Postitused: 85
Teemad: 4
Liitus: Aug 2007
Maine:
1
Raadiost ja antennist
Ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga nii minu kui ka minu tuttavate VAZ-2107 puudus poest ostes raadio (st. algusaastatel). Loomulikult polnud ka antenni küljes. Asi oli selles, et auto armatuuris on servadel kaks kõlariava (STEREO!), kuid NLiidus puudus sellel ajal autostereo ja nii tulidki autod ilma raadioteta. VAZ-2105 seda probleemi polnud, sest sellel on ainult ühe kõlari ava ja kui õigesti mäletan, siis antenn oli standardne esitiivale kinnituv teleskoop. Seda pole raske kontrollida, kui eemaldada juhi jalgade kõrvalt paneel, peab külgseinas olema kaabli läbiviigu muhv ja varjestusjuhtme kinnituskruvi.
Kuna paljud meist mäletavad antenne tagatiival, siis need autod olid Põhjamaadest reeksporditud ja raadiod/antennid olid Konela poolt paigaldatud.
P.S. Rehvide kohta väike täiendus - Tehases pandi algusaastatel alla ka MI-16 rehve (minu enda autol olid need kohe all).
Postitused: 734
Teemad: 29
Liitus: Apr 2002
(01-10-2020, 03:46 AM)Mossemees Kirjutas: (01-10-2020, 02:48 AM)jurkman Kirjutas: [url=http://www.rw6ase.narod.ru/00/awto/aa3w.html][/url]
Minu 05 tuligi ilma antennita ja raadiota --sinna sai pandud ise 3 antenni, aga raadio ikka ei tahtnud mängida eriti. Tkujuline valge antenn läks tagaaknale, pikk viiber kundepoolsele veerenni külge ette ja üks antenn sai pandud sisemise tahavaate peegli jala asemele, tundub, et pildil olev käis ka peegli jala asemele
Ei käinud mitte peegli jala asemele, vaid kinnitus peegli jala alla, antenn jäi peegli taha vastu esiklaasi. Oli omal ajal kaunis levinud vidin, mäletan, et päris paljudel autodel oli see küljes. Kas tehase poolt paigaldati, ei oska öelda. Selles suhtes huvitav, et kõigil tagaveolistel mossedel alates 402-st on antenn juba tehase poolt paremal esitiival, GAZ 24-l sama, isegi RAF 2203-l on esinurkades koguni mõlemal pool antennikohad pleki sisse välja stantsitud (auk puurida ja antenn paigaldada tuli endal, samuti raadio jaoks koht kuhugi tekitada), aga eranditult kõigil VAZ-tüüpi autodel on raadio koht armatuurlauas olemas, kõlari koht samuti (01, 02, 011 küll vaid vastavad augud paremal pool armatuurlaua all kunde jalgade juures küljepapi sees), aga antenni jaoks ettemärgitud kohta nagu polegi.
Ei, mul oli veel teistsugune kui siin pildil, massiivne nelinurkne kobakas ja kinnitamiseks pidid peegli jala ära võtma ja selle antenni asemele panema, oli tõesti vilets, kõige paremini mängis ikka viiberantenn. Ja raadio sai pandud ural avto 2, mis oli tõeline kaks ühes, sinna külge käis akupatarei ja sai kasutada ka väljaspool autot. Maksis peaaegu kuupalga 180 rbl, ajad on muutunud, praegu saab selle raha eest kaks vana autot. Samas, võta kinni, kas see praegune priiskamine ja tarbimine on hea
Postitused: 2,491
Teemad: 54
Liitus: Jan 2008
Maine:
55
Selline hüpoteetiline mustanumbriküsimus ajendatuna eelnevast arutelust. Kui auto poest uuena ostetud ja siis installitud boonipoest ostetud Hitachi stereo ei tohiks ju originaalsusprotsent kukkuda? Või siis boonipoest ostetud korrektses mõõdus Nokia Hakkapeliita naastrehvidega?
Liitus: Apr 2004
Maine:
5
Kõik originaaliks ja must number ja kõikjapuha aga peale seda tuleks käigukast küll välja vahetada viiese vastu. Siis saab sellega maanteel ka sõita ilma et kõrvad peast ära ei kuku.
Postitused: 511
Teemad: 25
Liitus: Nov 2003
Maine:
5
Kas alguses olid C piilari restid 2106 omad? lihtsalt mustaks värvitud?
Postitused: 2,062
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Huvitav, kui palju null-seitsmeid üldse toodetud on?
Postitused: 1,172
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
Kas on teada velje värvi number?
Postitused: 619
Teemad: 9
Liitus: Nov 2005
Maine:
2
Sääraseid küünlavõtmeid hakkasin nägema alles nõukogude võimu lõpus, valuutapoodides.
Postitused: 1,400
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
Kommentaarides keegi lisab veel et kellad pole ka õiged vaid OKA omad.
Tsitaat:Андрей Трофимов
8 tundi tagasi
Этот щиток приборов не от 21011, а от оки. С задней стороны есть проводок в кембрике, его нужно переключить на соседний разъём, и тогда пойдёт зарядка. Так что 00356 км это не её пробег.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 753
Teemad: 26
Liitus: Sep 2018
Maine:
38
Kapoti värv erineb märgatavalt kapotialuse värvist, tagapaneeli värv numbri ümber on apelsin. Sellisena ta tehasest kindlasti ei tulnud.
Selline klassikaline "raskrutka kanala". Ma ei viitsinud seda isegi mitte poole peale vaadata, kindlasti oli seal lõpupoole väljend "ставте лайк и подпишитесь на канал"
Matemaatika ja mehaanika, see on puhas rassism, diskrimineerimine ja valgete ülemvõim