(22-02-2024, 20:11 PM)deus Kirjutas: (22-02-2024, 18:12 PM)PlyVal64 Kirjutas: serverit PEENhäälestasid jne.
Erinevalt inimestest, arvutid ei valeta, lõpeta see uhuujama ära.
ERINEVALT ... õppisin mina
algkeelset progemist juba aastal 1985??? See on vist päris ammu või mis? Seega minusuguseid ei ole isegi mõtet noortel usklikel usku pöörama panna sest me TEAME kuidas arvuti töötab ja mida seal on näha ja mida mitte. Küll ei ole olnud au mitte ühegi arvuti ehituse jurues olla kuna see pool pole kunagi huvitanud.
Teine pool on see, et ka töö- või ärialaselt natuke kokku puutunud gallupite ja elanikkonna uuringutega ja nende viga on uskumatult väike! Päris KÕNEKAS oli Valimisstuudio tegelase NÄOILMED selle selge võltsingu ilmsiks tulemisel. Enam lollimaid nägusid olla ei anna ja seda ka digitulemuste "ootamises", kusjuures olid seal ju ka gallupispetsid!
Ahjah, arvuti TEEB SEDA mida tal kästakse süntaksiga teha! Ka meie enam mittesõltumau Riigi juhtimsiel on sama: süntaks tuleb Brüsselist ja tundub et veel kusagilt. Kuna interfacei ja süntaksi vahele jääb assembler, siis kuidas kompilaator Kodaniku arvutiekraanilt tekitatud binaari masinkeelde tõlgib sõltub ikkagi Inimesest ja tema kirjutatud käskudest. Kõige "lihtsam" on panna arvuti lugema "iga kolmanda 123 tulemuseks 321". Küsimus on, et kes ja kus seda teeb. Valimiste KESKarvutis seda vaevalt tehakse, vajadusel muudetakse binaari kaugel enna seda lõppmasinat. Küsimus on juba seal, kas minu ekraanilt väljub binaarne "123" või juba "321". Et kas mina sattusin olema "kolmas" või mitte. See, kuidas min uarvutis ID-kaardi tarkvara binaari tõlbib ma ju ei tea! Kunisk ta tõlgib interfacei käske mulle vajalikult ma ju ei mõtle! Avab e-riigi, võtab tuledeklari vastu, pangast teeb ülekande ära jne - sobib. Kirjutasin kastikesse oma isikukoodi ja ta tõlgib selle kahendsüsteemis samaks mõisteks, millisena see näeb välja kümnendsüsteemis ja ma olen rahul. Aga ma ei TEA, kirjutav valislahenduses kastuikesse 123 ja kas see tõlgitakse 321'ks ma ju ei tea sest ma ei näe tulemust! Teine teema on ikkagi ka see, et teatakse TÄPSELT kes ja mida hääletas. Mulle väga sobib Riigiiga digisuheldes see et nad teavad täpselt. Mulle sobin täpne maksuteade, sobivad täpsed ruudud ja hektarid, sobib täpne summa jne.
Mis aga kõikse hullem: äsja ju väitis ka KaPo, keda äkki peaks ka usaldama?, et Huawei on Hiina nuhkimistootja. Ja ma vaatan praegu toa seinal
valguskaabli boksi peale - kui isegi väidetavalt Hiina teab mida ma mõtlen
Põhimõtteliselt on ka nelel kastikese puhul kompilaatoriga kes siis elektriimpulsi valgusimpulsiks tõlgib ja kusagil teises otsas on dekompilaator. Ma ju ei tea, mis isegi selles iina kastis toimub... Ja olemegi alguses tagasi: kui juba KaPo väidab (ja USA ka juba mõne aasta võitleb samaga) aga tõestada pole suutnud ka USA mitte, siis täpselt sama keeruline on ka lokaalse valimissüsteemi võimalike "hädade" tõestamine! ARVUTI ON LOLL! Aga jube keeruline tõestada. See minu maja seinapealne valge TÕLKEkarbike VÕIB olla ka otseühenduses Pekingi mingi luureasutuse serveriga. Võib, tehniliselt võimalik. Ja "tšäänsid on fifti-siksti"... ja ega ma aru ei saaks, kui see piiksuks otse mandariini välja