taga topelt rattad-vajadusel.Metsas on kabiin vajalik.Ja on kestnud,ilu on ka kadunud.Muidugi peavad metsas teed -rajad sisseaetud olema.Radade vahelt saab vintsiga või sülega.Muude asjade kohta seisukohta peale ei suru.
(11-01-2019, 13:09 PM)Envir Kirjutas:(11-01-2019, 09:18 AM)v6sa Kirjutas:Näiteks on mul vaja saada 200x200 prussi materjali. Seda saab paarist 100aastasest kuusest, mis kasvavad aga just keset metsa.(11-01-2019, 00:18 AM)2715 Kirjutas: Metsatööd teinuna ma ei saa pihta miks tahetakse metsa majandada aga teid ei taheta sisse teha?Kuratlikult keeruline on per$es metsas ülekasvanud (või lihtsalt parasjagu vajaminevat) rümpa nii alla saada, et olemasolevat taimikut mitte ära vigastada.
(11-01-2019, 14:55 PM)PlyVal64 Kirjutas: ...
Kokku on Teie jutt aga infantiilne lalin ELEMENTAARSEST tööst.
...
Ehk jätaks need maakate ülbitsemised ära teemal, "mida linnamees metsast tahab!" Mul on enamusest teist pikem (mis ei tähenda suurem või sügavam) kogemus OMA metsaga...