10-11-2021, 12:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-11-2021, 12:30 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(10-11-2021, 11:42 AM)mossepower Kirjutas: Praegu rehviteema ajab muigama ja ahjukütte keelustamine lausa naerma, aga täiesti kindel fakt on see, et naelrehvi keelustamine õhusaaste ettekäändel oleks otseloomulikult üks kirstunaeladest ahjukütte keelustamiseks tulevikus. Seda kõike puhtama õhu ja keskkonna nimel.Väga päri, kui vaadata seda ajudeta hullude kampa, kes Maailmas on vaikselt võimu saamas. Aga siiski on kahel asjal suur vahe:naastrehv kulutab füüsiliselt teed ja tekitab päris jämedafraktsioonilist saastet. Viimane ladestub kõikjal, k.a. kopsudes. Ahjuküte tekitab... Looduslikku jääkainet, millega Maa möödaminnes hakkama saab! Otse sissehingata ei tasu aga see on vaid üliharvadel madalrõhkkondadel võimalik. Rehv tekitab igal juhul kulu, ahjude kütmine taastab Looduslikke tasakaale metsades.
Seega tasub naelrehvide keelustamisega omamoodi ettevaatlik olla, sest kui üks suur mure ja saastaja ära kaob, siis hakatakse nimekirjas järgmise probleemiga tegelema.
Põlise nõmmekana, kes mäletab ka seda jubedat kivisöega ja muidugi prahiga kütmise aega, siis ma mõistan tahkekütuse keelustamise tahet! Samas võtan kasvõi oma kvartali ja ahjuküttele on jäänud üksikud. Kuna juba ammu pandi gaasitrass, mis on mulgi füüsiliselt õuel 1 meeter majanurgast, siis on enamus mugavusküttel. Suitsevad vaid saunakorstnad või üliharva suurte külmadega köetakse lisaks. 13 maja/18 omandit, millest vaid 3 on 100% ahjuküttel, mina nende seas. Teistel on kas gaas või õhk-õhk soojuspump lisaks ja korstnad "vaikivad". Naabrimees on ka korstnapühkija kes siis meite auuli hooldab. Ma ka enam ise ei viitsi, see 50€ pole teemaks... Samas vaatad kasvõi maa-aluste parklate sissesõite ja need sooned on ju julmad, mis on sisse freesitud! Seal ei saa rasketehnikat süüdistada... Ehk reaalsuses on naastrehvi tolm ja ka MÜRAreostus muutunud olulisemaks häiringuks ,ku iahjude kütmine. Jah, 70-90'tel oli kivisüsi ja õline turbabrikett jube asi. Täna köetakse 90% ulatuses puhta puuga, mida on ju ka puubrikett ja pellet. JA soojuspumbad, mis pole maasoojused, on ka MÜRAreostused! Jälle Nõmmel vaiksel talveõhtul jalutades on kuulda räiget mühinat.