Halloo!
Nokite tatti või kirjutate lihtsalt niisama?
Kui oleks keegi asjalik, kes võtaks asja ajada, siis tuleks ikkagi minna massiga oma väikest sõnumit ja soovi väljendama! Ja maksimaalne osalus, ka mina Türilt tuleksin rongiga ja mitte üksi, riik arvab, et tema teab ja oskab ja ilmselt ka 12-ndal sajandil läks kõik see otsustamine samal tasemel, kuigi keegi Madisepäeval ei olnud kompetentne ja infirmeeritud! Mina isiklikult olin vastu EU-ga liitumisele, tänasel päeval olen igati nõus, aga kas Me ei saaks kuidagi seal kaasa rääkida nagu Poola ja Ungari väikesed riigikesed? Selge on see, et heast elust lähevad inimesed ja riigid natuke peast lollakaks, seda on varemgi nähtud...
Eesti rahvas on sageli läinud teiste ees, "lolleestlased" nagu siin voorumis on ka välja käidud mittevähem lolleestlase poolt, väike rahvas, aga Euroopa on ka suhteliselt väike, keegi peab ju seda Euroopat ka juhtima, miks mitte meie, eesti rahvas, ei ole meie mitte rumalamad teistest ja on meil ka ajalooline mälu ja pärand teistest eurooplastest eidi värvikam?!
Moraal - kui keegi asjalikum võtab asja ajada - "kogu see automaksujama pakett" P - kohta, siis mina püüan igati, et sinna "otsustevastuvõtmisekeskusesse" vastuvaidlemise kohta konkreetsel ajal tuleb rohkem kui 10 vastuvaidlejat!
Mingil hetkel võiks ikkagi rahvas võtta otsustamise endi kätesse, saan aru, et rahvas ei ole nii tark, kui on otsustajad ja mina ka ei tea, mis ja kuidas, ega mina ei ole nagu Nõmme nimekaim, et tean, et kuidas ja mitu tellist ja kuidas mämdi lõigata (ehk kuidas peab elama).
Aga kui on vaja minna ja keegi tegelikult ka asja juhib ja organiseerib, siis meie tuleme ka ja võtame ned kummid ja autod kaasa, mida on vaja põletada ja nagu ütles H. Valk - "Ükskord me võidame nagu nii"!
Eesti rahvas on väike, aga samas on väga omapärakaline see asi, et me oleme siiani pildil ja meie valitud juhid teostavad maailmatasemel poliitikat, mingi suhteliselt sitane million matsi ja kusagil ikkagi justkui midagi lusagil vb midagi arvestatakse....?
Vb tasuks veelgi rohkem võtta endid kokku, st see nn eesti rahvas, kes siin voorumis oma jama igapäevaliselt trükib, rohkem keskenduada selle müstilise "eesti asja" ümber!? St otseselt pole jutt selest, et t saata Ukrainasse vajalikke asju (mis samas on tõesti vajalikud nii neile, kui ka meile !!!!)
vaid on küsimus, kuidas seda mingisugust müstilist jeestirahyvast säilitada või ole sellel tegelikult üldse mingit mõtet nagu ka "eesti vanatehnika bärandi" säiitamise kontekstis - tuuakse juu igapäevaliselt siia meie väga pälju mõnusatvanatehnikat väljaspoolt nende poolt, kel on selleks pappi ja võimalusi (plaksutame siin ja praegu!)....
Sõnum vist juba oli, jah, tõesti, mina ei ole edukas, töökad (no pm loll ja laisk), aga kui tuleks minna Toompeale oma meie sõnumiga, siis mina ei tuleks mitta üksi ja mulle ei oleks seda mitte vaja ja see oleks mulle lihtsalt selline - mis riik see meil ikkagi on ja mina valisin siiski RE kandidaadi ja me ei tuleks ikkagi "kass üksi".
Elagu Eesti, meid on vähe, aga millegi pärast me oleme ikkagi pildil!
Ja võite kusta ja Marko teab, lubasin sel aastal mitte seda mõnusat jA toredat voorumit mite reostada, aga ma ei pidanud vastu, lihtsalt väga mõnus tattinokkimise teema!
Kui midagi konkreetset on, postitage ja rahvas (no see, kell on aige, kel on üle 1 auto või 2 võrri???==) vb tuleb lippude alla, mina igal juhul katsun tulla, sest mulle ei ole väga valus mingi 300+ € per/sõiduk, aga ka mulle on mingi hetkel saanud sellest riigijuhtijate juhtust natuke ülearpalju! Vallisin ka ise RE kandidaadi ja ilmselt kunagi enam seda ei tee, aga se ei tähenda, et ma enam Eesti asja eest ei ole valmis midagi tegema, pigem vastuoksa!
Ja nüüd ongi nii, et "võite kusta" ja teine võimalus on, et läheme siiski ( maksimaalselt organiseeritult ja sõnumiga) üleslinna oma jutuga! Ja pole niivõrdoluline see automaksu kehtestamise küsimus, see on tõesti vb oluline meie voorumi kontekstis, aga järgmine tema, et teha "neid toreidaid asju" (midagi omasoolistele lugupidamise teemal?)
aga mina ka ei tea ja tervitades ,Priit (Marko, palun, puhka obuseid ja moderaatoreid, vb läheb hiljem vaja)