15-08-2020, 17:54 PM
Tervitus.
Oskab keegi soovitada MTZ09h siduri ketaid?
-MetsaVana-
-MetsaVana-
(15-08-2020, 21:36 PM)CORRADOg60 Kirjutas:(15-08-2020, 17:54 PM)MetsaVana Kirjutas: Tervitus.Kas sinna Minsk tüüpi mootorratta omad ei käi mitte, nagu vanematel suguvendadel?
-MetsaVana-
(16-08-2020, 01:10 AM)MetsaVana Kirjutas:1. Kontrolli siduri reguleerimist, ei libiseks. Ei tasu ka pikalt all hoida. Kettad võivad kuumaks minna ja kõveraks.(15-08-2020, 21:36 PM)CORRADOg60 Kirjutas:(15-08-2020, 17:54 PM)MetsaVana Kirjutas: Tervitus.Kas sinna Minsk tüüpi mootorratta omad ei käi mitte, nagu vanematel suguvendadel?
-MetsaVana-
Tervitus,
Sinna lähevad samad kettad nagu MTZ-05gi aga ma otsin metalist kettaid mitte plastikust.
Muidugi ma ei tea äkki on Minsk tüüpi mootorrattaastel ka nüüd metallist kettad.
Üks mure on veel muidugi ka kasti õli see läks mul keema/ Suitsema läbi õhutus ventiili hakkas valget suitsu välja ajama.
Kast ise oli ka korralikult kuum see võis ka olla põhjus miks siduri haardumine kadus?
-MetsaVana-
(17-08-2020, 22:23 PM)inc Kirjutas:(16-08-2020, 01:10 AM)MetsaVana Kirjutas:1. Kontrolli siduri reguleerimist, ei libiseks. Ei tasu ka pikalt all hoida. Kettad võivad kuumaks minna ja kõveraks.(15-08-2020, 21:36 PM)CORRADOg60 Kirjutas:(15-08-2020, 17:54 PM)MetsaVana Kirjutas: Tervitus.Kas sinna Minsk tüüpi mootorratta omad ei käi mitte, nagu vanematel suguvendadel?
-MetsaVana-
Tervitus,
Sinna lähevad samad kettad nagu MTZ-05gi aga ma otsin metalist kettaid mitte plastikust.
Muidugi ma ei tea äkki on Minsk tüüpi mootorrattaastel ka nüüd metallist kettad.
Üks mure on veel muidugi ka kasti õli see läks mul keema/ Suitsema läbi õhutus ventiili hakkas valget suitsu välja ajama.
Kast ise oli ka korralikult kuum see võis ka olla põhjus miks siduri haardumine kadus?
-MetsaVana-
2. Kuna läksid suitsema vaheta kettad, Paksus on oluline, 3mm paksud kettad 05-1601026 BELEST või Aretehnika pakub(kui saad võta metallist keraamilise kattega)
3. Mis õli kasutad? Kogu reduktorisse läheb mootoriõli. Kamazi õli oli vist. https://erimell.ee/toode/m10g2-1l/ kogus 3,5L See sidur töötab õli sees. Seega kui lekib hoia taset.
(15-10-2020, 22:03 PM)v6sa Kirjutas: Kas muldamisel liigud vaovahes või võllilaienduste abil kaksiratsi vao peal?
Kuidas kündmisel viilu laiust hoiad? Silma järgi? Kui laia viilu jaksab keerata?
(16-10-2020, 09:24 AM)tanelvel Kirjutas: ...
Huvi pakuks just sügisene kündmine, pidi parem olema, kui sügisene freesimine (ma selles osas väga algaja)
...
(16-10-2020, 10:32 AM)v6sa Kirjutas:A vot ei oskagi õelda, pidi läbikülmumisel ja lume imendumisel parem olema - nii väitis mu kaasa, aga ta kah selline internetiteoreetik - käin äia juurest ükspäev läbi võtan õlle kaasa ja uurind selle poole pealt seda maaharimise asja täpsemalt,(16-10-2020, 09:24 AM)tanelvel Kirjutas: ...
Huvi pakuks just sügisene kündmine, pidi parem olema, kui sügisene freesimine (ma selles osas väga algaja)
...
Mille poolest?
Freesimise ainus mure on mulla liigne peenendamine, kui seda teha liiga kuiva mulla korral. Ning muidugi oskus kerida võllide ümber kõik, mis pikem ja tugevam vihmaussist.
Tsitaat:Kui keegi veel oma künniadrast pilti näitaks, siis ehk saaks kedagi otsima hakata, kes selle valmis või mõnest toorikust ümber teeksSattus ette üks töötav kahepoolne iseehitatud ader videos. Alusta algusest, siis õpid ka midagi.
(16-10-2020, 13:27 PM)tanelvel Kirjutas:(16-10-2020, 10:32 AM)v6sa Kirjutas:A vot ei oskagi õelda, pidi läbikülmumisel ja lume imendumisel parem olema - nii väitis mu kaasa, aga ta kah selline internetiteoreetik - käin äia juurest ükspäev läbi võtan õlle kaasa ja uurind selle poole pealt seda maaharimise asja täpsemalt,(16-10-2020, 09:24 AM)tanelvel Kirjutas: ...
...
Mille poolest?
Freesimise ainus mure on mulla liigne peenendamine, kui seda teha liiga kuiva mulla korral. Ning muidugi oskus kerida võllide ümber kõik, mis pikem ja tugevam vihmaussist.
ta eluaeg traktoristina töötanud ja ehk harib mind ka vähe, äkki on selline väikene teoreetiline vahe, mis hektaritel kuidagi tunda annab ja minu potimajanduses ei tasugi võibolla selle atramise ja kündmisega hulluks minna
aga et naistele selles vallas vastu saada peab köva teoreetiline põhi all olema