24-03-2021, 13:04 PM
Ega sellise tegevuse eesmärk ei saagi olla lühikese ajaga palju kütet saada, pigem et oleks silmale kenam vaadata ja jäägid ahjus ära põletada.
(24-03-2021, 13:55 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: Pildilt ei ole hästi lisaraami näha aga sul peaks selle töö jaoks erinevaid kastiga autosid ka olema ju
Tsitaat:avanes selline pilt ja paar päeva teine piltKaamera metsa!
(24-03-2021, 15:35 PM)auk_ Kirjutas: Mul pooled metsad samasugused, krt rapsi terve päev ja tolku ei miskit.
Käisin siin paar päeva tagasi langil ja mõtlesin, et laseks veel paar puud maha ja kurjam pidin katkestama raietööd, sest avanes selline pilt ja paar päeva teine pilt.
Tsitaat:Hoolduse mõttes on kuuske endises lepikus väga raske välja kasvatada, esimesed viis aastat tuleb igal aastal hooldus teha ja uuendada kindlasti paljasjuurse taimega ( kuusk või arukask). Kui seda oluliseks ei pea, siis tuleb sinna ise loodusliku uuendusena uuesti lepp, aga eraldis 4 tuleb kindlasti metsastada, sest seal on endine kuusik.
(24-03-2021, 16:40 PM)aavu Kirjutas:Tsitaat:avanes selline pilt ja paar päeva teine piltKaamera metsa!
(24-03-2021, 15:35 PM)auk_ Kirjutas: Mul pooled metsad samasugused, krt rapsi terve päev ja tolku ei miskit. Tuled süleäie puudega koju, siis naine küsib, et kas käisid naabrimehe pool aega viitmas vä? Nüüd tuli mingi kulliline ka külla ja ongi vist tuksis. Saad jälle alles talvel rapsida. Uskumatu, kui palju tegelikult läheb seda bensiini läbi sae, kui sellist võsa teed. See punane metsaveokäru on äge.Kas võsalõikust ei kannata kuskilt tellida? Mul endal on maad vähe, aga umbes hektar või vähe peale on sellist võserikku, kus paju, toomingas ja muu zitt. Kohati läbimatu džungel ja kopraparadiis. Turbane ja mäda veel peale selle. Mõne üksiku peenema lepa saad ka ja siis üksikud kuused ja kased jätad kasvama. Pole enam esimese nooruses ja saega lootusetu üritus. Kuna "telefoniputka" seisab talvel nagunii jõude, siis ostsin sinna külge Mõisaküla kõige väiksema giljotiini.
(24-03-2021, 23:17 PM)HardiT Kirjutas: Natuke teema väline, kuid endal ka oma mets, maja pole just metsast väga kagul aga siiski, peale koera vanadussurma on hakanud elu õuele tulema. Nimelt rebase, jänese , kitse jäled maas, kuid muret tekitab hoopis hundi moodi jäled õuel. Suvel nägin ka karu(küll mitte õuel aga siiski) Küsimus on , minule kui jahindus võõrale inimesele, et sooviks nö rajakaamerat õue peale. Aga mida ?jääger online foorumis rajakaameratest teema - soovitan tutvuda!
(25-03-2021, 09:06 AM)v6sa Kirjutas: Võsalõikust masinaga kannatab tellida ikka. Iseküsimus, kui mõistlik see on, kuivõrd saega lõigates ma näen, mida ma alles jätan. Masinaga saab hästi ainult lageraiet teha, rääkigu masinamehed, mida tahavad. Ei näe kabiinist, mis seisus on puu juurekael ja mis tooni koor täpselt on.Absoluutselt päri ja tegelikult ei tasu ka koorma-paari tegemine ennast ära! Ideaalses kohas oleva kokkuveetud hakketoormest saad 6 raha kandist ehk rekatäis parimal juhul 500 raha miinus maksud, miinus ülestöötamise kulu. Milleks? Sel on mõte kui see on reaalne jääk tõesti lageraiest või suuremahulisest harvendusest. Nõus, kel pole elus ahjude ega küttepuudega kokkupuudet olnud ja pole ka täna, sel on kõik üks hakkevõsa. Aga enamasti on pool kaalust puhas halupuu toorik ja see maksab juba päris raha!
Omaette teema on see, kuivõrd mõistlik on mõne tonni võseriku lõikus, kokkuvedu, hakkimine ja äravedu keskkonna seisukohast. Jään arvamusele, et kõik ühest poolhaakekoormast väiksemad kogused on mõistlik jätta koha peal ringlusesse, kui esteetilistel põhjustel see just vastuvõetamatu pole. Eriti säärastest mädadest kohtadest, kus pärast masinate lahkumist jääb järele songermaa.
(25-03-2021, 15:00 PM)muska71 Kirjutas: just uurisin ka huvi pärast neid giljotiine ja kõige väiksem on miski energiavõsa oma mida nägin,huvitav kas põksinäks ka suudab sellega midagi teha?mõtlen just kuni 10 cm tüve.