Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
On käperdatud nii suurt kui väikest.
Suur ei meeldi. Ta ongi suur, raske, aeglase pöördega, paksu kettaga (mis üpris hädiselt just oma paksuse tõttu seda õiget tööd tegemast keeldub), lärmakas ja üliohtlik, kui käest punnu paneb või ketta puruks lööb.
Väike rellu om 1 või lausa 0,8mm kettaga teeb sama töö, kohati isegi tõhusamalt. Vastukaaluks, kergus, paindlikkus ja törts ohutum on ka.
Postitused: 1,282
Teemad: 48
Liitus: Sep 2007
Maine:
12
Olen täheldanud siin foorumis seda,et iga mees kiidab ikka oma riista
kel on lintsaag kiidab seda,kel suur relakas see kiidab seda,kel väike aga kiire kiidab seda,kel echo saag kiidab seda,kel husqu kiidab seda jne jne.Minu arust on kõik tööriistad head,kui neid kasutatda seal kus neid vaja ja õige käsitlemise korral saab iga riistaga tööd teha,mõttetu siin mitmekümneid lehekülgi halada ja teise mehe riista maha teha,tüüpiline Eestlaste värk....
Opel Manta B 2x 1980:Toyota Celica Supra 1983
Postitused: 2,171
Teemad: 97
Liitus: Jun 2009
Maine:
30
(14-05-2019, 07:16 AM)hundu615 Kirjutas: Olen täheldanud siin foorumis seda,et iga mees kiidab ikka oma riista kel on lintsaag kiidab seda,kel suur relakas see kiidab seda,kel väike aga kiire kiidab seda,kel echo saag kiidab seda,kel husqu kiidab seda jne jne.Minu arust on kõik tööriistad head,kui neid kasutatda seal kus neid vaja ja õige käsitlemise korral saab iga riistaga tööd teha,mõttetu siin mitmekümneid lehekülgi halada ja teise mehe riista maha teha,tüüpiline Eestlaste värk....
Paraku see nii ongi ja enamus ahelpostitajatest ongi enesekiitjad-imetlejad, nagu ka poliitikas. Vahelduseks soovitaksin sirvida foorumi algusaastate postitusi ja suhtlemist omavahel. Kui rahulik la lugupidav see oli teineteisega suheldes-abistades. Ehk saaks selle taastada?
Parimat h2rra
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Postitused: 1,064
Teemad: 28
Liitus: Mar 2006
Maine:
10
Mul DDF482 haiseb,aga töötab ja peaaegu rahul juurde ostsin DTW285e ja sellega olen väga rahul-pisike ja jõuab keerata nii kinni ja lahti.5ah akut pole veel tühjaks saanud,aga ka padrunisaba pole tükk aega kasutanud-jube laisaks teeb selline riist.Mitmel autol rattaid vahetanud ja muid töid küllaga teinud sellega.
Postitused: 334
Teemad: 4
Liitus: Jul 2004
Maine:
1
Lihvida sellega ei kõlba, lõigata sammuti mitte aga samas on teatud tööd, mille jaoks on ta asendamatu.
Mina kasutan seda näiteks valdavalt ker.plaatide vahelt, vana vuugisegu eemaldamiseks nö. teemant teraga. Selle töö jaoks on alterantiiviks vaid käsitsi kaabitsaga nühkimine või siis väga ettevaatlikult relakaga töötamine mis tolmu üles ajab ja plaadi servad kipub ära lõhkuma.
Puidu ja metalli lõikamise juures on kõige tähtsamaks tera värskus, kui juba natuke kulunud siis läheb ruttu kuumaks ja nürineb veel kiiremini edasi, ning siis tekkibki tunne, et masin jura ja ei lõika. Korralik terav tera saab tegelikult puiduga väga hästi hakkama aga pikemate lõiget puhul hakkab tavaliselt kuhugile poole lõikejoon käest ära minema, nii et kasutada saab teda ikka ainult ca -100 mm lõikusteks.
Ja muidugi head terad maksavad sama palju kui uued neerud mustal turul. Ning terad lähevad üpris kiiresti käest ära, eriti kui puidu teraga naela tabad.
Tööriista enda hinna osas on võrdlus relakaga kohane, 200.-eur ja 35.- eur relakas lõikavad täpselt samamoodi, lihtsalt üks on kergem ja istub mõnusamalt peos ning ehk kestab ka veidike kauem.