Postitused: 10,753
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
131
Sügisene freesimine segab orgaanika mullaga - mullaelustikul kulub kuid taimejäänuste lammutamiseks. Ning kui kasvuajal on väetistega säästlikult ümber käidud, siis iga tonni orgaanika kohta võiks enne segamist anda ka kilot viis lämmastikku hektarile... Kui igaastaselt antakse 10+ t sõnnikut, siis seda hädasti vaja pole, vajalikud toitained on ilmselt mullalahuses saadaval.
Sellega olen väga päri, et taime kuulda võtva agronoomi samm ON väetiseks.
Postitused: 308
Teemad: 11
Liitus: Dec 2005
Maine:
5
Tervist, oskab keegi juhatada kaubanduses mõne MF-70 Hiina asendusmootori juurde, mis lihtsasti bolt-on kujul müügis on? Eelistatult kodumaal. Ja mis puudused neil võrreldes originaalmootoriga on? Esivanem ei jõua originaalis enam võidelda.
Postitused: 6
Teemad: 0
Liitus: Aug 2020
Maine:
0
Jõudu
Ega juhtu kellelgi olema jõuvõtu võllile sobivat L kujulist reduktorit MTZ-09h?
Või oskab soovitada kuskohast otsida.
-MetsaVana-
Postitused: 530
Teemad: 4
Liitus: Nov 2012
Maine:
27
22-05-2021, 21:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 23-05-2021, 07:57 AM ja muutjaks oli
ivo86.)
Tervist,
Maakodus üks mtz-05 vedeleb päris mitu aastat ja otsustasin käima ajada. Kütusesüsteem puhtaks ja no ega ta naljalt käima ei taha minna.
Ja siis mõni üksik kord lööd ja käib 10 min ilma probleemideta, aga siis sureb välja suvaliselt ja käima ei saa.
Diagnoosimisega jõudsin nüüd aga selleni, et kui sädet proovida, on säde väga ilus. Kui aga mootorit ühe ise leiutatud abivahendiga kiiremalt ringi ajada, on säde paar sekundit ja siis kaob. Eri küünaldega sama lugu. Vahel 1 sekund, vahel 5 sekundit. Kui mootorit aeglaselt ringi ajada, on säde nagu olemas. Aga nagu kiiret pööret saab, säde kaob.
Oskate äkki otsa kätte juhatada, ma pole selle süütega väga kursis.
Mõte oli vene mootor ikka käima ajada ja natuke mööda õue ringi praalida, et siis otsustada, kas panna lääne mootor või ei taha seda lummutist ikka kasutada.
Postitused: 701
Teemad: 18
Liitus: Jan 2004
Maine:
5
07-06-2021, 13:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 07-06-2021, 13:25 PM ja muutjaks oli
Gravity.)
Mõlgutan mõtteid ja ei hakka omaette teemat tegema.
Kui on maakodusse ja suvilasse mingit mootoriga "hobust" vaja kas siis on mingit alternatiivi MTZ või Nevale?
Lääne motoplokkidega tundub veidi nokk kinni saba lahti. Nende hind(eriti veel tööorganite) on sellinne, et tundub mõistlikum kohe japside väiketraktor osta.Samuti pole lääne tootjate motoplokid meil Eestis levinud ja siis sisuliselt kõik vidinad/tarvikud peab uuest peast ostma. Hea õnne korral ühtteist on Lõuna Euroopas saada kuid transpordi kulu hakkab rolli mängima.
Mingit sulgkaalus hiinakat(vahet pole mis värvi või kirjadega) ei taha.
Milleks oleks mul raudhobust üldse vaja :
*käru vedamine krundi piires - aiakäruga jamamine tüütab ära.
*kõnni teede lume lükkamine või puhuri kasutamine
*Metsistunud kohtade niitmine. Väiksed kohad ja hoonete ääred saab trimmeriga.
*Tulevikus natukene potipõllumajandust väikse lapi peal.
www.estmotor.ee väikemootorid ja ehitustehnika . Kito tõsteseadmed
Postitused: 1,265
Teemad: 76
Liitus: Apr 2009
Maine:
37
Minu soovitus on ka ikka mingi peal istutav ja rooliga niiöelda päristraktor. Kasutatuid japse on ikka päris pisikesi, kui soov ka kerghaagisega vedada.
Olen kunagi kasutanud Neva motoblokki koos kõigi lisadega. Lumepuhur, rootorniiduk, haagis, freesid. See sarvedest juhtimine on ikka ebameeldiv. Kas või emma kumma poole veoratas paremini haakub, nii sarvedest kakub. Freesimisest rääkimata, see võtab ikka naha ligedaks.
Ja üldiselt on ka nii, et mida mikroskoopilisemaks masinaga minna, seda rohkem tuleb töö ära tegemiseks ihurammu arvelt kompenseerida. Neva on ju 100Kg, mis tast ikka tahta.